Reisadvies

Sao Miguel

Duiken rondom de Azorenarchipel is een beleving apart, zo ook rond het eiland Sao Miguel. Het eiland dat bij de oostelijke eilandengroep behoort en de bijnaam “groene eiland” heeft, biedt zowel boven als onder water een verscheidenheid aan activiteiten!

De kustlijn herbergt de grootste stad van het eiland, Ponta Delgada, en biedt een aantal prachtige duikplaatsen. Vanaf Vila Franca do Campo worden prachtige duiktrips aangeboden. De indrukwekkende vormen rondom dit eilandje zijn ontstaan door de grote onderwater rotsblokken en de inhammen van de muren. Op sommige plaatsen reiken spleten in de wanden tot in de lagune in het midden van het eilandje. Octopussen, murenen, tandbaarzen en grijze trekkervissen komen hier veel voor. Over het algemeen zijn de duikstekken ondiep en toegankelijk voor elk niveau duiker.

Ook rond Sao Miguel zijn verschillende prachtige duikstekken te vinden. Zo zullen ervaren duikers zich enorm genieten van de uitdagende duikstekken zoals Dollabarat Banks en Illheus das Formigas. Gevormd door vulkanische bergen die uit de zeebodem rijzen, zijn pelagische ontmoetingen in sterke stromingen frequent in de zomermaanden. Daarnaast vind je ook het prachtige beschutte gebied van Caloura, dat zich uitstrekt van het strand van Caloura tot aan de Ponta de Galera, met een enorme verscheidenheid aan vissoorten. Of wat dacht je bijvoorbeeld van het Dori Wrak, welke n 1964 zonk op zo’n 800 meter van de zuidkust? Waar je dan ook wilt gaan duiken, elke duikstek is uniek en biedt een grote verscheidenheid aan onderwaterleven, zoals sierlijke lipvissen, kanariejuffers, kogelvissen en donkere tandbaarzen.

Ook als je naast het duiken nog andere activiteiten wilt ondernemen, kun je op Sao Miguel alle kanten op. Toch staat Sao Miguel naast het duiken ook bekent om zijn walvisexcursies! Tijdens zo’n excursie is de kans groot dat je spitssnuitdolfijnen, potvissen, vinvissen, bultruggen, valse orka's, gevlekte en tuimelaardolfijnen, rissos', schildpadden en nog veel meer kan spotten. Zeker in de maanden van Mei tot Oktober kunnen deze soorten aan de oppervlakte worden waargenomen.

5 gevonden.

Convento de São Francisco

Atlantische Oceaan > Azoren > Sao Miguel

Het Convento de Sao Francisco biedt een unieke beleving voor jouw vakantie! Nergens anders op Sao Miguel vind je iets vergelijkbaars!

Offerte aanvragen

Pink N Blue

Atlantische Oceaan > Azoren > Sao Miguel

In dit knusse vakantiehuisje geniet je optimaal van de schoonheid die São Miguel te bieden heeft!

Offerte aanvragen

Vinha d'Areia Beach Hotel

Atlantische Oceaan > Azoren > Sao Miguel

Geniet van de ontspannen en rustgevende sfeer en laat je verwennen door de traditionele keuken van de Azoren!

Offerte aanvragen
    
Vanaf €641,-
8 dagen met TUI Fly van Brussel naar Ponta Delgada (PDL)
Boeken & meer info
5 gevonden.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots