Reisadvies

Duikblog

Alles wat je moet weten over reizen in corona tijd

1-7-2020

Om op vakantie te gaan, moet je hedendaags bij veel bestemmingen mogelijk voldoen aan bepaalde voorwaarden en je houden aan lokale regels en restricties in verband met het corona virus. Wij raden je aan om zo veel mogelijk de website van het toeristenbureau van jouw vakantiebestemming te raadplegen voor de laatste update omtrent de COVID-19 regels op jouw vakantiebestemming. Uiteraard blijven de regels omtrent het handenwassen, afstand houden en niezen in je elleboog gelden in alle landen wereldwijd. Daarnaast kun je veel up to date informatie vinden op de website van de overheid.

Per luchtvaartmaatschappij kunnen de regels omtrent het reizen verschillen. …ťn van de belangrijkste regels bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is dat het reizen met een mondkapje verplicht zal zijn. Houdt er daarom ook rekening mee dat je voldoende mondkapjes mee neemt. Hetzelfde geldt mogelijk voor het dragen van handschoenen, dat bij draagt aan je eigen handhygiŽne. Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot coronamaatregelen.

Als reiziger moet je een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die je van te voren kan downloaden, invullen en mee kan nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring nodig.

Mogelijk stelt een bestemming bij aankomst een negatief testresultaat van een COVID19test verplicht. Voor deze test kun je contact opnemen met je lokale GGD of raadpleeg de website van het RIVM. Zo kun je bijvoorbeeld ook terecht bij www.reisprik.nl (Ä 97,50), www.coronalab.eu (Ä 149,95), www.klmhealthservices.com (Ä 179). Vraag hierbij om een op naam gestelde PCR-verklaring in het Engels. Daarnaast raden wij aan om contact op te nemen met je zorgverzekering voor mogelijke vergoedingen.

Wij adviseren je met klem om 1 dag voor vertrek nog even de laatste updates te checken. Ten slotte is het belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Wij adviseren dan ook dringend om een goede reisverzekering inclusief medische dekking af te sluiten. Waar nodig kunnen wij hierin bemiddelen.

Handige websites

www.nederlandwereldwijd.nl
https://www.ggd.nl/
www.rivm.nl
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/publicaties/2020/04/16/gezondhedsverklaring-noodzakelijke-vliegreizen-engelstalig
https://www.anvr.nl/ANVRNieuwsBestanden/WijsOpReis_Rijksoverheid.pdf

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dť allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd ťn scherp geprijsd!

Eťn van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR ťn het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots