Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Pak Meng
Het onbedorven Thailand!

Duikvakantie & duiken Pak Meng: Pak Meng - of Hat Pak Meng - is een gezellige plaats met een prachtig strand, die in het weekend overwegend wordt bezocht door Thaise bezoekers. Als u op zoek bent naar het onbedorven Thailand van twintig jaar geleden, dan zult u het hier waarschijnlijk vinden!

Het kleine dorpje Pak Meng ligt in de zuidelijke provincie Trang, aan de zuidkant van Pak Meng Beach. Trang is een nog onontgonnen wereld, alhoewel het gebied rijk is aan natuurschoon en bezienswaardigheden zoals het Chao Mai National Park, het Ratjamongkala National Park, Had Yao en Yong Ling Nationale Parken en warm water bronnen. Het meest aantrekkelijke voor bezoekers zijn de eilanden van de Trang provincie: Koh Ngai, Koh Kradan, Koh Mook, Koh Libong, Koh Lao Lieng, Koh Takieng, Koh Petra, Koh Sukorn, Koh Rok en kleinere eilanden als Koh Mak, Koh Chuak en Koh Wen. Het is heel moeilijk te bevatten dat u zich hier in Thailand bevindt; het gebied lijkt eerder op PolynesiŽ of de Malediven.

Van de Pak Meng Pier vetrekken dagelijks traditionele longtail vissersbootjes voor tochtjes naar de eilanden Koh Ngai, Koh Mook of Koh Kradan. Nabij de pier vindt u veel kleine vissershutjes en visnetten vol met vis! De pier ligt in een mangrove bos, op het punt waar de zee de rivier ontmoet en is rijk aan fauna waaronder een aantal arenden. Toerisme staat in dit gebied in de kinderschoenen en op dit moment is het de perfecte plek voor mensen die houden van relaxen in de natuur. Dankzij het kleine beetje toerisme is de lokale bevolking begonnen met het openen van een paar kleine restaurant en resorts.

Vanuit Pak Meng zijn de nabij gelegen eilanden als Koh Mook of Koh Kradan gemakkelijk te bereiken. De eilanden zijn bedekt met dicht regenwoud en rubberbomen. De hagelwitte zandstranden bieden een prachtig aanblik en zijn perfect voor een picknick of een luie en ontspannen dagje zon.

Pak Meng Beach is een strand met een lengte van ca. 4 km, dat is opgenomen in het Chao Mai Marine National Park. Het is waarschijnlijk een van de laatste ongerepte stranden in het zuidwesten van Thailand en makkelijk te bereiken vanuit omliggende provincies. Door het mooie nationale park loopt een natuurlijke (spring)parcours van houten bruggetjes en grote rotsen. En niet alleen mensen volgen die route! Apen slingeren van boom tot boom op zoek naar voedsel. Het zuidenoostelijke gebied van Chao Mai National Park, net aan overkant van de rivier de Trang, bestaat uit een ongerepte Mangrove bos.

Hat Chao Mai National Park is een resort voor zeldzame vogelsoorten, zeeschildpadden en doejongs (zeekoeien), die in de zeegrasvelden dicht bij de kust leven. De onderwaterwereld rond de lokale eilanden van Pak Meng zijn bovendien een verborgen paradijs voor duikers; volledig onaangeroerd en barstensvol leven!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Pak Meng
****
LO of HP
Het Anantara Si Kao Resort & Spa, aan het zachte witte zand van Changlang Beach, wordt omgeven door natuurlijke schoonheid. Aan de voorzijde een turquoise-kleurige zee en aan land unieke nationale par...