Reisadvies

Liquid Dive Lodge

Liquid Dive Lodge
    
per persoon
Logies & Ontbijt

Liquid Dive Lodge

Liquid dive lodge is een duikresort in Mozambique opgezet door een reizende duikfamilie. Met hun twee jongens, zijn ze neergestreken in Tofo. Over de jaren heen zijn er meer eigenaren bijgekomen, maar het concept en visie voor het resort blijft gelijk. In 2018 werd de nieuwe locatie geopend met 11 ruime en moderne lodges.

De lodges zijn allemaal ingericht naar Scandinavisch design en bieden een adembenemend uitzicht. Alle lodges zijn met een pad aan elkaar verbonden en het pad loopt door tot het plein met zwembad, duikcentrum en restaurant. Voor je gaat duiken zul je natuurlijk goed moeten ontbijten, daarom staat er elke ochtend een variërend ontbijt voor je klaar.

Het duikcentrum van Liquid Dive Is volledig uitgerust met materialen, klaslokaal en spoelruimtes. Naast het centrum ligt meteen het zwembad en aan het water liggen de boten klaar. Samen met de instructeurs ga je opzoek naar de mooiste duikstekken rondom Tofo.

Na een mooie duikdag kom je heerlijk tot rust bij je eigen lodge. Daar staan ligbedden klaar op de veranda. Ook ben je van harte welkom in het restaurant voor een hapje en een drankje. Op sommige dagen is het in de ochtend is het mogelijk om mee te doen aan een yoga sessie, andere dagen kun je zelf een aantal oefeningen doen.

Doordat het resort nog niet zo groot is, hangt er een gemoedelijke en familiare sfeer. Waardoor je naar huis gaat met een hele groep nieuwe vrienden!

Kaart

Lodges

Geniet vanaf je eigen terras van een adembenemend uitzicht. Elke lodge is ingericht met een modern Scandinavische stijl welke veel ruimte en rust uitstraalt. Doordat de lodges op loopafstand van het strand staan, wordt je heerlijk wakker met het geluid van de golven op de achtergrond. De ligbedden op het terras bieden een geweldige plek om te ontspannen.

Alle lodge zijn voorzien van airconditioning, klamboes, tuinmeubels, ligbedden en eigen badkamer met warm water douche. Iedere lodge heeft zijn eigen terras die afgeschermd wordt door een houten schutting. Sommige lodges hebben een tweepersoonsbed, andere hebben 2 eenpersoonsbedden.

In het restaurant staat de koffie voor je klaar. Ook is er Wifi beschikbaar in de receptie.

Duiken rondom Tofo Beach

Eén van de beste duikstekken aan de Oost-Afrikaanse kust is Tofo, zo niet de beste! De belangrijkste reden om naar Tofo Beach te komen is voor de walvishaaien en de manta’s. Beide soorten kunnen het hele jaar door gespot worden.

In Tofo kan het hele jaar door gedoken worden. Er zijn maar liefst 16 duikstekken die ontdekt kunnen worden en zelfs nieuwe stekken worden nog steeds regelmatig ontdekt. Diepte varieert van 10 tot 40 meter. Het zicht onderwater is afhankelijk van de dagelijkse weersomstandigheden, voor wat betreft plankton, stromingen, wind en getijden, maar is meestal tussen 5 tot 30 meter. De watertemperatuur varieert van 23 tot 29 graden Celsius, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Duiken in Tofo is toegankelijk voor alle niveaus duikers. De diepere duiken zijn echter alleen geschikt voor ervaren duikers.

De onderwaterwereld rond Tofo Beach kent grote hoeveelheden voedzame plankton waardoor de meeste vissoorten naar dit gebied trekken. Luipaardhaaien, zeeschildpadden, duivelsroggen, morenen, baarzen, hengelaarsvissen, Spaanse danseressen, schorpioen vis, barracuda's, krokodilvis, naaktslakken en harlekijn garnalen zijn maar een paar voorbeelden van wat er te zien is.

Manta’s zijn inwoners van de wateren rondom Tofo en kunnen het hele jaar door gezien worden. De soort kan wel tot 8 meter in breedte groeien! Manta’s zijn vaak te vinden bij poetsstations op veel van de duikstekken rond Tofo Beach op dieptes van 20 a 30 meter. Deze poetsstations bestaan uit kleurrijke koraal waar manta’s graag langsgaan om geschoond te worden door verschillende soorten visjes.

Walvishaaien zijn de grootste vissen in deze oceaan. In de wateren van Tofo worden ze meestal 6 tot 8 meter lang. Hun maximale lengte is zelfs 14 meter! Deze vriendelijke plankton eters zijn het hele jaar door te spotten.

Walvissen zijn meestal onderweg naar duikstekken te zien of tijdens de oceaan safari's. Het is mogelijk om met deze schitterende dieren te snorkelen. Oceaan safari's zijn 2 uur durende snorkeltrips waar walvissen, dolfijnen, manta’s en zeeschildpadden zich meestal wel laten zien. In de winter zijn het de bultrug walvissen die één van de belangrijkste attracties vormen tijdens deze safari's. Zo kunnen de Tofo Big Five zomaar tijdens één boottocht gespot worden.

Bultrug walvissen migreren van vroeg in juli tot vroeg in november. Ze komen van Antarctica naar het warmere water van de Oostkust van Afrika om te paren en te baren. Bultrug walvissen zijn te zien vanaf het land, maar natuurlijk ook vanaf zee tijdens de tocht naar de duikstekken.

De bultrug walvissen maken veel geluid wat meestal wel tijdens een duik te horen is. Vergeet ook niet om een verrekijker mee te nemen!

Vele verschillende soorten dolfijnen zwemmen het hele jaar door in deze contreien.

De klein oog pijlstaartrog is 's werelds grootste pijlstaartrog en is recentelijk geïdentificeerd in Tofo door bioloog Simon Pierce. De vissoort is heel zeldzaam buiten Tofo, één van de weinige plaatsen waar het dier ooit levend gezien is!

Duikcentrum Liquid Dive Adventures

Het duikcentrum Liquid Dive Adventures is onderdeel van de Liquid Dive Lodges en geregistreerd PADI 5* IDC centrum. Het duikcentrum is volledig uitgerust met materialen, een klaslokaal en spoelruimtes. Het naast gelegen zwembad wordt gebruikt voor de cursussen. De duikschool biedt alle PADI cursussen aan, van Discover Scuba tot aan Dive Master en Instructeur.

Bij Liquid Dive Adventures staat het welzijn van de riffen en duikstekken hoog in het vaandel. De eigenaren en instructeurs zijn daarom bewust bezig met het behouden en beschermen van de onderwaterwereld. Met kleine veranderingen in het duiken en omgaan met de natuur, kunnen de duikstekken behouden worden voor de komende generaties duikers.

Foto’s

Liquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive Lodge

Lodges

Liquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive Lodge

Duiken rondom Tofo Beach

Liquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive Lodge

Duikcentrum Liquid Dive Adventures

Liquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive LodgeLiquid Dive Lodge

Prijzen

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

Opmerkingen:

Inbegrepen

 • retourvluchten vanaf Schiphol (KLM, Emirates of South African) of Dusseldorf (Emirates) naar JOHANNESBURG en Johannesburg naar INHAMBANE met L.A.M. in standaard klasse, indien niet mogelijk, is een hoger tarief van toepassing (voor meer informatie zie "Vertrek luchthavens", "Lijndienstvluchten" & "Bagage regelmenten informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • luchthavenbelasting (en eventuele lokale vliegbelastingen)
 • alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
 • diensten van onze locale agent/host(ess)
 • 3 tot 15 nachten accommodatie o.b.v. logies & ontbijt met duiken (voor meer informatie zie "Accommodatietypes & verzorgings informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

  Niet inbegrepen

  • reis- en annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen
  • administratiekosten € 15,- per factuur / boeking

  Bijkomende kosten

  • Nitrxo - €10,- per tank (indien gewenst)
  • visumkosten $50 per persoon

  Let Op! Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtklassen (zie "Lijndienstvluchten" bij "Algemene informatie" hieronder) en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatietypes niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

  Algemene informatie

  • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
  • Bagage regelmenten informatie: klik hier
  • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
  • Lijndienstvluchten informatie: klik hier
  • Vertrek luchthavens: klik hier
  • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
  • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
  • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
  • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier
 • Reis reserveren

  Vul het gehele boekingsformulier hieronder in om je reis te boeken.

  Deelnemer 1 (tevens hoofdboeker)

  Voornaam/voornamen (zoals in paspoort)

  *

  Achternaam (zoals in paspoort)

  *

  Straat en huisnummer

  *

  Postcode

  *

  Woonplaats

  *

  Land

  *

  E-mailadres

  *

  Telefoonnummer

  *

  Telefoonnummer (alternatief)

  Mobiel telefoonnummer

  Telefoonnummer thuisblijvers

  *

  * deze velden zijn verplicht

  Vul hier jouw reisgegevens in

  Vertrekdatum

  Retourdatum

  Bestemming

  , Anders:

  Luchthaven van vertrek

  , Anders:

  Vakantiebestemming

  Stad:
  , Anders:

  Accommodatie:
  , Anders:

  Verzorging

  Logies
  Logies en ontbijt
  Halfpension
  Volpension
  All-inclusive

  Kamertype(s)

  x 1 pk
  x 2 pk
  x 3 pk
  x 4 pk

  Vakantiebestemming

  Stad:
  , Anders:

  Accommodatie:
  , Anders:

  Verzorging

  Logies
  Logies en ontbijt
  Halfpension
  Volpension
  All-inclusive

  Kamertype(s)

  x 1 pk
  x 2 pk
  x 3 pk
  x 4 pk

  Opmerkingen (speciale wensen of een kopie van uw ontvangen offerte enz.)

   

   

  Deelnemer 1

  Personalia

  Geslacht*:

  Geboortedatum* (DD-MM-JJJJ):
  Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

  Paspoortnummer:

  (alleen nodig voor liveaboards)
  Achternaam (zoals in paspoort):

  Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
  Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

  E-mailadres:

  Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

  Duikpakketten


  Duikpakket:

  Begindatum:
  Eigen duikervaring:

  Opmerkingen / ontvangen offerte:

  (uitrustingen, huur, etc.)

  Cursussen

  Cursus:
  Begindatum:
  Opmerkingen / ontvangen offerte:

  (uitrustingen, huur, etc.)

   

   

  Deelnemer 2

  Personalia

  Geslacht:

  Geboortedatum (DD-MM-JJJJ):
  Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

  Paspoortnummer:

  (alleen nodig voor liveaboards)
  Achternaam (zoals in paspoort):

  Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
  Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

  E-mailadres:

  Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

  Duikpakketten


  Duikpakket:

  Begindatum:
  Eigen duikervaring:

  Opmerkingen / ontvangen offerte:

  (uitrustingen, huur, etc.)

  Cursussen

  Cursus:
  Begindatum:
  Opmerkingen / ontvangen offerte:

  (uitrustingen, huur, etc.)
  Nieuwe deelnemer toevoegen

   

  Verzenden  Op deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Download hier de ANVR reizigersvoorwaarden (printversie). Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met deze voorwaarden, alsmede met de aanvullende voorwaarden die Diving World Nederland BV voor haar reizen stelt (zie aanvullende voorwaarden van Diving World Nederland BV hieronder). Met het via internet verzenden van dit boekingsformulier sluit de reiziger een overeenkomst met Diving World Nederland BV. Na bevestiging van deze inschrijving is de overeenkomst voor de reiziger verbindend.

  Door verder te gaan bevestig ik dat ik 16 jaar of ouder ben en ik kennis heb genomen en akkoord ga met de privacy policy van Diving World Nederland B.V.

  Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).
  Ik ga akkoord met de aanvullende reisvoorwaarden en privacy policy van Diving World.
  Ik heb de verzekeringskaart gelezen en ga hiermee akkoord. (Alleen van toepassing indien een verzekering is afgesloten. Zie hieronder voor meer informatie.)
  * deze velden zijn verplicht

  Tik de validatiecode over in het tekstvakje

  *
  ANVR-Reizigersvoorwaarden

  Diving World Nederland BV (KvK Arnhem 09098414) is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.) Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Hierdoor kunt u met een veilig gevoel op vakantie.

  De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland van toepassing zijn, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Wij gaan ervan uit dat u van deze reisvoorwaarden en onze aanvullende voorwaarden op de hoogte bent bij het maken van een boeking. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V.

  Stichting Garantiefonds Reisgelden

  Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

  Calamiteitenfonds

  Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite ( vetgedrukte naar keuze ) gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

  Reis- en annuleringsverzekering

  Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiële consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

  Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor én tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

  Reisverzekering: € 2,55 per dag (Europese Unie), € 3,50 per dag (Egypte) of € 4,50 per dag (wereldwijd) excl. € 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

  Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

  Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

  Bagage informatie

  Voor meer informatie over bagageregelingen klik hier.

  GreenSeat

  Bij Diving World realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

  Klanten aan het woord

  Diving World Duikvakanties

  Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

  Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

  Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

  Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

  Volg ons op Social Media

  Hotspots