Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Duikcursussen & opleiding

Duikcursussen: Maak kennis met de wereld onder water!

Houdt u van een actieve vakantie en snorkelen? Dan is de duiksport hoogstwaarschijnlijk iets voor u! Duiken brengt u in contact met een andere wereld. Zwem gewichtsloos en geniet van de prachtige, kleurrijke onderwaterwereld! Voor zowel de beginners als de ervaren duikers bieden de duikbestemmingen van Diving World Nederland alle mogelijkheden. Het duiken op vakantie in tropisch water is een meer dan fantastische ervaring! Elke bestemming kent zijn eigen specialiteiten. Graag zoeken wij in overleg met u de beste locatie voor uw wensen uit.

Alle duikcentra op onze bestemmingen kenmerken zich door hun jarenlange ervaring en professionaliteit. Duiken is een veilige sport, maar u moet de richtlijnen en spelregels goed kennen! Diving World Nederland BV biedt in samenwerking met PADI duikscholen in het buitenland, duikcursussen aan voor zowel de startende als de ervaren duiker. Wij werken met duikcentra die zijn aangesloten bij PADI, de grootste duikorganisatie wereldwijd. Afhankelijk van de locatie duikt u vanaf een boot, zodiak (rubberboot) of vanaf de kant. De duikgidsen kennen de gebieden als geen ander en kiezen een gevarieerd duikplan, afgestemd op uw wensen en ervaring. Zo maakt u op een verantwoorde en veilige manier kennis met de kleurrijke onderwaterwereld. De prachtige rifmuren, koraaltuinen, scheepswrakken en onderwater fauna zullen u verbazen!

PADI Open Water Cursus

De nieuwkomers in de onderwaterwereld boeken de PADI Open Water cursus. U wordt op een leuke, en veilige manier voorbereidt op uw eerste duikervaringen, wat resulteert in uw eerste duikbrevet. Wanneer u de 4 - 5 daagse PADI cursus heeft voltooid, ontvangt u het internationaal erkende certificaat van 's werelds grootste Diving Education Association, PADI. Kinderen ouder dan 10 jaar kunnen een Junior Open Water certificaat behalen. Het instructie team van de duikschool laat u op een veilige wijze kennis maken met de onderwaterwereld. In kleine, verantwoorde groepen zoals door PADI aanbevolen. Doordat er overal volgens het internationaal erkende PADI systeem gewerkt wordt behaald u in 4 -5 dagen tijd uw Open Water brevet. Daarmee ligt de onderwaterwereld voor u open om verder ontdekt te worden!

PADI Advanced Cursus

De volgende stap voor een brevetduiker is de Padi Advanced Open Water cursus. Deze 5 duiken en tweedaagse praktijk cursus volgt u nadat u uw Padi Open Water brevet heeft behaald. Zo breidt u uw kennis en bekwaamheid in het duiken uit. Tijdens het duiken wordt u door een instructeur begeleidt en de theorie wordt tijdens de twee met u doorgenomen. Een kleine kennistest, waar u de boeken bij mag naslaan, sluit het theoretische gedeelte af. U hebt dit brevet nodig voor diepere en gevorderde duikgangen, waarvoor meer kennis en ervaring is vereist.

U moet tijdens deze cursus 2 verplichte duiken volbrengen:Een Diepe duik tot tussen de 18 en 40 meter en een Onderwater NavigatieduikNaast deze twee verplichte onderdelen maakt u nog twee andere duiken. In overleg met uw instructeur maakt u een keuze uit het PADI aanbod. De meest populaire keuzes zijn: nachtduiken, wrakduiken, onderwaterfotografie, stroomduiken, mutileer duiken, onderwater biologie en rifkennis.

Door ervaring leer je! Met deze twee brevetten kunt u in principe overal duiken. Door regelmatig te duiken leert u het meest! De praktijk is de beste leerschool en zorgt ervoor dat u steeds beter wordt. Vooral het verbruik van lucht onder water en het drijfvermogen wordt door oefening steeds beter.

Speciality Cursussen:

Naast deze twee basis opleidingen worden er vele specialty cursussen gegeven.Zoals een diepe duik, omgaan met foto- apparatuur, stromingsduiken enzovoorts. Ook zijn er specialties die u opleidingen voor het bieden van hulp bij calamiteiten, Rescue Diver.Wanneer u vaak en veel wilt duiken dan is deze opleiding een absolute aanrader!

Duikgezondheid:

Om te kunnen duiken, dient u over een goede gezondheid te beschikken. Een medische keuring is dan ook ten strengste aan te raden. Ter plaatse, samen met de instructeur, vult u een medische verklaring in. Deze moet u naar waarheid invullen. Vult u ergens een ja in, dan kan het zijn dat uw fysieke of geestelijke gesteldheid niet voldoende is. Om een teleurstelling op vakantie te voorkomen is het verstandig de medische verklaring in Nederland in te vullen en bij enige twijfel een duikmedische keuring te ondergaan. Deze dient u dan mee te nemen naar de plaats van bestemming. PADI raadt ten zeerste aan om twee jaarlijks een uitgebreide duikmedische keuring te ondergaan. U vindt een medische verklaring op de website van PADI .

PADI cursussen