Reisadvies

Azoren - Sao Miguel

Duiken op Sao Miguel is adembenemend! Sao Miguel valt onder de oostelijke eilandengroep. Zowel boven als onder water is er vanalles te beleven. De kustlijn herbergt de grootste stad van het eiland, Ponta Delgada, en biedt een aantal duikplaatsen.

Rondom “het groene eiland” van de Azoren vind je enorm diverse duikstekken! Vanaf Vila Franca do Campo worden prachtige duikstekken aangedaan. Het kleine eilandje werd gevormd uit een oude ondergedompelde vulkaan. De indrukwekkende vormen worden geworpen door de grote onderwater rotsblokken en de inhammen van de muren. Op sommige plaatsen reiken spleten in de wanden tot in de lagune in het midden van het eilandje. Octopussen, murenen, tandbaarzen en grijze trekkervissen komen hier veel voor. De duikplaats biedt over het algemeen gemakkelijke duiken tot 22m diepte.

Ook rond Sao Miguel zijn verschillende prachtige duikstekken te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Dori Wrak, welke n 1964 zonk op zo’n 800 meter van de zuidkust? Of het prachtige beschutte gebied van Caloura, dat zich uitstrekt van het strand van Caloura tot aan de Ponta de Galera? Ervaren duikers zullen daarnaast enorm genieten van de uitdagende duikstekken zoals Dollabarat Banks en Illheus das Formigas. Gevormd door vulkanische bergen die uit de zeebodem rijzen, zijn pelagische ontmoetingen in sterke stromingen frequent in de zomermaanden. Waar je dan ook wilt gaan duiken, elke duikstek is uniek en biedt een grote verscheidenheid aan onderwaterleven, zoals s ierlijke lipvissen, kanariejuffers, kogelvissen en donkere tandbaarzen.

Naast het duiken, staat Sao Miguel bekent om zijn walvisexcursies! Tijdens zo’n excursie is de kans groot dat je spitssnuitdolfijnen, potvissen, vinvissen, bultruggen, valse orka's, gevlekte en tuimelaardolfijnen, rissos', schildpadden en nog veel meer kan spotten. Zeker in de maanden van Mei tot Oktober kunnen deze soorten aan de oppervlakte worden waargenomen.

5 gevonden.

Convento de São Francisco

Atlantische Oceaan > Azoren > Sao Miguel

Het Convento de Sao Francisco biedt een unieke beleving voor jouw vakantie! Nergens anders op Sao Miguel vind je iets vergelijkbaars!

Offerte aanvragen

Pink N Blue

Atlantische Oceaan > Azoren > Sao Miguel

In dit knusse vakantiehuisje geniet je optimaal van de schoonheid die São Miguel te bieden heeft!

Offerte aanvragen

Vinha d'Areia Beach Hotel

Atlantische Oceaan > Azoren > Sao Miguel

Geniet van de ontspannen en rustgevende sfeer en laat je verwennen door de traditionele keuken van de Azoren!

Offerte aanvragen
    
Vanaf €641,-
8 dagen met TUI Fly van Brussel naar Ponta Delgada (PDL)
Boeken & meer info
5 gevonden.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots