Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Duikreizen & bestemmingen  Verre Oosten  Indonesië  Raja Ampat  Papua Explorers Resort
Papua Explorers Resort
Duikers resortKantduiken mogelijkBootduiken mogelijkMacro bestemming bij uitstekGoede snorkel bestemming
Ervaar het daadwerkelijke ‘verre vakantie gevoel’!

Raja Ampat, in het Engels beter bekend als Four Kings, bestaat uit 4 hoofdeilanden: Salawati, Batanta, Waigeo en Misool. In totaal bestrijkt de archipel ruim 1500 kleine eilandjes, die een decor vormen voor fantastische, ongeëvenaarde duikervaringen!

Het Papua Explorers Resort ligt midden in Raja Ampat, op het eiland Gam ten Noordwesten van Sorong. Wanneer u duikt met de Papua Explorers, mag u onder water heel wat verwachten: er leven meer dan 600 soorten hard koraal en er zijn diverse superieure duikstekken te vinden, zoals Manta Point en Cape Kri.

Tijdens de bouw van het Papua Explorers Resort is vastgehouden aan traditionele Papuaanse constructies, waardoor veelal natuurlijke materialen zijn gebruikt - zoals bamboe en teakhout. De waterbungalows gaan in perfecte harmonie samen met de omgeving en bieden u een fantastisch ‘verre vakantie gevoel’.

“Hoor het gezang van de tropische vogels en het klosten van de golven,
terwijl een aangenaam briesje aan komt waaien vanuit het regenwoud. “

De waterbungalows zijn maar liefst 72 m² groot en omvatten onder meer een 40m² grootte (slaap)kamer en een 20m² groot terras. U treft er een toilet, (warm water) douche, klamboe, plafonventilator en bureau met stoel. Ook handdoeken en biologische shampoo en douchegel zijn aanwezig. U kunt heerlijk ontspannen in de zithoek (tweezits-sofa en salontafel) of op de veranda. Hier vindt u 2 ligbedden, waardoor het een perfect plekje is voor zonaanbidders en diegenen die de adembenemende zonsondergang van Raja Ampat willen bewonderen!

Niet enkel uw waterbungalow maakt uw verblijf bijZONder aangenaam, ook het + 300m² grootte over-the-sea restaurant en de lounge dragen hier aan bij! In het restaurant vindt u overheerlijke internationale- en lokale gerecht, die vers voor u worden bereid.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Duiken met Papua Explorers

Er wordt gedoken in groepen van maximaal 6 duikers, onder het toeziend oog van twee gidsen (waaronder een assistent gids). Bij sommige stekken ondervindt u stroming, waardoor deze niet geschikt zijn voor beginners en duikers die zich in deze omstandigheden oncomfortabel voelen. Daarom wordt er vanuit Papua Explorers te allen tijde eerst een (aantal) checkduik(en) gemaakt, om te ontdekken op welk niveau er gedoken kan worden. Het bezitten van een Advanced Open Water brevet wordt sterk aangeraden, zeker wanneer u niets wilt missen tijdens het duiken in het adembenemende Raja Ampat!

In totaal werken er 11 Indonesische duikgidsen met up-to-date kennis en vaardigheden, een wisselend aantal stagiair-gidsen, 5 internationale PADI instructeurs, 1 freedive (en yoga) instructeur en een groot aantal (technische, boot)crew leden bij Papua Explorers. Er staan 4 dagboten (met een capaciteit van 6 duikers per boot) en 2 duik/transferboten (maximaal 8 duikers of 14 gasten) ter beschikking. Alle boten zijn uitgerust met een DAN-emergency set, radio’s, EHBO kit, GPS en diverse andere veiligheidsvoorzieningen.

Wanneer u duikt met de Papua Explorers dient u in het bezit te zijn van een veiligheidsboei en -fluitje, evenals een duikverzekering (verplicht!). Op 45 minuten afstand van het resort bevindt zich een DECO-kamer, maar let op: de kosten voor het gebruik kunnen enorm oplopen.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Duikgebied

De duikomstandigheden in de Archipel zijn het hele jaar door prima en het zicht varieerd van 15 tot 30 meter. De temperatuur kent een constante van 28° / 29° graden en wordt door velen als erg aangenaam ervaren! De beste periode voor Raja Ampat is oktober tot april.

Hieronder een korte omschrijving van een aantal duikstekken.

Cape Kri
Cape Kri ligt op 15 minuten afstand van het Papua Explorers Resort. Dit is de duikplaats die Raja Ampat op de kaart heeft gezet toen Dr. Gerry Allen zijn record verbrak voor het totaal aantal vissoorten op een enkele tankduik : 374 verschillende soorten!

