Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Seychellen
"De mooiste stranden van de wereld."

Duikvakantie Seychellen: De Seychellen zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar midden tussen de golven van de Indische Oceaan. Direct langs de zandstranden, waar diverse schildpadsoorten hun eieren leggen, vindt u indrukwekkende turquoise ‘delo’ (wateren) met een diversiteit aan de mooiste kliffen, riffen, rotspartijen, koralen en vissen. Van schildpadden tot inktvissen en van anemoonvisjes tot de Spaanse danser. Ook de nationale vis van de Seychellen, de blauwe marlijn, en de grootste vis ter wereld, de walvishaai, worden met enige regelmaat gesignaleerd tussen de indrukwekkende atollen. Samen vormen zij een indrukwekkend schouwspel onder de golven. Een echte topbestemming voor Diving World duikvakanties dus. Het hoofdeiland Mahé, omringt door ruim 115 eilanden, is bereikbaar via onder andere Amsterdam, Düsseldorf, Brussel.

Perfectie op vele fronten

Het Seychelse zeewater is onvoorstelbaar schoon en de onderwaterwereld is één groot kleurenpalet door de aanwezigheid van diverse vissoorten en koralen. Bovendien is het water heerlijk warm. Door de gunstige ligging even ten zuiden van de evenaar varieert de temperatuur van 25°C tot 32°C. Vanwege de moesson zijn de maanden november tot april heter en regenachtiger. Van mei tot oktober is het iets koeler en droger. Diving World biedt u prachtige resorts, luxe sterrenhotels en villa’s, die op basis van onze filosofie voor u zijn geselecteerd. Wij bieden de beste arrangementen en niet de gemakkelijkste, zo dat u optimaal kan genieten van uw droomduikvakantie. Alle duikcentra waarmee Diving World samenwerkt hebben 5 sterren en/of de onderscheiding Gold Palm resort.

Diversiteit gegarandeerd

Naast meer dan 1000 soorten vissen en prachtige koralen leven er rond de eilanden veel soorten ongevaarlijke haaien. Bij de buitenste eilanden wordt het avontuurlijker en kunt u zelfs kennis maken met onder anderen de tijgerhaai en hamerhaai. Daarnaast is de duivelsrog met een spanwijdte van 7 meter een indrukwekkende verschijning die u niet wilt missen op een prachtige duikvakantie. De ‘delo’ (wateren) van Seychellen zijn door de regering uitgeroepen tot nationale zeeparken. Zij zijn hiermee het veilige en onaangetaste huis van morenen, koraalduivels, barbelen, vleermuisvissen, anemoonvissen, barracuda's, lipvissen, grondels, trekkervissen, koffervissen, kogelvissen en nog talloze anderen. Voor zowel doorgewinterde- als net onbeproefde duikers wat wils dus.

Veelzijdig tropisch paradijs

Ook boven water is Seychellen de moeite meer dan waard. Mahé, Praslin en La Digue zijn de 3 grootste en meest bezochte eilanden, waar ruim 90% van de totale bevolking woont. De ruim 115 omliggende eilanden zijn door hun beschermde status prachtige ongerepte (onderwater) natuurgebieden. Seychellen drijft grotendeels op visserij, landbouw en toerisme. De drie officiële talen zijn Creools, Engels en Frans. Naast een ideale duiklocatie en de parelwitte zandstranden met palmbomen zijn er op Seychellen tal van andere toeristische bezienswaardigheden zoals een overvloed aan bijzondere en indrukwekkende dieren zoals verschillende vogels en de Seychellenreuzenschildpad die nergens anders op de wereld te aanschouwen is. Daarnaast zijn er gezellige markten waar prachtige souvenirs te vinden zijn en heeft muziek en kunst een belangrijke plek in de Seychelse cultuur.

Seychellen is hiermee een totaalpakket voor zowel een fantastische duik- als zonvakantie waar uw diepste dromen werkelijk kunnen worden.

Duiken op de Seychellen
De Seychellen staan bekend om de prachtige heldere turquoise wateren die de eilandjes in de Indische Oceaan omringen. De ruim 23.000 hectaren beschermde Marine Parks in de Seychellen zijn de thuisbasis van meer dan 1000 verschillende soorten vis en 300 soorten koraal. De overweldigende riffen van de Seychellen bieden u diverse koraalwanden en pilaren, wrakken, canyons en een rijk onderwaterleven vol met vele vissen en koralen.

Het prachtige onderwaterlandschap rondom “The Inner Islands” biedt fantastische duiken tussen de graniet rotsen. De meeste rotsen zijn bedekt met schelpen, harde en zachte koralen. Fel gekleurde zachte koralen en de meest exotische zeedieren zullen zich tijdens de nachtduiken onthullen.

