Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Raja Ampat
Het duikmekka van AziŽ!

Duikvakantie & duiken Raja Ampat: De wereldberoemde en afgelegen eilandengroep Raja Ampat ligt voor de noordoostelijke kust van West-Papoea , de meest oostelijke provincie van IndonesiŽ (voorheen Irian Jaya) die het westelijke deel van het enorme eiland Nieuw-Guinea beslaat.

Deze fascinerende en uitgestrekte provincie was het misschien wel een de laatste van de regio's van de aarde die onaangetast bleef door de westerse beschaving. In 1770 zette Captain Cook en zijn gevolg voet op de westelijke oever van het eiland en een salvo van pijlen van de lokale bevolking heeft hen direct weer van het eiland verdreven. Gelukkig is er tegenwoordig een warmer welkom voor de bezoekers van deze prachtige regio!

Raja Ampat (ook wel genoemd The 4 Kings), is een archipel bestaande uit meer dan 1500 kleine eilandjes rondom de vier grote eilanden van Misool, Salawati, Batanta en Waigeo.
Geen twee eilanden of eilandjes zijn gelijk en geen twee duikstekken zijn hetzelfde in dit gebied. De steile wanden van de rotsen zijn gevormd door wind en water en de prachtige baaien met hun goudgele stranden zijn perfect om te verkennen tussen het duiken door, maar het is de waterwereld waar het om draait en waar men een overvloed aan bijzonder leven kan verwachten!

Volgens verschillende onderzoeken van het Conservation International (CI), blijkt dat de diversiteit van het onderwaterleven in dit gebied de hoogste geregistreerde op aarde is. De diversiteit is aanzienlijk groter dan in elk ander onderzocht gebied in de Koraaldriehoek samengesteld uit IndonesiŽ, de Filippijnen en Papoea-Nieuw-Guinea!

Raja Ampat is ook de thuisbasis van vele endemische soorten, zoals de 'wandelende epaulete haaien'. Ook nu reizen wetenschappers nog af naar dit afgelegen gebied om zowel boven als onder water nieuwe diersoorten te ontdekken.

Naast deze bijzondere soorten kunt je echter ook grote scholen vis, mantaroggen, verschillende soorten pygmee zeepaardjes, wobbegongs, bultkop papegaaivissen, reuze trevallyís, barracudaís en nagenoeg alle soorten rifvissen e.d. die je in de boeken kunt vinden hier tegenkomen! Dit alles speelt zich af tegen een levendige achtergrond van 's werelds gezondste harde en zachte koralen .
Ook boven water is er in de prachtige natuur ook nog ontzettend veel te zien aan vogels, reptielen etc. Kortom Raja Ampat is dus zowel boven als onder water de perfecte bestemming!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Raja Ampat
**
Volpension
Kri Eco is niet een plek voor iedereen, maar wel een ideale plek voor mensen die graag geweldige duiken willen maken en willen genieten van een ongerepte natuur!
Volpension
Raja Ampat is voor vele duikers een (terechte) droombestemming. Papua Explorers biedt u een heerlijke accommodatie en adembenemende duikmogelijkheden, op bekende stekken!
Volpension
Het Papua Paradise Resort doet haar naam eer aan: het is een paradijs voor duikers! Volgens duikers die eerder een bezoek brachten aan het resort vindt u er duiklocaties van wereldklasse!
Volpension
Uw verblijf bij Raja 4 Divers kan in ťťn zin worden samengevat: ĒU arriveert als gast, voelt u koning en vertrekt als vriend!Ē
Volpension
Het Biodiversity Resort is een echt ďdown to earthĒ resort. De eigenaars hadden altijd al de wens om een natuurvriendelijk resort te bezitten, en dat is gelukt!
Volpension
Naast de prachtige plek, goede service en het feit dat Sorida Bay een unieke ervaring voor duikers biedt, werkt het resort nauw samen met de lokale bevolking. In totaal heeft het resort 7 cottages...