Reisadvies

Red Sea Diving Safari Marsa Shagra

Gegarandeerd de laagste prijzen voor Red Sea Diving Safari met ANVR, SGR & Calamiteitenfonds dekking

Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
   
€695,-
Vanaf €642,-
per persoon
8 dagen met een charter vlucht van Brussel naar Marsa Alam (ecolodges)
Soft all-inclusive

Red Sea Diving Safari Marsa Shagra

Red Sea Diving Safari Marsa Shagra Eco-Diving Village is de meest populaire duikbestemming in Egypte. Vele duikers komen ieder jaar weer terug om te genieten van de rust, geweldige service en adembenemende onderwaterwereld! Marsa Shagra heeft een fantastisch huisrif waar je ongelimiteerd op kunt duiken. Daarbij zijn er ook mogelijkheden tot zodiac speedbootduiken naar bijvoorbeeld het welbekende Elphinstone rif, voor ieder wat wils!

Marsa Shagra is gebouwd op het eco-diving village concept. Het behouden van de natuur en de prachtige riffen staan hier bovenaan. Er is op toegezien dat de eco-villages aangepast zijn aan de natuurlijke omgeving en juist dat is voor veel duikers een reden om hier ieder jaar weer terug te komen!

De eco-villages bevinden zich in het midden van de typische woestijnsfeer, ver weg van het massatoerisme. Verblijf is echter zeker niet primitief, ook hierin kun je zelf kiezen hoe luxe of hoe basic je wenst te verblijven. Een verblijf bij Marsa Shagra is al een ervaring op zich. Je verblijft hier op basis van soft-inclusive.

Omdat de duikplekken in het zuiden nog onaangetast zijn, werken zij als een magneet op allerlei soorten vissen en andere waterdieren. Het is dus heel gewoon als schildpadden, dolfijnen, haaien en andere fascinerende vissen je pad kruisen.

Red Sea Diving Safari Marsa Shagra ligt net als de andere eco-diving villages, Marsa Nakari en Wadi Lahami, aan een van de mooiste en best beschermde huisriffen van het gebied. Gezamenlijk beduiken de eco-diving villages meer dan 150 km binnen en buitenriffen.

Faciliteiten

 • restaurant met airco
 • koffiebar
 • bar
 • PADI duikschool & duikcentrum
 • prive-strand
 • bootexcursies
 • receptie - 24 uur
 • kluisjes
 • internet

Kaart

Eten & drinken

Je verblijft hier op basis van soft-inclusive en krijgt drie maaltijden per dag in buffetvorm bij het restaurant met uitzicht op zee. De tijden voor ontbijt, lunch en diner zijn aangepast aan de duiktijden. Tevens zijn er naast de standaard maaltijden ook extra snacks te bestellen (tegen betaling). Informeer ons voor aankomst over speciale wensen zoals bij voorbeeld allergieën of vegetarische maaltijden. Wanneer je een nachtduik maakt, kun je de staf laten weten of je ervoor of erna wilt dineren.

Normale softdrinks (Coca Cola, Pepsi, 7Up, Sprite, Fanta), mineraalwater, thee, koffie en warme chocolademelk zijn inbegrepen in het volpension pakket. Daarnaast bieden ze in de bar tegen betaling ijs, espresso, verse vruchtensappen, light softdrinks, chips, chocolade en souvenirs als T-shirts, sweatshirts, duikboeken en postkaarten.

Ook kun je hier Egyptisch bier kopen. Alle extra’s en aankopen worden aan het eind van je verblijf afgerekend. Ontbijt, lunch en diner worden als buffet geserveerd in ons restaurant met uitzicht op zee.

Recreatieve mogelijkheden & faciliteiten

Naast lekker veel duiken kun je bij Marsa Shagra een traditioneel drankje doen in het Bedoeïenen Café, snorkelen, maar via de receptie ook diverse activiteiten boeken, zoals kameel rijden, quad-safari rijden of woestijnexcursies doen.

Alle extra activiteiten kun je ter plaatse boeken en betalen.

Faciliteiten
Wifi (tegen betaling), persoonlijke kluis in de receptie

Betaling
Contant in Euro, of betalen via Creditcard in USD (Visa, MasterCard) (er wordt 3% extra berekend over het totale bedrag).

Weer
Herfst/Winter: Lucht: 20-25 Celsius. Water: 20-25 Celsius
Lente/Zomer: Lucht: 25-35 Celsius. Water: 25-28 Celsius

Standaard tent

De 25 tenten staan dicht bij het strand. In iedere katoenen tent (4 x 4 meter) bevinden zich twee bedden met twee meter tussenruimte, een tafeltje, een eenvoudige open kast en een ventilator. Elk bed heeft linnengoed, een kussen en een deken (niet nodig in de zomermaanden). Het housekeeping team is je graag van dienst en beddengoed wordt regelmatig verschoond.

Bij aankomst in de eco-diving villages zal de staf uitleggen hoe je de tentflappen kunt gebruiken om te voorkomen dat er zand in de tent komt. De tenten beschikken over elektriciteit voor verlichting, opladen van batterijen en andere doeleinden. Desalniettemin is het aan te raden om voor de zekerheid een zaklamp mee te nemen.

Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douches voor de tenten en hutten, die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Er is douchegel en zeep beschikbaar in de gemeenschappelijke douches, en ook zijn handdoeken (om te douchen) op te halen bij de receptie. Je mag natuurlijk ook je eigen doucheproducten meenemen. Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor gebruik op het strand, evenals toiletartikelen als tandpasta etc.

Hut

Marsa Shagra heeft 15 hutten. De stenen hutten (4 x 4 meter) hebben een koepeldak en 2 ramen, deze manier van woestijnbouw is zeer effectief en hierdoor blijft het binnen koel genoeg zonder airconditioning. Wel is er ook een ventilator, mocht je het toch net iets koeler wensen.

De hutten staan achter de tenten en hebben uitzicht op de baai. Ze hebben 2 bedden met lakens, kussen en deken (niet nodig in de zomermaanden). Er is een nachtkastje, een kledingkast en een klein tafeltje. Verder is er een klein terras met bamboe stoelen en tafel.

Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douches voor de tenten en hutten, die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Er is douchegel en zeep beschikbaar in de gemeenschappelijke douches, en ook zijn handdoeken (om te douchen) op te halen bij de receptie. Je mag natuurlijk ook je eigen doucheproducten meenemen. Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor gebruik op het strand, evenals toiletartikelen als tandpasta etc.

Royal tent

De Royal tent is groter dan een standaard tent. De 25 Royal tenten (5 x 5 meter) beschikken over een 2-persoonsbed en de overige zijn voorzien van 2 1-persoonsbedden. Verder zijn de tenten uitgerust met klamboe, een ventilator, een koelkastje, een kast en een tafel met 2 stoelen / zitzakken

Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douches voor de tenten en hutten, die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Er is douchegel en zeep beschikbaar in de gemeenschappelijke douches, en ook zijn handdoeken (om te douchen) op te halen bij de receptie. Je mag natuurlijk ook je eigen doucheproducten meenemen, Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor gebruik op het strand, evenals toiletartikelen als tandpasta etc.

Deluxe Chalet

De 64 Deluxe Chalets zijn stenen gebouwen (8 x 5 meter) met koepeldak en voorzien van airconditioning, Verder vind je om de chalet heen twee terrassen met bamboe stoelen en een tafel. Een van de terrassen kijkt uit op de bergen, de andere over zee.

Alle chalets beschikken over een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel (met warm en koud water). Verder zijn er twee bedden (of een 2-persoonsbed), nachtkastjes, een kast, tafel met spiegel, kluis en een kleine koelkast. Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor strand en douche, evenals toiletartikelen als shampoo, tandpasta etc.

Tevens is er ook een chalet met speciale faciliteiten voor mindervaliden.

Duikcentrum Red Sea Diving Safari

Red Sea Diving Safari is de oudste en meest ervaren duikoperatie in het gebied van Marsa Alam in de Zuid-Egyptische Rode Zee. Zij promoten duiken met minimum impact voor de riffen door beperking van het aantal gasten en no touching!

Het duik programma is geschikt voor duikers van alle niveaus. Er worden PADI cursussen verzorgd vanaf de Open Water Cursus tot en met Dive master.

Er worden 2 duikpakketten aangeboden bij Marsa Shagra, verder zijn er extra's ter plaatse bij te boeken.

5 dagen standaard pakket:
Ongelimiteerd huisrif duiken (+orientatieduik op de 1e dag) inclusief tanks, lucht & lood.

5 dagen Shagra & More pakket:
Ongelimiteerd huisrif duiken + 8 credits te gebruiken voor begeleide duiken op het huisrif of andere riffen in Zone A, B of C (Elphinstone rif) inclusief tanks, lucht & lood.

Onbeperkt huisrif duiken
Bij het eerste bezoek ontvang je een begeleide oriëntatieduik rond de baai. Na de oriëntatie zijn gasten vrij om van het ongelimiteerde duiken te genieten. Dit is zeker een van de meest unieke aspecten van de RSDS, de vrijheid om te duiken in de buddy paren, in je eigen tempo en op tijdstip naar keuze. Tanks staan klaar voor gebruik, zodat je elk moment van de dag gewoon een tank kunnen pakken, het whiteboard ondertekenen en duiken maar!

•er zijn bakken voor de opslag van persoonlijke apparatuur aan de voorzijde van de baai
•er zijn hangers voor wet suits en BCD's
•zoet water bassins in de schaduw voor het spoelen van apparatuur
•buddy-board beschikbaar voor particulieren

Wil je ook de buitenriffen verkennen die vanaf de kant niet te bereiken zijn? Dan kun je met een speedboot vele beroemde buiten riffen in de omgeving duiken. Deze optie is beschikbaar bij de juiste zee omstandigheden en vereist een minimaal aantal deelnemers van 4 of 6 personen (afhankelijk van de duikstek). De duikstekken bij Marsa Shagra zijn bijvoorbeeld: BR/>•Elphinstone ( slechts 30-40 minuten varen - minimaal advanced certificaat & 50 gelogde duiken)
•Sharm Abu Dabbab
•Shaab Abu Dabbab
•Nelson Reef
•Egla Top
•Nemo City

Er worden ook duikexcursies georganiseerd (extra):
•Abo Ghusoun - 2 duiken plus lunch op site (wrak duiken)
•excursie naar Marsa Nakari
•excursie naar Wadi Lahami
•excursie naar Dolphin House

Duiken rond Marsa Alam

Attracties voor duikers in het gebied van Marsa Alam zijn Elphinstone (in slechts 15 – 30 minuten per speedboat; beroemd om zijn Hamerhaaien en Witpunt Oceanische haaien ), Dolphin House (in slechts 30 minuten per dagboot; beroemd om zijn dolfijnen) en de rifketen van Abu Dabbab (schildpaden en de beroemde Dugong / zeekoe).

Video's

Foto’s

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Eten & drinken

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Recreatieve mogelijkheden & faciliteiten

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Standaard tent

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Hut

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Royal tent

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Deluxe Chalet

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Duikcentrum Red Sea Diving Safari

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Duiken rond Marsa Alam

Red Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa ShagraRed Sea Diving Safari Marsa Shagra

Prijzen

PRIJZEN : Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur.
De prijslijst wordt voor u samengesteld en verschijnt na enkele seconden.

Laagste prijs garantie!

 • Gegarandeerd de laagste prijzen voor alle eco diving villages & tentenkampen in de Rode Zee met ANVR, SGR & Calamiteitenfonds dekking!

Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur. De bijbehorende prijzen worden automatisch geladen. Klik vervolgens op een prijs in de tabel om alle details op het boekingsformulier te zien.

Reisvoorkeuren:

Packages:

Duikcursussen

PADI Open Water Cursus
Inbegrepen: 4 of 5-daagse cursus, 2-3 dagen leslokaal en ondiepe duiken, 2 dagen open water duiken, volledige uitrusting tijdens de cursus, transfers.
Niet inbegrepen: ca. € 3,- per dag Marine Park Belasting (indien nodig), certificaat (t.w.v. $30.)

PADI Advanced Cursus
Inbegrepen: 2-daagse cursus, 2 dagen / 5 duiken met theorie.
Niet inbegrepen: duikuitrusting tijdens de cursus. (uitrusting huur = € 35,- ), ca. € 3,- per dag Marine Park Belasting (indien nodig), certificaat (t.w.v. $30.)

Duikpakketten

5 dagen duikpakket

INBEGREPEN: Ongelimiteerd huisrif duiken + 2 begeleide duiken op de huisrif ter orientatie (dag 1) inclusief: tanks, lucht, lood.
NIET INBEGREPEN: vervoer naar de duikstekken in zones A, B & C (zie onder), ca. € 3,- per dag Marine Park Belasting, € 7,- per persoon Chamber Support program

Zone A (toeslag vervoer per jeep of minibus € 15,- pp per duik):
1.Marsa Abu Dabbab
2.Sharm Shuni
3.Marsa Shuni
4.Marsa Moureen
5.Sharm Abu Dabour
6.Marsa Egla
7.Marsa Samadai
8.Ras Samadai
9.Marsa Nakari

Zone B
(toeslag vervoer per speedboot ca. € 20,- pp per duik):
1.Sharm Abu Dabbab
2.Shaab Abu Dabbab
3.Shaab El Nabaa (nelson reef)
4.Gabel el Rosas (nemo city)
5.Egla Top
6.Torfa Gabel el Rosas

Zone C
(toeslag vervoer per speedboot ca. € 30,- pp per duik / dagboot ca. € 50,- pp per 2 duiken):
1. Elphinstone Reef

5 dagen "Shagra & More" duikpakket

INBEGREPEN: Ongelimiteerd huisrif duiken + 2 begeleide duiken op de huisrif ter orientatie (dag 1) + 8 credits (afhankelijk van het weer, duikschema en drukte) inclusief: tanks, lucht, lood.
NIET INBEGREPEN: vervoer naar de duikstekken in zones B & C (zie onder), ca. € 3,- per dag Marine Park Belasting, € 7,- per persoon Chamber Support program

Zone A (1 credit per persoon per duik):
1.Marsa Abu Dabbab
2.Sharm Shuni
3.Marsa Shuni
4.Marsa Moureen
5.Sharm Abu Dabour
6.Marsa Egla
7.Marsa Samadai
8.Ras Samadai
9.Marsa Nakari

Zone B (2 credits per persoon per duik):
1.Sharm Abu Dabbab
2.Shaab Abu Dabbab
3.Shaab El Nabaa (nelson reef)
4.Gabel el Rosas (nemo city)
5.Egla Top
6.Torfa Gabel el Rosas

Zone C (3 credits per persoon per duik):
1. Elphinstone Reef

LET OP! duikcomputers & decobooies (SMBs) zijn verplicht voor alle duikers!

Duikuitrusting (kosten ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen)
Complete uitrusting met computer: € 35,- per dag // 3 dagen € 100,- // 5 dagen € 165,-
BCD: € 9,- per dag
Computer: € 9,- per dag
Regulator: € 10,- per dag
Wetsuit: € 8,- per dag
Lamp: € 7,- per dag
Kompas: € 4,- per dag
Masker en snorkel: € 3,- per dag
Nitrox 12L tank: € 2,- per tank

Opmerkingen:

Inbegrepen

 • retourvluchten (niet met eigen vlucht) vanaf Schiphol, Brussel, Dusseldorf, Dusseldorf-Weeze (Niederrhein), Bremen, Dortmund, Keulen of Munster naar MARSA ALAM in de voordeligste boekingsklasse ten tijden van publicatie (voor meer informatie zie "Vertrek luchthavens" & "Bagage regelmenten informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • luchthavenbelasting (en eventuele lokale vliegbelastingen)
 • Bagage vanaf Duitsland = minimaal 5KG handbagage + 20 KG ruimbagage inbegrepen
 • Bagage vanaf Nederland of België = minimaal 10KG handbagage inbegrepen (ruimbagage kan bijgeboekt worden: 20KG = € 36 / 25KG = € 50 / 30KG = € 60)
 • alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
 • diensten van onze locale agent/host(ess)
 • 7 tot 14 nachten in accommodatie o.b.v. SOFT ALL-INCLUSIVE (excl. alcohol (voor meer informatie zie "Accommodatietypes & verzorgings informatie" bij "Algemene informatie" hieronder))
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

  Niet inbegrepen

  • visumkosten US$ 25 p.p
  • reis- en annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen.
  • toeslag kerstdiner 25/12 = € 30 pp
  • toeslag oud & nieuw diner 31/12 = € 30 pp
  • € 5 per persoon SGR bijdrage klik hier

  Let op: Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtprijzen en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatietypes niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

  Algemene informatie

  • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
  • Bagage regelmenten informatie: klik hier
  • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
  • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
  • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
  • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
  • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier
 • Reis reserveren

  Je hebt nog geen datum gekozen. Kies eerst een datum via het tabblad PRIJZEN of klik op de button hieronder.

  Beoordelingen

  Klanten aan het woord

  Diving World Duikvakanties

  Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

  Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

  Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

  Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

  Volg ons op Social Media

  Hotspots