Reisadvies

Spanje

Duikvakanties Spanje

Spanje is een van de weinige duikvakantie landen waarbij je in 2 verschillende zeeŽn zou kunnen duiken. Zo heb je aan de ene kant van Spanje de Atlantische Oceaan en aan de andere kant ligt de Middellandse Zee. In beide wateren kan prachtig gedoken worden.

Het duiken in Spanje brengt elk seizoen nieuwe verrassingen met zich mee. Zo zie je in de zomermaanden vooral kleurrijke kwallen, terwijl je in de winter eerder zeeduivels en zonnevissen tegenkomt. De onderwaterwereld rondom Spanje is zeker divers. Prachtige grotten, spectaculaire kleuren en felgroene posidonia zeegrasvelden. De zeebodem ligt ook vol met geschiedenis, indrukwekkende gezonken schepen en zelfs neergestorte vliegtuigen.

Spanje kent vele zeereservaten langs de kust, hierdoor kun je als duiker zien hoe prachtig en wild het onderwereld leven kan zijn. Naast het duiken in zee heb je in Spanje ook de mogelijkheid om te duiken in meren. Dit geeft weer een heel ander beeld van de onderwaterwereld. Je kan zelfs in de winter duiken in de bevroren bergmeren en in de lente bieden de meren een kristalheldere zicht.

Cabo de Palos

Cabo de Palos

Cabo de Palos maakt deel uit van een groep vulkanische bergen die samen een klein schiereiland vormen in La Manga del Mar Menor op 30 kilometer afstand van de kleurrijke en historie doordrenkte stad C

Costa Brava - Cala Joncols

Costa Brava - Cala Joncols

De Costa Brava is een van de meest divers duikgebieden van de Spaanse kust.

Costa Brava - L'Estartit

Costa Brava - L'Estartit

De diversiteit in onderwater leven bij de seven Medes Eilanden is immens.

Costa Brava - Llafranc

Costa Brava - Llafranc

Het kleurrijke dorpje aan de kleine baai van Llafranc doet niet onder aan de prachtige onderwaterwereld die te vinden is rond Llafranc!

El Hierro - La Restinga

El Hierro - La Restinga

Het kleinste en meest zuidwestelijke Canarische Eiland, El Hierro biedt geweldige duikplekken met bijzonder onderwaterlandschap.

Fuerteventura - Morro Jable

Fuerteventura - Morro Jable

De prachtige witte zandstranden en mooie duikstekken van Fuerteventura trekken jaarlijks duikvakantiegangers uit alle windstreken.

Gran Canaria - Puerto MogŠn

Gran Canaria - Puerto MogŠn

Gran Canaria beschikt over het zeereservaat El Cabrůn. Geniet van de prachtige diversiteit aan onderwaterlandschappen, van grotten en doorgangen tot diepe muren!

La Palma - Santa Cruz

La Palma - Santa Cruz

Duiken op La Palma is net zo adembenemend als de natuur bovenwater! Van kleine felgekleurde rifbaarsjes tot enorme stekelroggen, je ziet het allemaal.

Lanzarote - Playa Blanca

Lanzarote - Playa Blanca

Playa Blanca ligt in het zuiden van Lanzarote en staat bekend om de prachtige witte zandstranden, gezellige sfeer en het enige onderwatermuseum van Europa!

Lanzarote - Puerto del Carmen

Lanzarote - Puerto del Carmen

Lanzarote een van de mooiste duikgebieden van het noordelijk halfrond! Er is een ware sensationele variatie aan vissoorten, riffen, koralen, grotten en wrakken.

Mallorca - Puerto Pollensa

Mallorca - Puerto Pollensa

Mallorca zonder massatoerisme! De parel van noordelijk Mallorca is het voormalig vissersdorpje Puerto Pollensa, gelegen tussen de bergen en met een prachtige baai.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dť allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd!

Eťn van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots