Reisadvies

Oostenrijk

Oostenrijk, in de winter bij iedereen bekend als top wintersport bestemming en in de zomer als de perfecte bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Maar wist je dat het ook een fantastische duikbestemming is?!

De imposante bergen en gletsjers, prachtige groene heuvels, kraak heldere meren en fantastische steden, zoals Salzburg en Wenen, zorgen ervoor dat Oostenrijk gelieft is bij vele vakantiegangers. Ook de goede bereikbaarheid vanuit Nederland en BelgiŽ, aangename temperaturen in de zomer en de Oostenrijkse gastvrijheid werken hier zeker aan mee.

Ondanks de relatief kleine oppervlakte is Oostenrijk toch ťťn van de meest waterrijke landen van Europa. Of het nu in het Opper-Oostenrijkse Salzkammergut is, in de kristalheldere bergmeren van Stiermarken, KarinthiŽ (de regio met de meeste meren), of in de regio Salzburg. Oostenrijk is waarschijnlijk de meest ultieme duikbestemming voor zoetwaterduiken!

De Oostenrijkse meren en rivieren zijn onderworpen aan strikte milieuregels, waardoor veel meren zelfs beschikken over water van drinkwaterkwaliteit! Voeg daarbij het spectaculaire landschap van de Alpenlandschappen en vele goed georganiseerde duikcentra aan toe.

Op enkele locaties worden er ook snorkelexcursies in diverse rivieren ("scuben") aangeboden, voor duikers maar zeker ook niet-duikers. Dit scuben is vrij bijzonder, omdat er maar een paar plaatsen zijn waar je relatief ongevaarlijk met de stroming mee kunt drijven en tegelijkertijd, bij goede zichtomstandigheden, je ontzettend veel vis in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Het is dan ook een geweldige ťn bijzondere aanvulling op het duikprogramma!

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dť allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd!

Eťn van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots