Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
MaleisiŽ

Duikvakantie MaleisiŽ: Selamat datang! Welkom in MaleisiŽ. Een prachtig Aziatisch land, smeltkroes van culturen. MaleisiŽ is een van onze duikbestemmingen die wij u meer dan van harte aanbevelen. Maleisisch Borneo is de plaats waar wij u een aantal duikresorts en een liveaboard aanbieden.

Borneo staat bekend om de prachtige natuur: enorme uitgestrekte regenwouden nemen het grootste deel van het land in beslag. De flora en fauna zijn ongekend. Hier vindt u de grootste bloem ter wereld, de parasitaire rafflesie, een ongekend aantal unieke en verschillende wilde orchideeŽn, apen zoals de Makaaks en de ďDutch MonkeyĒ met zijn lange neus. En niet te vergeten: de Oerang Oetangs.

Het onderwaterleven is al net zo gevarieerd. Sabah, zoals Maleisisch Borneo wordt genoemd is bijzonder trots op alle natuurpracht. Speciale wildlife programmaís zijn opgezet om het ecosysteem boven en onder water te behouden. Als bezoeker van het land wordt men dan ook geacht zorgvuldig met de natuur om te gaan.

Onder water

Hier vindt u een wereldberoemde duikplaats: Sipadan in de Celebes zee. Zowel duikers met een fascinatie voor pelagische vissen als macroleven komen op deze bestemming volledig aan hun trekken. U vindt in deze regio enorme scholen vis, Hammerheads, wittip rifhaaien, barracudaís, tonijn en heel veel schildpadden. Maar kijk ook uit naar de verschillende garnalen, kreeften, zeeslakken in alle kleuren van de regenboog, steenvissen en de scholen vlindervissen en rifvissen. Elke duikstek ligt slechts op enkele of een tiental vaarminuten afstand. Kortom een ultieme duikersbestemming! MaleisiŽ kent een Whale shark seizoen: tussen februari en mei worden deze enorme dieren regelmatig gezien.

Oog in oog met de Oerang Oetangs bij het Sepilok jungle resort

Ga naar Sepilok en sta oog in oog met de Oerang Oetangs in het tropische regenwoud. In de avond komen de jungle geluiden u tegemoet. In het reservaat op 5 minuten loopafstand van het resort worden ontheemde Oerang Oetangs opgevangen en verzorgd, tot zij weer in staat zijn zich zelfstandig te redden in het regenwoud. Tijdens de voedertijden heeft u de mogelijkheid om deze dieren van dichtbij te bekijken en mee te maken. Naast Oerang Oetangs vindt u hier vele (brutale) Makaak apen. Let goed op uw spullen!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In MaleisiŽ
Zowel duikers met een fascinatie voor pelagische vissen als macroleven volledig aan hun trekken. U vindt in deze regio enorme scholen vis, Hammerheads, wittip rifhaaien, barracuda's, tonijn en heel ve...
Elke duikstek ligt slechts op enkele of een tiental vaarminuten afstand van de andere. Kortom een ultieme duikersbestemming! Hier vindt u ook de wereldberoemde duikplaats: Sipadan!
Heeft u heerlijk genoten van uw liveaboard cruise rond de Filippijnen? Dan heeft u waarschijnlijk nu behoefte eventjes aan wal te blijven, met uw blote voeten in het heerlijke warme zand.