Reisadvies

Corona Voucher

Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus/COVID-19 zijn veel reizen geannuleerd. Reizigers waarvan de reis is geannuleerd door Diving World ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee de reis opnieuw geboekt kan worden naar een ander moment. De voucher is ťťn jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. U kunt de voucher bij Diving World inwisselen onder de hierna te noemen voorwaarden.

Voorwaarden bij de ĎSGR corona-voucherí dd. 24 maart 2021
 1. U ontvangt van Diving World Nederland B.V. een voucher.
 2. De SGR garantieregeling is op deze voucher van toepassing en die kunt u vinden op https://www.sgr.nl/reisorganisaties/garantieregeling Diving World Nederland B.V. is aangesloten bij de SGR onder nummer 2718
 3. Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie Ė die bij SGR is aangesloten - bijvoorbeeld failliet gaat en u nog een ongebruikte SGR corona-voucher heeft, dit wordt vergoed door SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kunt u nalezen op www.sgr.nl.
 4. Bij een eventueel faillissement, dient u de voucher, een betalingsbewijs en de boekingsbevestiging te overleggen aan SGR.
 5. Kosten voor een afgesloten verzekering worden opgenomen in de SGR corona voucher waarmee je een nieuwe reis kunt boeken. Indien je een nieuwe reis boekt voor 31 maart 2021, kun je de reeds afgesloten verzekering overhevelen naar een nieuwe reis. Na 31 maart 2021 komt deze mogelijkheid te vervallen. Er is geen recht op teruggave van de premie.
 6. De garantieregeling van SGR is van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020 en eventueel opvolgende SGR bestuursbesluiten.
 7. De SGR dekking geldt alleen voor SGR corona-vouchers die zijn uitgegeven tussen 16 maart 2020 en 30 april 2021 (of zoveel langer indien de SGR de periode heeft verlengd).
 8. Deze SGR dekking geldt alleen in geval van het annuleren van reizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de reis in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus en voor reizen welke oorspronkelijk ook onder de garantie van SGR vielen.
 9. Aanspraken die voortvloeien uit een vanwege het coronavirus geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR.
 10. Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot 16 maanden na uitgifte van de voucher uw reis opnieuw boeken. De exact data zijn terug te vinden op uw voucher. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie kan ook na deze 16 maanden liggen. Uw nieuwe boeking zal onder SGR garantie worden uitgevoerd.
 11. De Corona-voucher kan uitsluitend worden ingewisseld tegen reisdiensten welke worden aangeboden door Diving World Nederland B.V.
 12. Onze leveranciers geven eveneens vouchers uit. De besteding van dit coronavoucher kan daarom beperkt worden tot leveranciers van de oorspronkelijk reis.
 13. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u de meerkosten. Wanneer de nieuwe vakantie een lagere reissom heeft, ontvangt u voor het restbedrag een nieuw voucher. De nieuwe voucher valt dan niet onder de SGR dekking.
 14. De voucher staat op naam van de hoofdboeker. Deze voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde behalve aan SGR ingevolge artikel 8 van de garantieregeling SGR.
 15. Diving World Nederland B.V. rekent geen bijkomende kosten aan bij de verzilvering van de voucher.
 16. Diving World Nederland B.V. heeft te allen tijde het recht waar de situatie het vraagt de voorwaarden aan te passen.

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dť allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd!

Eťn van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots