Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Negros

Duikvakantie & duiken Negros: Voor diegenen die niet willen duiken of duikers die een korte pauze willen inleggen, heeft Negros Oriental veel afwisseling te bieden. Dumaguete is een drukke universiteitsstad met ongeveer 200.000 inwoners en vele mogelijkheden om goed en goedkoop te winkelen. De stad heeft bovendien vele kleine restaurantjes en barretjes, onder andere langs de fraai verlichte boulevard.

Dumaguete heeft haar wortels in het Spaanse koloniale verleden, waarvan de vele gebouwen nog getuige zijn. Je herkent de Spaanse stijl direct in de landhuizen, de oude kloktoren, het universiteitsgebouw en de grote kathedraal aan het park. Dumaguete is een echt Filippijnse stad die nog niet verpest is door massa toerisme. De stad en het daarom liggende gebied zijn nog schoon, netjes en groen en tonen duidelijk hoe de Filippijnse bevolking leeft.

Zodra je de stadsgrenzen achter je laat, herken je gelijk het typisch Filippijnse platteland met vele kleine dorpjes waar meerdere malen gedurende de week lokale marken worden gehouden. Hier verkopen de lokale boertjes hun producten en er is een overdaad aan vers fruit, zoals mangoís, bananen, ananas en ramboutan, verse groente en verse vis van de lokale vissers. Als je verder gaat, zie je de brede en schone stranden in licht tot donkerbruine tinten. Langs de kust kom je af en toe bronnen tegen die bubbelen met warm mineraalhoudend water. Je kunt dit fenomeen trouwens ook direct voor Amontillado Beach and Dive Resort vinden!

Het gebied ten zuiden van Amontillado Beach & Dive Resort is landbouwgebied. Hier vindt je nog groene rijstvelden waar waterbuffels zich koelen in het water, kleine dorpjes met vele lachende kinderen (50% van de bevolking is jonger dan 18 jaar!), kokosnootplantages, en hekjes en huisjes bedekt met vele kleurrijke tropische bloemen. Hoger op in de bergen vindt je spectaculaire watervallen en koele riviertjes die door de tropische jungle ruisen. Hier vindt je ook rustige bergmeertjes, sommige koud en sommige opgewarmd door de warme bronnen. Als je de bergen oversteekt, kom je terecht in het ĎSuikerlandí waar eindeloze rijen met suikerriet zich uitstrekken. Hier wordt suikerriet geoogst die de basis vormt voor de beroemde Filippijnse ďTanduayĒ rum. Vele fabrieken gebruiken nog steeds enorme stoomlocomotieven uit het begin van de vorige eeuw om het suikerriet naar de fabrieken te transporteren!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Negros
****
VP & duiken
Aan een lang en rustige strand op het eiland Negros ligt het weelderige en luxe Atlantis Dive Resort Dumaguete. Het resort wordt omgeven door een fantastische, tropische tuin en ligt op slechts korte ...
LG, HP of VP
Breng een bezoek aan een van de beste luxueuze boetiek resorts in de Filippijnen, Atmosphere Resort. In de prachtige wateren kunt u op zoek gaan naar het bijzondere macro-leven, ervaar het zelf!
Speciaal voor de duikliefhebbers die het ALLEMAAL willen, hebben we de perfecte oplossing! Combineer Oasis Resort en El Dorado Beach Resort in de super duik bestemmingen Bohol & Negros...
***/****
Logies & Ontbijt
Het El Dorado Beach Resort ligt aan het gouden strand van het dorp Bacolod in Dauin, in het zuiden van het eiland Negros. Dit bijzondere Resort biedt accommodatie in verschillende categorieŽn aan om a...
***
ďEat, Sleep, Dive.. LiveĒ op het gemoedelijke Liquid Dumaguete duikresort. Leuke cottages, meer dan genoeg gezellige chill-plekken en een 5* PADI duikcentrum zorgen voor een echte duik-familiesfeer.
Logies & ontbijt
Op het eiland Negros vindt u het leuke Pura Vida Beach & Dive Resort. Vanuit het bijbehorende duikcentrum loopt u in enkele stappen zo de zee in voor een mooie duik op het huisrif!
Ga mee op duiksafari met Seaquest en maak duiken rond Apo Island en Siquijor. Het eindpunt is Panglao Island, waar je op eigen gelegenheid nog enkele duiken kunt maken om de safari af te sluiten.
***
Logies & Ontbijt
Het Sipalay Resort is gebouwd op een heuvel te midden van de Filippijnse jungle. Enorme mangobomen, palmbomen en grote tropische planten omzomen het hotel. Dankzij het karakteristieke geluid van papeg...