Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Solomon Islands
992 eilandjes met prachtige natuur, zowel onder- als bovenwater

Ongeveer 2400 kilometer ten noordoosten van AustraliŽ liggen de betoverende Solomon Islands. Deze welbekende eilandengroep, bestaande uit ruim 992 eilandjes, worden gezien als puur, paradijselijk en een van de best bewaarde geheimen van OceaniŽ. Ervaar de vredige sfeer zelf, gedurende uw unieke duikvakantie!

Het overgrote deel van de bewoners is MaleisiŽr, maar ook enkele PolynesiŽrs en MicronesiŽrs hebben de eilanden tot thuis verkozen. In totaal wonen er ongeveer 560.000 mensen op de 147 bewoonde eilandjes. Er wordt voornamelijk Engels gesproken, maar in de buitengebieden komt Pijin ook vaak voor als voertaal. De bevolking staat bekend als verlegen, maar uiterst vriendelijk. Onder meer SIDE (Salomon Islands Dive Expeditions) heeft nauwe banden met de lokale bevolking en fungeert als tussenpersoon zodat onder meer toeristen, cultuurliefhebbers en duikers als u, kennis kunnen maken met de prachtige cultuur en historie van deze bevolking. Tijdens de landtrips is er altijd wel een moment vrij om te genieten van een potje voetbal met de kinderen, een kijkje te nemen bij een van de ceremonies of souvenirtjes te scoren voor thuis, zoals gegrafeerde houtwerkjes en schelpenkettingen (betalen kan met de Solomon Dollar).

Ondanks de onaangetaste cultuur (dankzij beperkte invloeden van de moderne wereld) is er goed georganiseerde medische hulp op de eilanden: malaria komt hier bijvoorbeeld niet voor! Waar u wel om moet denken tijdens uw bezoek is de impact van de zon; een juiste zonbescherming is ten zeerste aan te raden.

Bovenwater geniet u van een gemiddelde temperatuur van 29į graden Celsius, ís avonds kan het afkoelen tot een graad of 19į. Het is het hele jaar mogelijk de Solomon Islands met een bezoek te vereren, al kiezen de meeste vakantiegangers ervoor tussen april en november af te reizen naar deze betoverende bestemming. In deze maanden is de kans op regen namelijk het kleinst.

Duikomstandigheden
De watertemperatuur ligt gemiddeld tussen de 28į en 30į graden Celsius. De duikcrew draagt een wetsuite van 5mm, dit voornamelijk door de intensiteit van het aantal duiken. De meeste duikers kiezen voor een 3mm wetsuite of shorty, sommigen hebben genoeg aan een normale zwembroek.

Gemiddeld heeft u tussen de 23 en 38 meter zicht, maar er zijn ook zeker stekken waar sprake is van minder dan 20 meter zicht. Soms is het zicht slechts 1,5 tot 3 meter. Geen paniek! Uw zicht wordt geblokkeerd door de vissen en niet door slechte omstandigheden! De diversiteit onder de golven is een ware voedselketen: van micro-organismen tot grote roofdieren met scherpe tanden, hier leeft het allemaal!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Solomon Islands
Grotten, spelonken, riffen en Ďoneindigeí dieptes, maar ook zacht koraal en macroleven: de diversiteit rond de Solomon Islands is groots en zou zelfs bestempeld kunnen worden als Ďonovertroffení.