Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Bahamas

Duikvakantie Bahama's: De eilanden liggen verspreid over ruim 259.000 m2 zee. Door de spreiding van de eilanden is het onderwater leven zeer gevarieerd. Zo vind je er blue holes, wanden, grotten en wrakken, mooie koraaltuinen maar ook de pelagics als vele soorten haaien. De Bahamas zijn zowel voor de beginner als de ervaren duiker een groot avontuur!

Meer dan 5% van 's werelds koraal vind je in de Bahamas. Rondom de eilanden is het water vaak niet meer dan 7 tot 8 meter diep en daar vind je prachtige koraaltuinen. Verder uit de kust liggen uitdagende steile wanden, terwijl andere eilanden zoals Grand Bahama bekend staan om het onder water grottensysteem. De Exuma eilanden bieden de duiker Blue holes, een 7 km lang barriŤre rif en een marine park met uitgestrekte hertshoorn en geweikoralen, mangroven (de kraamkamers) en verschillende grotten en blue holes.

Natuurlijk kennen we de Bahamas als ultieme haaien duikstek! Verschillende duikcentra op eilanden als Walkers cay en New Providence bieden haaien duiken aan waarbij de haaien gevoerd worden door ervaren instructeurs/ specialisten. Onze voorkeur gaat toch uit naar de spontane ontmoetingen. Door de enorme spreiding van de eilanden maak je kans op ontmoetingen met vele soorten Caribische haaiensoorten, de tijgerhaai, stierkophaai en de hamerhaaien. Maar bereid je ook voor op de adelaarsroggen, dolfijnen, walvishaaien en, in het juiste seizoen met enig geluk, bultrug walvissen. Om over de rifvissen en het kleinere werk nog maar te zwijgen, in een van de helderste oceanen ter wereld.

De zuidelijke Bahamas worden vooral door liveaboards bezocht en hier duik je bijzonder ongerept. De wandduiken zijn spectaculair, beginnend op een diepte van circa 35 meter, gevold door een aantal ondiepere rifwanden. Er bestaat een grote kans op het zien van de hamerhaaien en de prachtig begroeide wanden bieden meer dan voldoende uitdaging voor de liefhebbers van macro en koraalformaties.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Bahamas
De Bahama's is een eilandengroep die wordt omringd door een van de helderste oceanen ter wereld. Onder de golven treft u briljante onderwatertaferelen; een waar kleurenpalet!
Liveaboards bieden de duiker de beste mogelijkheden om de Bahamas te ontdekken. Hoe verder u van de kust vaart, des te groter is de mogelijkheid dat u kunt genieten van de wat grotere vissen, haaien, ...
Natuurlijk kennen we de Bahamas als ultieme haaien duikstek! De zuidelijke Bahamas worden vooral door liveaboards bezocht en de wandduiken bieden spectaculair uitdagingen voor de liefhebbers van mac...
Heeft u heerlijk genoten van uw liveaboard cruise rond Bahama's ? Dan heeft u waarschijnlijk nu behoefte eventjes aan wal te blijven, met uw blote voeten in het heerlijke warme zand.