Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Xcalak
Vrede, rust, natuurschoon en de meest spectaculaire duiken!

Duikvakantie & duiken Xcalak: Op zoek naar de laatste grens in het Caribische duikgebied? Dan heten wij u van harte welkom in Xcalak bij het XTC Diving Centre, de thuisbasis van de prachtige riffen van de Chinchorro Biosphere & de Xcalak Natuurreservaten!

Xcalak is een klein dorpje op het meest zuidelijke deel van het Mexicaanse Yucatan. Het wordt in het oosten begrensd door de Caribische Zee en in het westen door Chetumal Bay. Deze geweldige geografische locatie maakt deel uit van een uniek, extreem verbonden en biodivers ecosysteem, dat bestaat uit koraalriffen (200 km beschermd kustlijnrif), mangroven, rivieren, lagunes en baaien die samen een voor een paradijs voor natuurliefhebbers vormen.

Xcalak is absoluut dat typische vissersdorpje, onbedorven door moderne ontwikkelingen en lekker afgelegen in de goede zin van het woord. Mobiele telefoons doen het hier niet (er is wel internet en wifi beschikbaar) en de meeste accommodaties zijn kleine strandherbergen die draaien op hernieuwbare energie.

Xcalaks beschikt over een handjevol restaurants waar de verrukkelijkste lokale specialiteiten worden geserveerd, terwijl de gasten onder de sterrenhemel zitten aan tafels op het strand.

Vrede, rust en natuurschoon zijn de kernwoorden in Xcalak, terwijl op 5 minuten varen van het fantastische XTC duikcentrum de meest spectaculaire duiken liggen te wachten. U zult versteld staan van het unieke, levendige en gezonde rifecosysteem dat Xcalak & Chinchorro herbergen.

Met meer dan 900 km2 maagdelijke Caribische riffen om uit te kiezen, is dit de enige bestemming in het westelijk halfrond waar u gegarandeerd geen duikers uit andere centra tegen het lijf zult zwemmen tijdens uw verblijf!

De riffen zijn de thuisbasis van bultkoppapegaaivissen, vele soorten haaien, roggen, schildpadden, zeekoeien en zoutwater krokodillen! Zelfs het huisrif heeft een inwonende school van 200 tarpoens, waarvan de volwassenen meer dan 2,5 meter lang zijn!

In Xcalak vindt u een eclectische gemeenschap van levenslange bewoners, expats en ondernemers in het duurzaam toerisme die allen samenwerken om u de keuze te bieden uit een verzameling kleine strandherbergen, pensions en eco-tour operaties. Dit maakt Xcalak tot een verborgen juweeltje voor mensen die op zoek zijn naar die laatste ongerepte frontier. Wie zoekt naar isolatie, overweldigend natuurschoon en een authentiek vissersdorp als achtergrond voor uw vakantie, zal zeker terugkeren naar Xcalak. Net als de andere liefhebbers die Xcalak heeft.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Xcalak
**+
Fly-drive LO
Het resort ligt aan het einde van een weinig bereisde weg, met de jungle van Yucatan als achtertuin. Het Xcalak Rif National Marine Park, met daarin alle exotische wonderen van de Caribische Zee, is h...
***
Fly-drive LO
Genesteld tussen de tropische bomen en het exotische groen ligt het Hotel Tierra Maya in Xcalak. Een accommodatie die de ongewone combinatie biedt van luxe en het ongedwongen strandleven.
**+
Fly-drive
Het kleine XTC hotel en duikcentrum (met zwembad en restaurant) wordt geleid door een enthousiast team dat er niets aan gelegen laat om uw vakantie tot een doorslaand succes te maken en een ervaring o...
Aanbiedingen voor Xcalak
Aanbiedingen Duikvakanties Caribbean

Special offers in de Caraibische Zee

Tientallen leuk duikbestemmingen, helderblauw zee, leuk dorpjes en prachtige stranden. Duikvakanties in de Caraibische gebied zijn vol met verassingen!
Kijk hieronder voor alle onze leuk aanbiedingen!

Klik hier voor de aanbiedingen...
Uniek bestemming!
1 duikschool en 1000 km2 van de best beschermde riffen in de Caribbean!
Exclusief te boeken bij Diving World
2017
Tot Ä 350 pp vluchtkorting!