Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Phi Phi Eilanden
OngeŽvenaarde schoonheid!

Duikvakantie & duiken Phi Phi: De Phi Phi eilanden behoren tot een van de meest besproken plaatsen in Zuidoost-AziŽ. Met hun natuurlijke pracht en aangename sfeer hebben de eilanden het hart van vele reizigers voor zich gewonnen! De schoonheid van het eiland is ongeŽvenaard, zelfs in dit deel van de wereld dat bekend staat om zijn prachtige bestemmingen. Kalkstenen kliffen, turquoise water, witte zandstranden en kilometers jungle maken Phi Phi de perfecte tropische eilandbestemming.

De Phi Phi eilanden liggen in de provincie Krabi en vormen tesamen het Had Noppharat Thara - Mu Ko Phi Phi National Park. Ze liggen op de overgang tussen de Phuketzee en de Andaman Zee, ongeveer halverwege tussen het eiland Phuket en het vasteland. Ko Phi Phi Don (Ko = eiland in het Thai) is het grootste eiland van de groep en het enige eiland met permanente bewoners. Het op ťťn na grootste eiland Ko Phi Phi Leh bezit de mooiste stranden en wordt ook door veel mensen bezocht. Hier vinden we ook de 'Viking Cave', waar een bloeiende vogelnestsoep-industrie is ontstaan. De rest van de eilanden in de groep, waaronder Bida Nok, Bida Noi en Bamboo Island (Ko Mai Phai), zijn niet veel meer dan grote kalkstenen rotsen uit de zee omhoog rijzen.

De eilanden zijn wereldwijd bekend geworden als filmlocatie voor de Brits-Amerikaanse film ďThe BeachĒ met Leonardo DiCaprio. De film zorgde voor een eneorme toename van het toerisme naar de eilanden.

Phi Phi Don werd eind jaren í40 aanvankelijk bevolkt door een gemeenschap van islamitische, zeevarende zigeuners die zichzelf de Chao Ko of eilandmensen noemen. Vervolgens werd het een kokosnoot plantage. De Thaise bevolking van Phi Phi Don is nu nog steeds voor meer dan 80% moslim. Wanneer we de arbeider mee tellen die vanaf het noord-oosten van het vaste land naar Phi Phi zijn gekomen, is de huidige populatie echter voornamelijk boeddhistisch.

Ko Phi Phi werd zwaar geraakt door de tsunami van december 2004, toen bijna alle infrastructuur van het eiland werd verwoest. Het heeft meer dan 5 jaar geduurd voordat alles hersteld was, maar vandaag kan Ko Phi Phi worden samengevat als een bestemming met veel keuze, een bruisend nachtleven en overweldigende natuurlijke schoonheid!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Phi Phi Eilanden
****
Logies & Ontbijt
Het Holiday Inn Resort ligt op het noordelijke deel van Phi Phi Island, aan het Laem Tong strand. Romantische bungalows en moderne studio's liggen direct aan het strand of in een tropische tuin met sc...
***
Logies & Ontbijt
Phi Phi eiland is gezegend met en prachtige natuur en een rijk onderwaterleven. In combinatie met een verblijf in het Phi Phi Erawan Palms Resort staat u een idyllische vakantie te wachten!