Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Palau

Duikvakantie Palau: Palau, een parel in MicronesiŽ! Alii!! Hallo in het Palauaans.
Bij aankomst op de luchthaven van Palau weet je waarvoor je komt: de prachtige onderwaterwereld!

De luchthaven is door een kunstenaar voorzien van een enorme impressie van hetgeen je onder water mag verwachten: prachtige koralen en veel vis! De prachtige Rock islands, die als groene paddestoelen boven het water lijken te zweven, de cultuur en legendes waarmee het land gezegend is en die in ere worden gehouden maken Palau tot een heel speciale (duik) bestemming. Snorkel tussen tienduizenden kwallen in het jelly fish lake en maak fantastische (stroom)) duiken op wrakken, in kanalen, blue holes en mooie koraaltuinen. Een vakantie die je niet snel zult vergeten!

Palau bestaat uit 30 eilanden, waarvan een aantal met vulkanische grond of van poreus kalksteen, zoals de Rock Islands. Deze geologie zorgt ervoor dat Palau zowel boven als onder water gezegend is met een prachtige natuur. U vindt er zoute meren, jungle, grotten en bergen en meer dan 50 soorten vogels, krokodillen en onder water 1500 soorten vissen en ruim 700 verschillende koralen.

Palau kent een rijke historie! Vele legendes zijn vastgelegd op zogenaamde Story boards, handgemaakte houtsnijwerken die de vele legendes die Palau rijk is uitbeelden. Wat ook blijkt uit de legendes, is de sterke verbondenheid met en het respect voor de zee.

In de tweede wereldoorlog is er zwaar gevochten tussen Japan en Amerika. Ook hier vind je boven en onder water stille getuigen van. Er liggen ongeveer 35 wrakken, waaronder een paar vliegtuigen en op verschillende eilanden vind je nog bunkers, tanks en oude munitie. Maar ook getuigen van een verder verleden, zoals het stenen geld, dat in Palau gemaakt werkt en naar Yap werd getransporteerd over water. Ook in Palau werd vroeger met stenen kralen betaald. Tegenwoordig geldt het stenen geld als een waardevol sieraad voor de lokale bevolking.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Palau
Koror, de hoofdstad van Palau, ligt op het gelijknamige eiland dat door bruggen en dammen verbonden is met de dicht beboste en spaarzaam bewoonde kleinere eilanden.
Duiken in de wateren van Palau betekent ontmoetingen met haaien, manta's, dolfijnen, barracuda's, schildpadden, waaronder de zeldzame Hawksbill schildpad en zwermen tropsiche vis, jacks en barracuda's...
Duiken in de wateren van Palau betekent ontmoetingen met haaien, manta`s, dolfijnen, barracuda`s, schildpadden, waaronder de zeldzame Hawksbill schildpad en zwermen tropsiche vis, jacks en barracuda`s...

Heeft u heerlijk genoten van uw liveaboard cruise rond Palau? Dan heeft u waarschijnlijk nu behoefte eventjes aan wal te blijven, met uw blote voeten in het heerlijke warme zand.