Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Thailand

Duikvakantie Thailand: De Andaman zee biedt een van `s werelds beste duikvakantie gebieden. Wanneer u nog nooit van de Similan eilanden, Koh Bon en Richelieu gehoord heeft, wacht u een plezierige verassing!

Diving World`s partner in Thailand, Sea-Bees vindt u in Phuket en Khao Lak in het zuiden van Thailand bij de Andaman zee. Thailand, het land van de glimlach, is populair bij mensen vanuit de gehele wereld. Het water voelt het hele jaar door als een warm bad en dat geldt ook voor de vriendelijkheid van de bevolking. Het Thaise eten (en de internationale keuken) is tongstrelend.

De Similans bestaan uit een groep van 9 eilanden, ten noordwesten van Phuket. De eilanden staan bekend als een top duiklocatie. Duiken is absoluut fantastisch. U duikt onder bij de prachtige riffen, zachte koralen, waaierkoralen en een enorme diversiteit aan marine leven, waaronder grote pelagische vissen als manta`s en walvishaaien! De Similans worden gekaraktiseerd door enorme rotspartijen, u zwemt er tijdens de duik tussendoor. Het kristalheldere water zorgt voor een perfect zicht onder water. Alleen op de Similans zou u al twee weken kunnen duiken. De mooie baaien en ondiepe lagunes zijn perfecte snorkelplekken, en u kunt er heerlijk relaxen! Door de geÔsoleerde ligging is er een grote kans op ontmoetingen met manta`s en walvishaaien!

Koh Tachai bestaat uit een serie van koraaltorens en rotsen. U vindt hier een grote varieteit aan waaierkoralen, haarsterren en anemonen. Grote Napoleon vissen en barracuda`s (yellow tail) doorkruizen de scholen met rifvissen.

Koh Bon is een fantastische duikstek, bekend om ontmoetingen met walvishaaien, manta`s en haaien. U vindt duizenden rifvissen, octopussen en sepia`s. De koralen, hard en zacht, maken het plaatje compleet! 5 granieten eilanden vormen de befaamde duikstek Richelieu Rock. Gelegen in het Surin Marine park, ten noorden van Similan op 7 km afstand van de Birmeese grens. Op de tropisch groene eilanden vindt u prachtige kleine baaien en een kristalhelder water rondom!

De Surin eilanden staan bekend als broedplaats voor schildpadden. De eilanden zijn dť plaats voor een nachtduik. Naast schildpadden, komt u er roggen, krabben, garnalen en rifhaaien tegen. De koraaltuinen kenmerken zich door anemonen, sponsen, een diversiteit aan harde koralen en grote clams. Overdag is dit een goede plek voor de grote vis!

Richelieu Rock is een van de beste plaatsen ter wereld om walvishaaien te zien en is tevens een van de beste duikstekken van Thailand! Deze enorme granieten rots wordt omringd door koraaltorens die volledig begroeid zijn met harde en zachte koralen. Een perfecte wandduik! Het marine leven is bijzonder rijk. Zeldzame zeepaardjes, roggen, en scholen met rifvis Door een verbinding naar open zee vindt u hier tevens veel pelagische vissen als tonijn, barracuda`s en baarzen.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Thailand
De Khao Lak regio is een gebied op circa een uur rijafstand van de luchthaven van Phuket. De bergen van Khao Lak en de azuurblauwe Andaman zee zorgen voor een adembenemende omgeving.
De Andaman zee biedt een van `s werelds beste duikstekken. Wanneer u nog nooit van de Similan eilanden, Koh Bon en Richelieu gehoord heeft, wacht u een plezierige verassing!
De Andaman Zee biedt een aantal van `s werelds beste duikstekken! Een reis naar de Mergui Archipel (Myanmar / Birma) heeft nog veel weg van een ontdekkingeis.
Pak Meng is een gezellige plaats met een prachtig strand, gelegen in een nationaal park. Als u op zoek bent naar het onbedorven Thailand van twintig jaar geleden, dan zult u het hier waarschijnlijk vi...
De Phi Phi eilanden hebben met hun natuurlijke pracht en aangename sfeer het hart van vele reizigers voor zich gewonnen! De schoonheid van het eiland is ongeŽvenaard en kalkstenen kliffen, turquoise w...
Phuket is Thailand`s grootste eiland en ligt op 900 km. ten zuidenvan Bangkok. De westkust van Phuket is bijzonder toeristisch. In de plaatsen Patong, Karon en Kata zijn bruisende trekpleisters met ve...
Heeft u heerlijk genoten van uw liveaboard cruise in Thailand? Dan heeft u waarschijnlijk nu behoefte eventjes aan wal te blijven, met uw blote voeten in het heerlijke warme zand.