Het wereldrecord houdende Cape Kri ligt op slechts enkele minuten varen van de steiger. Op het noordoostelijke punt van Kri Island komen verschillende stromingen samen in een kanaal tussen Kri en het kleine eiland Koh. Op dit punt worden vaak grote scholen big-eye trevallies, barracuda's en snappers gezien hangend bij de drop off. Aan de basis van het rif op ca. 38 meter ligt een oud anker tegen een koraal pinnacle met een grote school gestreepte sweetlips . In het ondiepe deel bevindt zich een grote koraal tuin met blacktip rifhaaien die patrouilleren in het doolhof van harde koralen met de vele karetschildpadden. Van zeer grote Queensland tandbaarzen tot aan de kleinste en altijd aanwezige pygmeezeepaardje zijn te zien op deze fenomenale en altijd verrassende duikstek!

Sardine Reef
Op 25 minuten van het Papua Explorers Resort ligt dit rif dat begint op slechts 5 meter diepte en bekend staat om de zeer hoge biomassa (een van de hoogste in Raja Ampat).

Sardine rif is simpelweg een van de beste rif duiken in de wereld en hier zijn duikers getuige van de fenomenale diversiteit van Raja Ampat! Waar de stroming het rif raakt en splitst komt een duizelingwekkend aantal vis samen, van gigantische scholen fuseliers die opgejaagd worden door enorme giant trevallies , blauwvin jacks en enorme Spaanse makrelen. Batfish verzamelen zich hier in de honderden, terwijl massa's bannerfish zich voeden in de stroming. Grijze rifhaaien, blacktips, whitetips en wobbegongs liggen hier vaak te wachten in een hinderlaag op de zeebodem. Op de helling in de vele kleurrijke soorten zachte koralen kunnen maximaal drie afzonderlijke soorten pygmeezeepaardje gevonden worden. Bij het maken van de safety stop hangend aan de rifhaken zult u worden vergezelt door de grote school bultkop papegaai vissen die hier hun vaste stek hebben.
Veel duikers geven aan dat dit 1 van de beste duikstekken is die ze ooit gezien hebben. Ook voor fotografen is dit de perfecte duikstek!

Manta Sandy
Op ca. 20 minuten van het Papua Explorers Resort, ligt deze zanderige helling welke beroemd is om zijn Manta’s.

Alsof de vele prachtige riffen in dit gebied nog niet genoeg zijn is dit ook een van de beste plekken in de wereld voor duiken met manta’s! Nergens anders vindt u riffen met een dergelijke diversiteit en ook nog eens het hele jaar door kans op manta’s. Er zijn twee belangrijke manta sites op ca. een half uurtje varen. Een daarvan is Manta Sandy. Een poetsstation waar vaak tot ca. 10 manta's te zien die “strijden” om het beste plekje. De andere site in de buurt is Manta Slope. Een duikstek met veel stroming maar ook manta’s! Ivm. de afstand moet er normaal gesproken worden bijbetaald voor deze duikstekken maar 1x per week wordt en een trip aangeboden zonder meerkosten.

Blue Magic
Een hoogtepunt op ca. 25 minuten van het Papua Explorers Resort!

Van 2 meter grote verpleegster haaien tot de 2cm Hippocampus Denise pygmee zeepaardjes... Het rif is bedekt met hard koraal waarvan enkele tafelkoralen met een doorsnee van ruim 3 meter. Vaak worden hier 2 Wobbegong haaien gezien en ook regelmatig een slapende Raja Ampat Epaulette haai (The Walking Shark). Grote scholen met barracuda’s en makrelen, groene schildpadden, zwartpunt rifhaaien, witpunt rifhaaien en grijze rifhaaien zijn slechts enkele van de vele vissen die u hier kunt vinden. Ook manta’s worden hier met enige regelmaat gezien! Deze prachtige duik eindigt met een safety stop, meegaand met de stroming over het rif richting het blauwe.

Mios Kon
Op 25 minuten van
het Papua Explorers Resort en zeer populair onder gasten!

Een eiland bevolkt door duizenden vliegende honden beschermt een ondiepe rif genaamd Mios Kon. Honderden blauwgestreepte snappers scholen vlakbij het ondiepe rif terwijl wobbegong haaien hier wachten op hun maaltijd. Een oude ruim 1 meter grote doopvontschelp, bijna een mini-rif op zichzelf, zit vol met zachte koralen die zich vastklampen aan zijn schelp wat weer voor beschutting zorgt voor de vele schorpioen vissen. Grote overlappende tafel koralen groeien op het rif en hier kunnen ook de nieuw ontdekte zwarte pontohi pygmeezeepaardje worden gevonden. Mios Kon is geweldig duikstek om te ontsnappen aan de stromingen!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Prijzen en tarieven