Een groot deel van de onderwaterwereld wordt bewoond door maanvissen, vlindervissen, octopussen, koraalduivels en mantis shrimps. Daarnaast zijn de napoleonvis, scholen bultkoppapegaaivissen en bidsprinkhaankreeften. Roggen, witpunt, zwartpunt en grijze rifhaaien zijn ook op de riffen van “The Inner Islands” te bewonderen. Op vrijwel iedere duik, maar ook tijdens het snorkelen, worden er diverse schildpadden gespot. Scholen jack’s en grote tonijnen behoren ook tot de bewoners van de riffen.

De adelaarsroggen zijn ook regelmatig te spottenrondom de riffen, scholen van meer dan 10 adelaarsroggen zijn hier zeker niet ongewoon. Met een beetje geluk is het mogelijk om rondom de afgelegen riffen van “The Inner Islands” de grotere vis te spotten. Manta’s, verpleegstershaaien, walvishaaien, zilverpunthaaien, Oceanische witpunthaaien en zelfs hamerhaaien!

Ook voor de wrakkenliefhebbers zijn de Seychellen zeer geschikt, er zijn diverse goed begroeide wrakken. Het Ennerdale wrak is een Britse tanker dat tijdens het vervoeren van 47.000 ton olie in de jaren zeventig is gestrand op de rotsen in de buurt van Mahé. Het wrak is de thuisbasis van murenen, schorpioenvissen, adelaarsroggen, koraalduivels en scholen met ontelbaar veel fusiliers, jacks, barakuda’s, enkele haaien en gigantische baarzen. Het Dredger wrak is in oktober 1989 gezonken en is omringd door scholen blauw gestreepte snappers. Tevens is het de thuisbasis van diverse schorpioenvissen en murenen.

Twee binnenvaartschepen zijn in februari 1989 gezonken en bieden de optie om 2 wrakken te bezoeken tijdens 1 duik met een prachtige diversiteit aan onderwaterleven.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Film en Downloads
In Seychellen
Het relaxte eiland La Digue is slechts de helft van het naastgelegen eiland Praslin, maar biedt haar bezoekers prachtige palmstranden en vele zeldzaame wilde dieren.
Liveaboard bootreizen zijn de beste manier om optimaal te genieten van de indrukwekkende onder- (en boven-)water wereld van de Seychellen. U heeft de mogelijkheid 3 of meer duiken per dag te maken!
Tijdens u tijd op de liveaboard boot kunt u zowel optimaal genieten van de wonderen onder de golven als van de prachtige omgeving en natuur bovenwater.
Mahé, circa 28 km lang en 8 km breed, is het grootste eiland en tevens ook het culturele- en economische centrum van de “The Inner Islands”.
Met circa 6500 bewoners is Praslin het op één na grootste eiland van de Seychellen. Praslin lig ongeveer 45 km ten noordoosten van Mahé en is 10 km lang en 3,7 km breed.

Heeft u heerlijk genoten van uw liveaboard cruise rond de Seychellen? Dan heeft u waarschijnlijk nu behoefte eventjes aan wal te blijven, met uw blote voeten in het heerlijke warme parelwitte zand.

Aanbiedingen voor Seychellen
Aanbiedingen Duikvakanties Seychellen

Seychellen: de mooiste stranden van de wereld & unieke liveaboard reizen!

Speciaal om u kennis te laten maken met de mooiste stranden (of misschien wel de mooiste plek) van de wereld, vindt u hier spectaculaire aanbiedingen voor de Seychellen. Ontdek prachtige ongerepte en beschermde natuur, zowel onder- als bovenwater. Ga op zoek naar bijzondere bewoners, zoals de Seychellenschildpad, walvishaaien, diverse haai-soorten en vele andere tropische diersoorten! Op het met zon overgoten parelwitte strand, onder de palmbomen, komen al uw dromen uit.

Klik hier voor de aanbiedingen...
Mogelijkheid tot 3 of meer duiken per dag en uniek "Island Hoppen": genieten van de Seychellen onder & boven water! Korting al in prijs verrekend.
2018-2019
Unieke liveaboard reis & prachtige boot
Geniet minimaal 7 nachten van de prachtige Seychellen en ontvang 40% accommodatie korting (op basis van B&B)
Korting al in de prijs verwerkt.
2018-2019
40% accomodatie korting
Maak kennis met Diver's Lodge, al te boeken vanaf €1165! Geniet op de hagelwitte stranden van turquoise blauwe wateren van prachtige (onderwater) flora & fauna. Korting al in de prijs verrekend
2018-2019
Stuntprijzen bij Diver's Lodge!
Geniet minimaal 7 nachten van de prachtige Seychellen en ontvang 40% accommodatie korting (op basis van B&B)
Korting al in de prijs verwerkt.
2018-2019
40% accomodatie korting
Ontvang een gratis upgrade wanneer u minimaal 7 nachten komt relaxen bij Le Laurier én krijg één nacht gratis (7=6)
Korting al in prijs verrekend, op basis van half-pension
2018-2019
Gratis upgrade!