Reisadvies

Egypte

Nummer één duikbestemming!

Duikvakantie Egypte

Klik hier voor het Egypte liveaboard vertrekschema

Op slechts vijf uur vliegen vind je hét duikersmekka Egypte! Door een combinatie van factoren mag de Rode Zee een tropisch duikparadijs genoemd worden. Zonder invloed van grote rivieren die uitmonden in de zee, getijden of regen, is de Rode Zee één van de meest heldere zeeën ter wereld.

De woestijnzon schijnt 365 dagen per jaar. Doordat de lichtbundels soms een diepte bereiken van 100 meter, bieden zij niet alleen een fantastisch zicht voor de duiker, maar stimuleren ook koraalrifvorming tot dieptes van meer dan 50 meter.

Dahab

Dahab

Kleurrijke gezonde koraalriffen en een grote kans om dolfijnen te spotten onder water. Dahab is vooral voor de beginnende duiker een geweldige bestemming, maar gaat niet snel vervelen!

Eco-diving Villages & Tentenkampen

Eco-diving Villages & Tentenkampen

Een verblijf in een tentenkamp in Zuid Egypte is perfect voor een avontuurlijke en budgetvriendelijke duikvakantie. Verwacht geen luxe, maar wel goede sfeer en fantastische duikmogelijkheden!

El Gouna

El Gouna

Duiken in El Gouna is een verademing! De rust is zowel boven als onder water goed te merken en komt de fauna ten goede. Duik naar de wrakken van Abu Nuhas en spot schildpadden, rifhaaien en dolfijnen.

El Quseir

El Quseir

Een sfeervolle badplaats met schitterende zandstranden en kleurrijke koraalriffen, dat is El Quseir. Wandel door smalle straatjes, struin de ene na de andere bazaar af en ontdek Romeinse opgravingen.

Hurghada

Hurghada

In een van de meest bekende badplaatsen aan de Rode Zee vind je een combinatie van Egyptische gastvrijheid en Europese service. Van luxe all-in resorts tot de oude dorpskern met kleurrijke bazaars.

Liveaboard Boten Egypte

Liveaboard Boten Egypte

Liveaboards in Egypte zijn van álle gemakken voorzien en brengen je naar de meest beroemde en prachtige duikstekken die de Rode Zee te bieden heeft!

Liveaboard Routes Rode Zee

Liveaboard Routes Rode Zee

Een liveaboard op de Rode Zee is dé manier om deze enorm diverse onderwaterwereld te verkennen. Van indrukwekkende wrakken en spectaculaire riffen, is en blijft Egypte favoriet!

Makadi Bay

Makadi Bay

Madinat Makadi is een bloeiende vakantiebestemming in Egypte. Een indrukwekkende verscheidenheid aan 4****/5*****-sterren hotels en familie-resorts vult u zicht wanneer u vanaf het prachtig mooie stra

Marsa Alam

Marsa Alam

Marsa Alam biedt duikers de meest diverse duikmogelijkheden in de Rode Zee! Ga voor een avontuurlijke bootduik of maak een relaxte duik op één van de ongerepte huisriffen.

Marsa Alam Midden - Rode Zee

Marsa Alam Midden - Rode Zee

Fantastische koraalriffen, het beroemde Elphinstone Reef, Abu Dabbab en heel veel schildpadden, Marsa Alam is een walhalla voor duikers. Veel hotels aan de kust hebben ook nog een prachtig huisrif.

Marsa Alam Noord - Port Ghalib

Marsa Alam Noord - Port Ghalib

Vanuit de gezellige havenplaats Port Ghalib vaar je naar verschillende gevarieerde tropische riffen, zoals Wadi Gamal. Elphinstone is favoriet vanwege de grote kans op het spotten van haaien!

Marsa Alam Zuiden - Hamata

Marsa Alam Zuiden - Hamata

Op slechts een half uur varen duik je naar de meest schitterende koraalriffen van zuidelijk Egypte. Hamata is voor iedereen die houdt van een combinatie van comfort en uitstekende duikstekken.

Nuweiba

Nuweiba

Onderwaterfotografen hebben Nuweiba uitgeroepen tot dé macrobestemming van Egypte. Geniet van koraaltuinen, pinakels en velden en spot Spaanse danseressen en vele andere soorten zeenaaktslakken!

Safaga & Soma Bay

Safaga & Soma Bay

Uitstekende duikcondities hebben gezorgd voor de populariteit van Safaga en Soma Bay als duikbestemming. Van mooie koraaltuinen en rifmuren tot onderwaterbergen en het beruchte wrak Salem Express.

Sharm el Naga

Sharm el Naga

Enkele tientallen kilometers ten zuiden van Hurghada ligt de nog ongerepte baai van Sharm el Naga. Geniet van rust, prachtige zandstranden maar bovenal de schitterende koraalriffen onder water.

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Sinaï’s grootste stad is al jarenlang een bekende duiklocatie. Door zijn ligging op het meest zuidelijke puntje van het schiereiland is het dé toegangspoort naar het mooie Ras Mohammed National Park.

Verlengen in Egypte

Verlengen in Egypte

Heb je genoten van een geweldige liveaboardcruise met schitterende duiken? Verleng je duikvakantie dan in een resort of met een rondreis of stop-over.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots