Reisadvies

Cabo Pulmo

Duiken bij Cabo Pulmo is intens populair! Op ongeveer 2 uur rijden van San Josť del Cabo ligt het rustige dorpje Cabo Pulmo. Vlak aan de kust ligt het beschermde nationaal zeepark dat door UNESCO is erkend als werelderfgoed. Het vertegenwoordigt een van de meest indrukwekkende prestaties in oceaanbehoud en het enige harde koraalrif in de Golf van CaliforniŽ. Het rif van Cabo Pulmo is naar schatting zo'n 20.000 jaar oud en wordt beschouwd als een schat van het schiereiland Baja California in Mexico. Het heeft meer dan 800 soorten zeeleven en de meest diverse koraalriffen in Noord-Amerika, vandaar de bijnaam "Het Aquarium van de Wereld".

Cabo Pulmo is een perfect voorbeeld van eco-toerisme op zijn best. Niet alleen is deze regio ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar de rustigere, meer natuurlijke kant van Los Cabos, ook voor duikers en snorkelaars is Cabo Pulmo erg populair. De onderwaterwereld biedt een unieke blik op dit verbazingwekkende onderwater ecosysteem. Door deze omstandigheden zijn er zelfs vijf van 's werelds zeven bedreigde soorten zeeschildpadden die hun toevlucht vinden in Cabo Pulmo. Daarnaast is het de thuisbasis van de grootste collecties haaien, waaronder stierhaaien, tijgerhaaien, hamerhaaien, zwartpunthaaien en witpunthaaien; en biedt een veilige haven voor meer dan 800 soorten zeeleven in de Zee van Cortez.

Wanneer je gaat duiken bij Cabo Pulmo zul je je als duiker aan een aantal Low Impact Diving regels moeten houden. De duikomgeving wordt zeer goed beschermd om zo de adembenemende onderwaterwereld in stand te houden. Gecertificeerde lokale duikers nemen bezoekende duikers mee naar enkele van de best bewaarde geheime duikplekken om de prachtige zeedieren in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen.

1 gevonden.

Cabo Pulmo Beach Resort

Stille Oceaan > Mexico - Baja > Cabo Pulmo

Bij Cabo Pulmo Beach Resort geniet je van een vakantie waar ontspanning centraal staat!

Offerte aanvragen
  
per person
Boeken & meer info
1 gevonden.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dť allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd!

Eťn van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots