Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Oman

Duikvakantie Oman: Het Sultanaat Oman ligt aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. De Verenigde Arabische Emiraten scheiden het grootste deel van Oman van het meest noordelijke puntje, Musandam. Met de komst van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen. Oman is vervolgens op veel fronten gemoderniseerd, echter zonder haar authenticiteit te verliezen.

Overal in Oman tref je sporen aan van de 5000-jarige zeehandelstraditie. De indrukwekkende archeologische getuigenissen in Bat, Al Khoetm en Al Ayn (de meest complete collectie van nederzettingen en necropolissen uit het 3e millennium voor Chr.) behoren tot het culturele werelderfgoed van UNESCO, evenals de ruines van de enorme, lemen Fort in de Bahla Oase.

In Oman wordt ook de natuur gekoesterd. Van de oude fjorden in Musandam tot de groene heuvels en watervallen van Dhofar, de schitterende wadi's, het Hajar gebergte, de uitgestrekte woestijn en de parelwitte stranden in het Oosten: Oman omvat tal van uiteenlopende landschappen.

Het land biedt echter nog veel meer dan prachtige landsschappen en fascinerende historie; een bijzonder regionaal klimaat en een dunne bevolking maken Oman tot het ideale oord voor een unieke dieren en planten wereld. Oman is dan ook het laatste bevolkingsgebied voor de Oryx-antilope, het Arabische luipaard en de Arabische Thar-geit.

Machtige bergketens, imponerende woestijnlandschappen, eeuwenoude cultuur, exotische soeks, idyllische oases, gastvrije bewoners en een fascinerende onderwaterwereld beloven een ervaringsrijke vakantie in Oman. Het Sultanaat is een goed gelukte symbiose van moderne infrastructuur met alle bijbehorende gemakken en een cultuurminnende, oriŽntaalse levenswijze.

Tijdens de Ramadan moet u er rekening mee houden dat er bepaalde faciliteiten gesloten kunnen zijn in uw hotel. Ook is het mogelijk dat er in het hotel tussen zonsopgang en zonsondergang niet buiten gegeten en / of gedronken mag worden.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Film en Downloads
In Oman
De nieuwste aanwinst van Extra Divers Worldwide is de Saman Explorer! Dit stalen motorjacht heeft zijn sporen ruimschoots verdient de afgelopen jaren in Egypte waar het ook dienst deed als liveaboard ...
Het duikgebied rond de Hallaniyat eilanden was voorheen nauwelijks bekend en er is de afgelopen jaren ook nauwelijks gedoken. Hierdoor kan het ook zijn dat er tot nu toe nog onbekende duikstekken bezo...
Heeft u heerlijk genoten van uw liveaboard cruise rond Oman? Dan heeft u waarschijnlijk nu behoefte eventjes aan wal te blijven, met uw blote voeten in het heerlijke warme zand.
Aanbiedingen voor Oman
Aanbiedingen Oman

Duikbestemming voor alle niveaus!

Liveaboards, hotels en guesthouses met rechtstreekse vluchtmogelijkheden vanaf Schiphol, Brussel en Dusseldorf.
Oman is een fascinerende land zowel boven- als onderwater.

Klik hier voor de aanbiedingen...
Boek 8 dagen verblijf bij Marriott Salalah / Mirbat, AI - incl. 10 duiken & vlucht, nu voor een spectaculaire prijs! Een prachtig hotel met o.a. 24-roomservice, groot zwembad en jacuzzi!
2017
Korting al in prijs verrekend