Reisadvies

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

Fantastische duikreis met begeleiding van DUIKEN Magazine vertrek 21 of 28 oktober 2023!

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!
    
Vanaf €1995,-
per persoon
21 of 28 oktober vertrek
Logies, ontbijt & ongelim. nitrox duiken!

DUIKEN Magazine lezersreis naar het prachtige Aliwal Shoal!

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

DUIKEN Magazine lezersreis naar het prachtige Aliwal Shoal!

Wil je ongelimiteerd duiken in een van de hoogst beoordeelde duikgebieden van de wereld? Dan is dit hét moment om een duikreis naar Zuid Afrika te boeken! DUIKEN Magazine organiseert in samenwerking met Blue Ocean Dive Resort en Diving World een complete duikreis naar Umkomaas, Zuid Afrika in met vertrek 21 OF 28 oktober 2023! En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs, al vanaf €1995,00 (indicatieprijs) inclusief vluchten!

7 nachten unlimited duiken Aliwal Shoal, Zuid Afrika bij Blue Ocean Dive Resort!

Hoogtepunten: Unlimited duiken Aliwal Shoal | Walhalla voor haailiefhebbers | Tijgerhaaiseizoen | Dolfijn, schildpadden en wrakken!

Blue Ocean Dive Resort

Blue Ocean Dive Resort is een mooie accommodatie en ervaren duikcentrum in 1! Met 20 ruime kamers die onderdak bieden aan maximaal 54 gasten, een gezellig restaurant met bar en heerlijk zwembad is Blue Ocean Dive Resort zeer geliefd bij zijn gasten! Én Blue Ocean Dive Resort rekent geen eenpersoonskamer toeslag!

Het duikcentrum biedt geweldige duikmogelijkheden naar Aliwal Shoal en Protea Banks. Bij duikcentrum Blue Ocean ben je verzekerd van de allerbeste service, vriendelijke en professionele staf, uitstekend veiligheidsbeleid en geweldige boten en duikmateriaal!

Duikgebied: Aliwal Shoal

Voor de kust van het Zuid-Afrikaanse Durban liggen de indrukwekkende riffen van Aliwal Shoal, hoog in de top 10 van één van de beste duiklocaties ter wereld! Ieder seizoen in Aliwal Shoal is uniek. Zo heb je de kans om tussen november en mei oog in oog te staan met tijgerhaaien. Aliwal Shoal het gehele jaar door een walhalla voor liefhebbers van haaien. Hamerhaaien, stierhaaien, walvishaaien, tijgerhaaien, white tips, schemerhaaien én gigantische gitaarhaaien. Iedere haai heeft in Aliwal Shoal zijn eigen seizoen. De oceanic black tip, dolfijnen én diverse soorten schildpadden cruisen jaarlijks standaard rondom de riffen van deze wereldse duiklocatie. Ook de liefhebbers van wrakken komen in Aliwal Shoal aan hun trekken.

Verlengen op het land

En als je dan toch in Zuid-Afrika bent…..Maak je natuurlijk je reis compleet met een safari! Met het Surf & Turf pakket beleef je het beste van Zuid-Afrika boven én onderwater. Spot nijlpaarden tijdens een bijzondere riviercruise en met een nacht safari vergroot je, je kans om de volledige Big Five te spotten in één van Afrika’s oudste natuurparken, Hluhluwe Imfolozi.


Indicatie pakketprijs inclusief vluchten*

7 nachten / 8 dagen Blue Ocean Dive Resort op basis van logies & ontbijt = € 1.995,00 pp

Toeslag verlenging 2 nachten inclusief 4 ochtend duiken en ongelim. middag duiken = € 250,- pp

Toeslag verlenging 3 dagen / 2 nachten Big 5 Safari incl. hippo & croc rivier cruise = € 500,- pp

* Gebaseerd op een vluchtprijs van €800,,-

Kaart

Blue Ocean Dive Resort

Blue Ocean Dive Resort is een mooie accommodatie en ervaren duikcentrum in één met een gezellige familiaire sfeer. Het duikresort is schitterend gelegen in Umkomaas, een kleine plaats zo’n 50 kilometer ten zuiden van Durban, en biedt uitzicht over de Indische Oceaan. Blue Ocean Dive Resort is de enige in zijn soort in Umkomaas en erg geliefd bij gasten.

In het Blue Ocean Dive Resort vind je 20 ruime kamers die allemaal recent zijn gerenoveerd. Er zijn eenpersoons-, tweepersoons- en familiekamers die allen zijn voorzien van een en-suite badkamer. In totaal biedt het resort plaats aan maximaal 54 gasten. Het duikcentrum kan groepen tot 32 personen begeleiden.

Op het Blue Ocean Dive Resort vind je een gezellig restaurant met bar. Vanaf hier heb je schitterend uitzicht over de indrukwekkende Indische Oceaan. In de weekenden is er een ontbijtbuffet en ’s avonds kun je aanschuiven voor een verrukkelijke houtvuurpizza. Daarnaast vind je op het resort een heerlijk zwembad met ligbedden en een duikshop waar je diverse duikmaterialen kun huren of aanschaffen.

De sfeer bij Blue Ocean Dive Resort is erg gezellig. Verblijf en duik je hier dan ben je onderdeel van de alsmaar groeiende familie. ’s Avonds wordt er vaak samen nog een drankje gedronken, deel je foto’s en video’s van het duiken en worden er gezellige barbecue avonden georganiseerd.

Duikcentrum Blue Ocean

Blue Ocean Dive Resort is het enige duikcentrum in Umkomaas met zijn eigen accommodatie, restaurant, bar en zwembad op hetzelfde terrein. Hier ben je aan het goede adres voor schitterende duiken naar het wereldberoemde Aliwal Shoal en Protea Banks.

Bij duikcentrum Blue Ocean ben je verzekerd van de allerbeste service, vriendelijke en professionele staf, uitstekend veiligheidsbeleid en geweldige boten en duikmateriaal. Ook worden alle mogelijke cursussen gegeven, van een introductie les tot rebreather en van instructeurscursussen tot technisch duiken.

Duiken rond Umkomaas (Aliwal Shoal)

Voor de kust van het Zuid-Afrikaanse Durban liggen de indrukwekkende riffen van Aliwal Shoal, hoog in de top 10 van één van de beste duiklocaties ter wereld! Ieder seizoen in Aliwal Shoal is uniek. Zo heb je de kans om tussen november en mei oog in oog te staan met tijgerhaaien en kun je in juni en juli een uniek natuurfenomeen aanschouwen, de sardine run. Deze trek van de sardines gaat niet onopgemerkt voorbij aan vele zeebewoners. Haaien, dolfijnen én walvissen jagen op deze enorme scholen sardines, en ook vanuit de lucht worden zij opgejaagd door onder andere aalscholvers en albatrossen. Een spektakel dat je zeker niet mag missen!

Buiten de sardine run om is Aliwal Shoal het gehele jaar door een walhalla voor liefhebbers van haaien. Hamerhaaien, stierhaaien, walvishaaien, tijgerhaaien, white tips, schemerhaaien én gigantische gitaarhaaien. Iedere haai heeft in Aliwal Shoal zijn eigen seizoen. De oceanic black tip, dolfijnen én diverse soorten schildpadden cruisen jaarlijks standaard rondom de riffen van deze wereldse duiklocatie. Ook de liefhebbers van wrakken komen in Aliwal Shoal aan hun trekken.

Alle duiken in Aliwal Shoal en de omliggende riffen worden gedaan per rib. Vanuit de Umkomaas rivier of vanaf het strand worden de boten met maximaal 10 duikers de oceaan op gelanceerd. De tocht naar je duikstek begint dan ook al als één groot avontuur!

7-nachten Unlimited Aliwal Shoal

Het 7-nachten Unlimited Aliwal Shoal Diving Adventure is een pakket voor de echte die-hard duikers! Met dit pakket ga je elke dag minimaal 2 duiken maken op de beste duikstekken van het gebied! De enige reden om niet te duiken is het weer. Wil jij duiken? Dan ga je duiken!

Tijdens het programma kun je elke middag kiezen om een excursie te gaan doen of om terug het water in te gaan wanneer het weer het toelaat! Jij bepaalt dus hoeveel duiken je uiteindelijk gaat maken!Programma


Dag 1 - Aankomst

Na aankomst op Durban International Airport word je opgehaald en naar het resort van Blue Ocean Dive in het kleine plaatsje Umkomaas gebracht. Je checkt in en geniet de rest van de dag aan het strand, zwembad of de bar en ontmoet de gezellige staf. ‘s Avonds geniet je van een heerlijk diner in de logde.

Dag 2 - 7: Duiken

Elke dag staan er 2 duiken op de planning. Natuurlijk is het mogelijk om meerdere duiken te maken wanneer het weer het toelaat! Toch is elke dag net anders. Sommige dagen staan er 2 rifduiken op het programma en sommige dagen staan er ook speciale duiken voor je klaar. Zo kun je duiken naar het MV Produce Wrak en het Nebo Wrak, maar ben je ook verzekerd van een ontmoeting met een tijgerhaai en een zwartpunt rifhaai tijdens de Baited Shark Dives!

Naast de twee geplande duiken mag je de rest van de dag zelf inplannen. Zo staan er ook elke dag gidsen voor je klaar om je mee te nemen op een leuke en interessante excursie.

* Hou er op de laatste duikdag wel rekening mee dat je optijd uit het water bent als je de volgende dag terug moet vliegen!

Dag 8: Vertrek

Vandaag is het tijd om uit te checken bij Blue Ocean Dive Resort.
* Heb je niet gekozen voor een safariverlenging? Dan word je naar het vliegveld terug gebracht.
* Heb je wel gekozen voor een verlenging van je reis? Dan kun je de rest van de middag relaxen of nog eens twee duiken maken.

TIP! FILMS & VIDEO'S

7-nachten + 2-nachten Safari verlenging

Surf en Turf, misschien heb je er al wel eens van gehoord. In restaurants is het een vaak gebruikt concept voor een gerecht met zowel vlees als vis. Ook bij Blue Ocean Dive Resort is het een bekent begrip aan het worden!

Surf en Turf bij Blue Ocean Dive Resort geeft jou het beste van beide werelden, onder en boven water! Zo ga je de eerste dagen fantastisch duiken op Aliwal Shoal en daarna een paar dagen op het land opzoek naar de Big 5 en vele andere dieren!

Hoogtepunten: Duiken naar 2 spectaculaire wrakken, Baited shark duiken, Nijlpaarden- en krokodillencruise, openlucht nachtsafari, een volledige dag safari, de Big Five, spectaculaire landschappen, werelderfgoed locaties, vijf ecosystemen en twee nachten in een 4* accommodatie.

Aliwal Shoal

Aliwal Shoal is een van de meest bekende duikstekken van Zuid-Afrika en staat zelfs in menig top 10 van duikstekken wereldwijd. Tijdens het duiken hier zul je merken dat de biodiversiteit adembenemend is. Van klein tot groot en van schattig tot eng, je vindt het hier. Naast heel veelzijdig onderwaterleven vind je op de bodem ook twee mooie wrakken. Maar natuurlijk staat Aliwal Shoal vooral bekend om één ding: duiken met haaien


St. Lucia

Ongeveer 240 kilometer van Durban, in het noorden van KwaZulu-Natal en onderdeel van het iSimangaliso Wetland Park, is St. Lucia gelegen. Rond de riviermonding en de rest van het moerasland leeft een van de hoogste concentratie nijlpaarden en krokodillen van zuidelijk Afrika. iSimangaliso was ooit het eerste werelderfgoed van Zuid-Afrika en bestaat uit zo’n 9% van het land zijn kustlijn. Pak je camera en bereid je voor op schitterende stranden, groene bossen, begroeide duinen, savannes, moerrassen, een schitterende zonsondergang en natuurlijk het indrukwekkende wilde leven en de vele vogels!

Verlengings-programma:

Dag 1-8: Duikweek in Aliwal Shoal
Dag 8: Transfer naar Hluhluwe Imfolozi

Na het ontbijt vertrek je richting Hluhluwe Imfolozi, waar het Turf gedeelte van deze safari gaat beginnen! Bij aankomst ontmoet je de gids en kun je inchecken. Daarna krijg je van de gids een korte briefing en wordt het programma voor de komende dagen met je doorgenomen. Maak je op voor een 2 uur durende Hippo & Croc Sundown Cruise op Lake St. Lucia om nijlpaarden, nijlkrokodillen en een grote variatie van vogels te spotten! Na de cruise kun je op eigen gelegenheid dineren in een van de vele restaurants in St. Lucia.

Wanneer het diner geserveerd is en de zon onder is gegaan, maak je je klaar voor een nachtsafari! Tijdens deze paar uur durende trip ga je opzoek naar de echte nachtdieren, waaronder de luipaard. Misschien zijn de andere dieren van de Big 5 ook nog wel te zien!

Dag 9: Big 5 openlucht safari

Vandaag start de ochtend al vroeg, het namelijk tijd om de hele dag op Big 5 Safari te gaan! Geniet van een heerlijk ontbijt in de lodge terwijl je de neushoornvogels op de achtergrond hoort fluiten. Na het ontbijt vertrek je richting de oostkust van het iSimangaliso Wetlands Park. Vandaag rijd je door bossen, over begroeide zandduinen en langs schitterende savanne graslanden. De 4x4 openluchtwagen biedt panoramisch uitzicht over grazende koedoe’s, buffels die je aanstaren en rustende neushoorns. Vergeet niet je ogen open te houden voor de lastig te spotten luipaard! Ook de leeuw en olifanten zouden goed te zien moeten zien. Daarnaast kun je een korte wandeling naar de top van Mission’s maken voor een schitterend uitzicht.

Dag 10: Einde Surf & Turf Safari

Vandaag is alweer de laatste dag van de Surf en Turf safari. Voordat je naar het vliegveld wordt gebracht staat er nog 1 activiteit op de planning. Daarvoor zul je naar Cape Vidal moeten rijden. Aangekomen bij Cape Vidal staan we aan de rand van de Indische Oceaan. Hier kun je snorkelen in de beschermde baai (als het weer en getij het toelaat) en spot je prachtig tropische vissen en verstopte inhammen. De echte reden dat je naar Cape Vidal gaat is een zoektocht naar de Samango Monkeys (Witkeelmeerkat), welke ook een bedreigde diersoort aan het worden is!

Na een gezellig picknick lunch wordt je nu dan echt naar het vliegveld gebracht en zit je Surf en Turf safari er alweer op.

PRIJS = EURO 500 pp

Foto’s

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

Blue Ocean Dive Resort

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

Duikcentrum Blue Ocean

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

Duiken rond Umkomaas (Aliwal Shoal)

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

7-nachten Unlimited Aliwal Shoal

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

7-nachten + 2-nachten Safari verlenging

Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!Oktober 2023: DUIKEN Lezersreis naar Zuid Afrika in de herfstvakantie!

Prijzen

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

Opmerkingen:

Vertrek 21 OF 28 oktober vanuit Amsterdam of Brussel!

7-nachten Aliwal Shoal, Zuid Afrika met Blue Ocean Dive Resort

Indicatie pakketprijs inclusief vluchten*

 • 7 nachten / 8 dagen Blue Ocean Dive Resort op basis van logies & ontbijt = € 1.995,00 pp
 • Toeslag verlenging 2 nachten inclusief 4 ochtend duiken en ongelim. middag duiken = € 250,- pp
 • 3 dagen / 2 nachten Big 5 Safari incl. hippo & croc rivier cruise = € 500,- pp

  * Gebaseerd op een vluchtprijs van €800,-

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Amsterdam of Brussel *
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
 • Ruimbagage & handbagage
 • Transfers
 • 7 nachten verblijf in Blue Ocean Dive Resort op basis van logies & ontbijt
 • 10 rif / wrak duiken Aliwal Shoal
 • 2x baited shark dive
 • Tanks, lood nitrox/lucht + Aliwal Shoal Marine Park fee
 • diensten van onze lokale agent
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

*reissom is gebaseerd op een vluchtprijs van € 800 pp en met 2 overstappen. Toeslagen voor duurdere vluchten worden doorberekend.

Niet inbegrepen

 • €15,- administratiekosten per boekingsformulier
 • €2,50 Calamiteitenfonds (per 9 personen)
 • evt. af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekeringen indien gewenst
 • € 5 per persoon SGR bijdrage klik hier

Bijkomende kosten

 • Evt. fooien
 • Visumkosten
 • Lunch & Diner
 • Huur materiaal
 • Overige uitgaven

Algemene informatie:

 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
 • Bagage regelmenten informatie: klik hier
 • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
 • Lijndienstvluchten informatie: klik hier
 • Vertrek luchthavens: klik hier
 • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
 • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
 • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
 • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier

Reis reserveren

Vul het gehele boekingsformulier hieronder in om je reis te boeken.

Deelnemer 1 (tevens hoofdboeker)

Voornaam/voornamen (zoals in paspoort)

*

Achternaam (zoals in paspoort)

*

Straat en huisnummer

*

Postcode

*

Woonplaats

*

Land

*

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Telefoonnummer (alternatief)

Mobiel telefoonnummer

Telefoonnummer thuisblijvers

*

* deze velden zijn verplicht

Vul hier jouw reisgegevens in

Vertrekdatum

Retourdatum

Bestemming

, Anders:

Luchthaven van vertrek

, Anders:

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Opmerkingen (speciale wensen of een kopie van uw ontvangen offerte enz.)

 

 

Deelnemer 1

Personalia

Geslacht*:

Geboortedatum* (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

 

 

Deelnemer 2

Personalia

Geslacht:

Geboortedatum (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)
Nieuwe deelnemer toevoegen

 

Bevestig aankoopCorona advies en reizen:

Op deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Download hier de ANVR reizigersvoorwaarden (printversie). Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met deze voorwaarden, alsmede met de aanvullende voorwaarden die Diving World Nederland BV voor haar reizen stelt (download hier de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland BV). Met het via internet verzenden van dit boekingsformulier sluit de reiziger een overeenkomst met Diving World Nederland BV. Na bevestiging van deze inschrijving is de overeenkomst voor de reiziger verbindend.

Door verder te gaan bevestig ik dat ik 16 jaar of ouder ben en ik kennis heb genomen en akkoord ga met de privacy policy van Diving World Nederland B.V.

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).
Ik ga akkoord met de aanvullende reisvoorwaarden en privacy policy van Diving World.
Ik heb de verzekeringskaart gelezen en ga hiermee akkoord. (Alleen van toepassing indien een verzekering is afgesloten. Zie hieronder voor meer informatie.)
* deze velden zijn verplicht

Tik de validatiecode over in het tekstvakje

*
ANVR-Reizigersvoorwaarden

Diving World Nederland BV (KvK Arnhem 09098414) is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.)

De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld reisarrangement Voorwaarden) en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V. van toepassing zijn, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overage belangrijke informatie. Klik hier voor het lezen en opslaan van de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V. en overage belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld reisarrangement Voorwaarden), overage ANVR-informatie en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Vanaf boekdatum 1 februari 2021 wordt er een verplichte bijdrage in rekening gebracht. Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 5,- per persoon die Diving World afdraagt aan het SGR (uitgezonderd reizen met een reissom lager dan €150,- per persoon en/of voor kinderen jonger dan twee jaar.)

Calamiteitenfonds

Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis

Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiële consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor én tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

Reisverzekering: € 2,55 per dag (Europese Unie), € 3,50 per dag (Egypte) of € 4,50 per dag (wereldwijd) excl. € 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

Bagage informatie

Voor meer informatie over bagageregelingen klik hier.

GreenSeat

Bij Diving World realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots