Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Flores - Komodo

Duikvakanties Flores & Komodo: Flores is het grootste eiland van de Kleine Sunda Eilanden en ligt ca. 500km ten oosten van Bali. Het langgerekte eiland heeft een afwisselend landschap met o.a. vulkanen, valleien, bossen, rijstvelden en spectaculaire kusten.

Over de herkomst van de naam van Flores zijn de meningen een beetje verdeeld. Sommigen zeggen dat de MaleisiŽrs het eiland Tanjung Boenga (Kaap der Bloemen) genoemd hebben, maar anderen zeggen dat de Portugezen het eind Cabo das Flores noemden. Gek genoeg waren er toen op het eiland niet veel bloemen te vinden, misschien sloeg de naam op het rijke onderwaterleven van FloresÖ

Het eiland wordt nog niet overspoeld door toeristen waardoor het een unieke bestemming is. Flores is voor ongeveer 50% katholiek en dat komt door de Portugezen en Nederlanders die lange tijd op het eiland verbleven en hier het katholieke geloof hebben geÔntroduceerd.

Labuanbajo, in het westen van Flores, is ťťn van de plaatsen vanwaar u naar Komodo National Park kunt gaan waar u de grootste hagedis ter wereld, de Komodovaraan, kunt tegenkomen.

Vanuit Labuanbajo kunt u naar bijv. Angel Island om het prachtige duikgebied te verkennen.

Naast de varanen staat het Komodo National Park bekend als 1 van de betere duikgebieden ter wereld. Het kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid Ė van prachtige koraaltuinen tot imposante rotsformaties, en van vele kleurrijke slakjes tot grazieuze manta's Komodo heeft het allemaal!

Flores is per vliegtuig goed te bereiken vanuit Bali.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Flores - Komodo
Soft all Inclusive
Angel Island Resort is niet alleen voor duikers en snorkelaars, maar ook voor diegene die van rust en een uitmuntende service houden.
Geniet van totale rust, excellente service en een heerlijke accommodatie! Alle bungalows bieden uitzicht over zee, zijn ruim opgezet en beschikken over een privť badkamer.
Logies & ontbijt
Puri Sari Beach Hotel wordt gekenmerkt door haar zeer vriendelijke personeel en ruime kamers. Het is de ideale omgeving om heerlijk te ontspannen, mede door de rustige sfeer....
Logies & ontbijt
The Jayakarta Suites is een klassiek resort gelegen aan het witte zandstrand in Labuan Bajo, uitkijkend op zee. Het hotel beschikt over 71 suites. De benaming Ďsuitesí is zeker niet misplaatst.