Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Zanzibar (Tanzania)

Het eiland Zanzibar is een uitzonderlijke (duik)vakantiebestemming en zal u niet teleurstellen, onder meer dankzij haar buitengewone onderwatertaferelen! De fraaie koraalriffen zijn uitnodigend voor duikers en snorkelaars, van verschillende niveaus. Sommigen vakantiegangers die u voorgingen zeggen zelfs dat Zanzibar een deel van ís werelds beste duikstekken biedt! Bovenwater kunt u ook alle kanten op: het eiland beschikt over 25 stranden waarbij op sommige de serene stilte slechts onderbroken wordt door het geruis van de zee. De uitgestrekte baaien worden omringd door bananen- en kokospalmen, afgewisseld met mangrovebossen. Voor de kust van Zanzibar bevinden zich verschillende eilandjes waar u kunt genieten van absolute rust. Samen vormt al deze prachtige natuur de perfecte achtergrond voor een unieke vakantie-belevening.

Breng een bezoek aan culturele- en toeristische bezienswaardigheden zoals Stone Town. Het prachtige dorpje kent een kleurrijke geschiedenis en is uitermate geschikt voor wandeltochtjes. Dwaal door de steegjes, ontdek winkeltjes en bewonder moskeeŽn en paleizen, in een dorp wat bekend staat als ďchaotische labyrintĒ.

Duiken rond Zanzibar
Zanzibar is een waar onderwater-Walhalla voor duikers, dankzij haar grenzeloze taferelen onder de golven en het diverse en spectaculaire marine leven! Met koraal begroeide rif-wanden, kleurrijke vissen, grote koraalpilaren, groene-, hawkbill en diverse andere schildpadsoorten, tuimelaars en enorme gorgoniaís waar een verbazingwekkende hoeveelheid rifvissen door elkaar heen zwemt; hier vindt u het allemaal!

De azuurblauwe wateren van Zanzibar zijn het leefgebied van meerdere haaisoorten zoals de white-tip-, grijze- en zilverpunt- rifhaai, die op de zanderige bodem liggen te rusten. Zo nu en dan laten ook hamerhaaien hun gezicht eventjes zien. Daarnaast kunt u tijdens uw verkenningstochten onder meer de welbekende batfish en triggerfish Ďtegen het lijf zwemmení, evenals reuzentandbaarzen, grootoog-horsmakrelen en bultkoppapegaaivissen. Ook leven er grote scholen snappers, tonijn, barracudaís, makrelen, trevally vissen en enorm grote murenen, in dit deel van de Indische Oceaan.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Zanzibar (Tanzania)
Bekende all inclusive hotels en prachtige resorts aan het spierwitte zandstrand, dat is Kiwengwa! Vul de dagen met zonnebaden, zwemmen, snorkelen en drankjes aan de bar.
In Matemwe is het relaxen geblazen! Het kleine dorpje met sfeervolle accommodaties is de perfecte bestemming om te ontspannen. Maar houd wel wat energie over voor een mooie duik!
Wandel door de sfeervolle straatjes van historisch Stone Town, bezoek de prachtige bezienswaardigheden of vaar met een traditionele dhow boot naar de mooiste duikplekken!