Reisadvies

Ocean Awareness Project

Ocean Awareness Project
 
Vanaf €1599,-
per persoon
Interessante workshops van Pico Sport Azores en Wildlife Observation Worldwide

Ocean Awareness Project

“Haaien, mobula’s, blackwaterdives, Whale watching excursie en snorkelen met dolfijnen!”

Het (nieuwe) Ocean Awareness Project is een initiatief van Pico Sport Azores en Wildlife Observation Worldwide. Benieuwd naar de diverse bestemmingen van WOW: klik hier - de WOW-reizen zijn uiteraard te boeken bij Diving World Nederland.

Het Ocean Awareness Project is een uniek programma waar onder meer workshops over (vervuilings-)problemen in de oceaan centraal staan. Daarnaast maakt u (natuurlijk!) prachtige duiken, waaronder met blauwe haaien en/of mobula’s en een (Blackwater-) nachtduik met diepzee-bewoners. U bewondert walvissen vanaf de boot tijdens de whale watching excursie en gaat snorkelen met dolfijnen.

Marine bioloog en shark-expert Pascal Gospodinov begeleidt de workshops, in samenwerking met jonge biologie-specialisten uit Portugal. Het 14-daagse programma vindt plaats in het meest passende decor: midden in de Atlantische oceaan, op- en rondom het eiland Pico. Pico is de perfecte plek voor ontmoetingen met (groot) zeeleven! Het eiland staat al jaren bekend om haar uitbundige biodiversiteit onder de goven en stond onder meer aan de wieg bij de eerste sharkdives met blauwe haaien.

Dit alles vindt plaats op initiatief van Frank Wirth. Het behoud- en verbeteren van een gezonde oceaan (zonder vervuiling) staat hoog bij hem in het vaandel. Frank heeft onder meer speciale afspraken met de vissersbedrijven op de Azoren: een deel van het geld wat opgehaald wordt met de duiken, wordt aan deze organisaties gegeven. In ruil daarvoor besteden de vissersbedrijven extra aandacht aan duurzame methodes waarbij (onder meer) de riffen zo minimaal mogelijk belast worden.

Raadpleeg een van onze experts voor de exacte reisdata!

Prijs: €1599 per persoon - exclusief vlucht!

De bovengenoemde prijs omvat (inclusief):
• 5 duiken rond Pico in beschermde gebieden, zoals Ilheus en Monte da Guia
• 4 duiken met blauwe haaien
• 1 duikdag op Princes Alice Bank
• 1 blackwater (nacht)duik, bij een 2000 meter diepe drop-off
• 1 whale watching excursie
• 1 keer snorkelen met dolfijnen
• het verzamelen van afval tijdens de duiken; aan het eind van de 2-weekse reis wordt er een symbolische afvalberg gemaakt waar al het uit het water geviste afval op geplaatst wordt!
• Diverse workshops/scholingen

Let op: prijzen zijn o.a. exclusief accommodatie, vluchten, transfers en maaltijden

Workshop onderwerpen
- Walvissen en dolfijnen in de Azoren
- "De laatst levende" blauwe haai
- Voortplanting en migratie van de blauwe haai
- Haaien van de Azoren
- Gedrag van haaien
- Regelgeving m.b.t duiken met haaien en het voorkomen van incidenten
- Wezens uit de diepte van de zee
- Invloed van de mens op- en verontreiniging van de oceanen en haar bewoners
- Verrassingen van de zee

Kaart

Accommodatie: Hotel Caravelas ***

Het hotel is zeer centraal gelegen en kijkt uit op de haven van Madalena waar de veerboten vanuit Faial en São Jorge aankomen. Het duikcentrum ligt op enkele minuten afstand. Een leuke bar en een zwembad zijn de ideale ingredienten voor lekkere relax momenten!

Eten & drinken:
Het verblijf is standaard op basis van Logies & Ontbijt. Het ontbijt wordt geserveerd in het gezellige restaurant met uitzicht op de haven en het zwembad. Voor het diner kunt u terecht in een van de veel restaurantjes of cafés in de buurt die karakteristieke specialiteiten van de Azoren serveren. In de bar van het hotel zijn frisdrankjes en de bekende Pico-wijn verkrijgbaar. Het platteland van Pico staat op de werelderfgoed lijst van Unesco vanwege de wijnbouw en Hotel Caravelas is een goede uitvalsbasis om de typisch lokale wijngaarden te verkennen.

De kamers:
De 67 kamers zijn netjes en verzorgd ingericht en voorzien van airco, kabel televise, minibar en een badkamer met bad of douche. Vanuit de kamer is er een prachtig uitzicht op het kanaal tussen Pico en Faial of op de berg Pico!

Blauwe & Mako Haai duikexcursies

Om haaien onder water in de natuurlijke omgeving te observeren is een droom voor iedere duiker. De Azoren staan bekend als een van de beste plaatsen in de wereld om te duiken met de blauwe haaien
(Prionace glauca) en ook vaak met de Kortvinnige mako (Isurus oxyrinchus).

Om veilig te kunnen duiken met haaien zijn een bepaalde kennis en vaardigheden nodig, alsmede discipline en voorzichtigheid. Om dit mogelijk te kunnen maken houden ze zich aan allerlei richtlijnen voor het veilig duiken met haaien.

Waarom kiezen voor Pico Sport om te duiken met haaien?
Hun gidsen zijn speciaal opgeleid om rekening te houden met de veiligheid van de duikers en de dieren en om een veilige ontmoeting met deze dieren mogelijk te maken.

De boten zijn voorzien van volledige veiligheidsuitrustingen en de gidsen zijn opgeleide EHBO'ers.

Pico Sport heeft meer dan 20 jaar ervaring in Pico. Ze waren het eerste bedrijf dat is begonnen met deze trips en dit betekend dat ze het hebben kunnen perfectioneren tot het hoge niveau van tegenwoordig.

De kapiteins van Pico Sport hebben ook al ruim 20 jaar ervaring met de wateren rondom Pico en behoren dan ook tot de beste van het eiland! Ze zijn ooit begonnen als vissers, daarna zijn ze walsvis spotten excursies gaan begeleiden en de laatste jaren zijn ze samen met de gidsen getraind in het gedrag van de haaien om zo de beste kwaliteit voor klanten te kunnen garanderen.

Duurzame Shark Diving
Gedurende het eerste seizoen van het duiken met haaien heeft Pico Sport gekeken naar het ontwikkelen van veilige en haai vriendelijke voer / lok methoden. In plaats van een net te gebruiken waarin het aas zit werken ze nu met een ton van hard plastic om de haaien te trekken. Hierdoor voorkomen ze dat de haaien tanden verliezen (gebeurde vaak bij de netten) en dat het aas verspreidt wordt over een groot gebied wat potentieel gevaarlijke situaties kan opleveren.

Het gebruik van de ton heeft bewezen dat de haaien rustiger en gecontroleerder zijn waardoor een veilige omgeving gecreëerd wordt voor zowel de haaien als de duikers.

Als de haaien om welke reden dan ook meer geagiteerd zijn dan normaal (de schippers en gidsen zijn getraind om hier op te letten) dan zal de ton met aas direct uit het water verwijderd worden.

Elke duik kan door de gids beëindigd worden mocht hij daar aanleiding voor zien!

Deze trips zijn ook afhankelijk van het weer en de omstandigheden op zee.

Duiken rond Princess Alice Bank

Op 45 nautische mijlen ten zuidwesten van Pico ligt de Prinses Alice Bank, een berg die opstijgt vanuit abyssale diepten van meer dan 1500 meter tot ongeveer 35m onder de oppervlakte. De bergtop valt op door zijn biodiversiteit, maar nog meer door de unieke kans op vriendschappelijke ontmoeting met grote groepen manta's.

Door de grote kans op sterke stromingen wordt deze duik voor de veiligheid meestal geheel uitgevoerd met een afdalingslijn. Ondanks deze beperking is het bij deze duik mogelijk om grote scholen manta's, barracuda, jacks, tonijn en zelf haaien en zeilvissen zoals de blauwe Marlijn te treffen.

Seizoen: juli tot september

Duiken rond de Azoren

De Azoren kunnen beschouwd worden als nieuw gebied voor recreatieve duikers. De Golfstroom en de gevarieerde topografie van de zeebodem creëren ideale omstandigheden voor een rijke, overvloedige en gevarieerde onderwaterwereld met een keur aan leven; van kleine ongewervelde dieren tot grote pelagische vis en zeezoogdieren.

In een labyrint van kanalen en spelonken creëert het levendige contrast tussen de donkere vulkanische rotsen en de felle kleuren van het leven in zee een indrukwekkende schouwspel.

Watertemperatuur: Van 16°C (winter) tot 25°C (zomer)
Zichtbaarheid: 15 - 30 meter.

Gedoken wordt er vanaf 1 van de 6 boten van het duikcentrum of vanaf de kant (de 1ste duik is normaal gesproken ook een kantduik). Langs de kust van Pico, Faial en Sao Jorge vindt u meer dan 30 duikplekken. Er is ontzettend veel leven onder water en de duikgebieden behoren tot de beste in de wereld. Vaak worden er grote scholen vis zoals Makreel, barracuda en geelvintonijn gezien!

Tijdens de nachtduiken ziet u vaak ontelbare aantallen garnalen en daarnaast ook nog naaktslakken, murenen, kreeften en inktvissen.

In augustus en September zijn de manta's te gast en zijn ze vaak ook tijdens de Kantduiken te zien!

Een van de hoogtepunten van een duikvakantie naar de Azoren zijn duiken op de grote pinnacles die vanaf de bodem tot vlak onder het water oppervlak omhoog komen. Door de stromingen is dit erg voedselrijk water wat dan ook veel onderwater leven aantrekt! Vanwege de ligging op open zee zijn dit vaak stromingsduiken. Hierdoor zijn deze gebieden ook alleen bij goede stromingen en weersomstandigheden te beduiken.

Houd er rekening mee dat er voor de speciale duiktrips (oa. Princess Alice) en de walvissen en dolfijnen excursies een minimaal aantal personen nodig is en alleen bij goed weer kunnen worden georganiseerd.

Walvissen spotten & zwemmen met dolfijnen

Naast het duiken staat Pico bekend om walvissen en dolfijnen te spotten. Meer dan 20 soorten Walvissen en dolfijnen zwemmen voor kusten van de Azoren waaronder orka's, dwergvinvissen, Baleinwalvissen, bultruggen, vinvissen, blauwe vinvissen en vele andere soorten!

De drie uur durende trips naar de walvissen ed. starten in Madalena , Sao
Caetano, Calheta of Sao Roque. Er kunnen maximaal tien gasten op de rib's mee worden genomen.
De vertrektijden zijn afhankelijk van het weer en zijn in de ochtend of middag.
Sinds 1997 worden tijdens 99 % van de trips Walvissen of dolfijnen gezien! Het is natuurlijk nooit gegarandeerd want het blijft de natuur. De bemanning en waarnemers op het land doen hun best om u een onvergetelijke ontmoeting met de dieren te geven.

Van begin Maart tot medio Mei:
Het eerste evenement van het seizoen vindt plaats in maart, wanneer de grote baleinwalvissen langs de Azoren trekken tijdens hun migratie naar de noordelijke visgronden. Onder hen bevindt zich de blauwe vinvis, het grootste zoogdier ooit op onze planeet! Het is zo'n prachtig natuurschouwspel dat er een speciaal programma voor is gemaakt: De reuzen van de zee!

Naast ontmoetingen met de baleinwalvissen treft u ook de potvis en vele soorten dolfijnen in overvloed aan. Het seizoen voor zwemmen met dolfijnen is deze tijd van het jaar al in volle gang.

Van half Mei tot eind Juni:
De onbesproken sterren onder de reuzen zijn de potvissen. Het zijn meesters in het diepe duiken; een potvis kan tot een diepte van meer dan 2000 meter duiken in haar zoektocht naar inktvis, waaronder het legendarische reuzeninktvis.
We zien deze tijd van het jaar nog steeds de baleinwalvissen, maar met een lagere frequentie.

Rond het einde van juni zijn we nogmaals getuige van een uitzonderlijk verschijnsel - de komst van de Atlantische gevlekte dolfijn met hun pasgeborenen. Deze dolfijnen staan bekend om hun zeer sociale en speelse natuur!
Zodra zij zich bij de tuimelaar, de gewone dolfijn, Risso's dolfijn en de gestreepte dolfijn hebben gevoegd is het magische getal van 5 bereikt. Dit is het wettelijk toegestane aantal soorten dolfijnen waarmee gezwommen mag worden.

Juli en Augustus:
Het is een bijzondere tijd van het jaar voor potvissen. De vrouwtjes bevallen en hun kalveren zijn "slechts" ca. 4 meter lang bij de geboorte! Ook de dolfijnen hebben kleintjes en we blijven alle 5 de soorten tegenkomen.

We proberen elke kans op baleinwalvissen te benutten, aangezien de meeste van hen rond deze tijd van het jaar hun eindebestemming bij de noordelijke visgronden al bereikt hebben.

En net als je denkt dat het niet beter kan worden heeft de natuur nog een verrassing in petto. Tussen juli en augustus bereiken een aantal van de meest ongrijpbare en minst bekende walvisachtige de wateren van de Azoren - de mysterieuze Spitssnuitdolfijn. Door het ontbreken van tanden in de bovenkaak en met slechts 2 slagtanden in de onderkaak (en dan vaak alleen bij volwassen mannetjes) wordt dit soort dolfijn ook wel zuigvoeder genoemd. Dat neemt niet weg dat ze even behendig zijn in diepe duiken als de potvis! Onder hen bevinden zich de Noordelijke butskop (tot 9 meter lang!), de gewone spitssnuitdolfijn en de Cuvier spitssnuitdolfijn.

September en Oktober:
Het hoogseizoen voor de mens is misschien voorbij, maar niet voor de walvissen en dolfijnen! De potvis wordt nog steeds regelmatig aangetroffen. September is één van de favoriete maanden voor professionele fotografen en filmploegen. Een speciale vergunning maakt het voor hen mogelijk om tijd door te brengen in het water met de potvissen en andere walvisachtige.

Ook de 5 dolfijnsoorten zijn nog steeds aanwezig en de temperatuur van het water ligt nog in de buurt van het seizoensgebonden maximum. September en oktober zijn ook ideale maanden voor reizigers die het hoogseizoen willen vermijden tijdens hun vakantie.

WALVISSPOTTEN Op HOOG NIVEAU
Om de duikers voor te bereiden op het gedrag van de soorten walvissen en dolfijnen die ze gaan ontmoeten wordt elke walvistour voorafgegaan door een briefing. Hierin wordt zowel aandacht besteed aan de biologie als aan de cijfers rond de instandhouding van de soort. Tips over de verschillen tussen de soorten helpen de duikers de verschillende dolfijnen te identificeren en daarmee nog meer te genieten van de unieke ervaring.

Eenmaal terug in de haven is de reis in de wereld van de walvisachtigen nog niet ten einde. Mocht u meer wilt weten, dan zullen onze medewerkers graag uw vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken over onze walvissen en dolfijnen vrienden.

Ontmoet de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving

De “Zwemmen met dolfijnen” trips streven ernaar de deelnemers een natuurlijk ervaring te bieden. De Dolfijnen worden niet gelokt met trucs of voedsel. Het spreekt voor zich dat zij hier de beste zwemmers zijn en daarom bepalen de dolfijnen hoe dichtbij we mogen komen en voor hoe lang.

Zwemmen met wilde dolfijnen is heel anders dan zwemmen met dolfijnen in gevangenschap. De laatste groep wordt beperkt in zijn vrijheid en beloond met voedsel wanneer zij de taken voltooien die zijn opgelegd door de begeleiders. De "tank" waarin u de dolfijnen in Pico ontmoet werd niet gebouwd door mensen en heet “Atlantische Oceaan”!

Dat verandert niet aan het feit dat het zeer nieuwsgierige dieren zijn en dat ze ook heel dichtbij komen tijdens de trips. Het succespercentage van “Zwemmen met dolfijnen” is meer dan 97% - en daarmee net zo succesvol als het Whale Watching programma.

Duikcentrum Pico Sport

Pico Sport Werd opgericht door Frank Wirth in 1997. Als 1 van de eerste basissen op Pico zijn zij een pionier in het duiken rondom Pico en het walvis & dolfijnen spotten.
Hun jarenlange ervaring en het professionele team zorgen voor unieke ervaringen zowel boven als onder water!

Team & Onderwijs
Het duikcentrum beschikt over een internationaal team dat de duiktrips en de walvis + dolfijnen excrusies begeleidt. Cursussen van Open Water Diver tot Divemaster worden gegeven volgens de PADI richtlijnen in het Engels, Duits of Italiaans.

Uitrusting
• 6 boten
• 3 mini-bussen
• 50x 12 liter stalen tanks, DIN & INT
• 2 Bauer compressoren
• Nitrox (ca. EUR 6 per vulling)
• 10 sets van duikuitrusting (slechts enkele pakken en niet in alle maten!)
• 10 duikcomputers
• EHBO-kits
• zuurstof op het duikcentrum en de boten
• Dichstbijzijnde deco kamer is op het naburige eiland Faial.

Aangezien er weinig verhuur uitrusting beschikbaar is, raden wij aan om uw eigen uitrusting mee te nemen. Mocht u toch willen huren dan graag bij het boeken doorgeven.

Houd er rekening mee dat er voor de speciale duiktrips (oa. Princess Alice) en de walvissen en dolfijnen excursies een minimaal aantal personen nodig is en alleen bij goed weer kunnen worden georganiseerd.

Foto’s

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Accommodatie: Hotel Caravelas ***

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Accommodatie: Guesthouse Appartement Golphino **+

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Blauwe & Mako Haai duikexcursies

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Duiken rond Princess Alice Bank

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Duiken rond de Azoren

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Walvissen spotten & zwemmen met dolfijnen

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Duikcentrum Pico Sport

Ocean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness ProjectOcean Awareness Project

Prijzen

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

Niet inbegrepen

 • reis- en annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen.
 • administratiekosten € 15,- per factuur / boeking

Algemene informatie

 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
 • Bagage regelmenten informatie: klik hier
 • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
 • Lijndienstvluchten informatie: klik hier
 • Vertrek luchthavens: klik hier
 • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
 • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
 • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
 • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier

Let op! Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtklassen (zie "Lijndienstvluchten" bij "Algemene informatie" hieronder) en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatie types niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

Reis reserveren

Vul het gehele boekingsformulier hieronder in om je reis te boeken.

Deelnemer 1 (tevens hoofdboeker)

Voornaam/voornamen (zoals in paspoort)

*

Achternaam (zoals in paspoort)

*

Straat en huisnummer

*

Postcode

*

Woonplaats

*

Land

*

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Telefoonnummer (alternatief)

Mobiel telefoonnummer

Telefoonnummer thuisblijvers

*

* deze velden zijn verplicht

Vul hier jouw reisgegevens in

Vertrekdatum

Retourdatum

Bestemming

, Anders:

Luchthaven van vertrek

, Anders:

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Opmerkingen (speciale wensen of een kopie van uw ontvangen offerte enz.)

 

 

Deelnemer 1

Personalia

Geslacht*:

Geboortedatum* (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

 

 

Deelnemer 2

Personalia

Geslacht:

Geboortedatum (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)
Nieuwe deelnemer toevoegen

 

VerzendenCorona advies en reizen:

Op deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Download hier de ANVR reizigersvoorwaarden (printversie). Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met deze voorwaarden, alsmede met de aanvullende voorwaarden die Diving World Nederland BV voor haar reizen stelt (download hier de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland BV). Met het via internet verzenden van dit boekingsformulier sluit de reiziger een overeenkomst met Diving World Nederland BV. Na bevestiging van deze inschrijving is de overeenkomst voor de reiziger verbindend.

Door verder te gaan bevestig ik dat ik 16 jaar of ouder ben en ik kennis heb genomen en akkoord ga met de privacy policy van Diving World Nederland B.V.

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).
Ik ga akkoord met de aanvullende reisvoorwaarden en privacy policy van Diving World.
Ik heb de verzekeringskaart gelezen en ga hiermee akkoord. (Alleen van toepassing indien een verzekering is afgesloten. Zie hieronder voor meer informatie.)
* deze velden zijn verplicht

Tik de validatiecode over in het tekstvakje

*
ANVR-Reizigersvoorwaarden

Diving World Nederland BV (KvK Arnhem 09098414) is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.)

De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld reisarrangement Voorwaarden) en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V. van toepassing zijn, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overage belangrijke informatie. Klik hier voor het lezen en opslaan van de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V. en overage belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld reisarrangement Voorwaarden), overage ANVR-informatie en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Vanaf boekdatum 1 februari 2021 wordt er een verplichte bijdrage in rekening gebracht. Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 5,- per persoon die Diving World afdraagt aan het SGR (uitgezonderd reizen met een reissom lager dan €150,- per persoon en/of voor kinderen jonger dan twee jaar.)

Calamiteitenfonds

Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis

Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiële consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor én tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

Reisverzekering: € 2,55 per dag (Europese Unie), € 3,50 per dag (Egypte) of € 4,50 per dag (wereldwijd) excl. € 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

Bagage informatie

Voor meer informatie over bagageregelingen klik hier.

GreenSeat

Bij Diving World realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots