Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Tulum

Duikvakantie & duiken Tofo: De spectaculaire kustlijn van Tulum - met zijn poedersuikerzand, smaragdgroene water, zwoele bries en stralende zon - maakt het een van de beste stranden van Mexico. Waar vindt u dat alles plus een dramatisch gesitueerde Maya ruïne? Het duiken hier is uitstekend met leuke cenotes (grotten), goede snorkel mogelijkheden en een gevarieerde keuze aan accommodaties en eetgelegenheden voor elk budget.

Sommigen kunnen worden afgeschrikt door de ligging van het centrum (Tulum Pueblo), direct naast de snelweg. Hier bevinden zich de goedkopere accommodaties en eetgelegenheden, maar voelt soms meer als een truckstop dan een tropisch paradijs. Ziet u dat niet zitten? Dan kunt u er altijd voor kiezen uw onderkomen in die vredige strandbungalow aan de kust te boeken.

Het is meer dan de moeite waard om Tulums omliggende gebied te verkennen. Het immense Reserva de la Biosfera Sian Ka’an en de ruines van Cobá zijn beiden zeer goed te doen in een dagtrip.

Duiken in de Cenotes:
Het duiken rond Tulum richt zich op de verbazingwekkende zoetwater grotsystemen, de cenotes. Duiken in een cenote is een unieke ervaring - ons advies aan duikers in Mexico is dan ook om op zijn minst twee dagen te besteden aan het verkennen van deze wonderbaarlijke creaties van de natuur.

Nergens anders op de wereld vind je zulke mogelijkheden om te duiken in cenotes of grotten dan hier op de Riviera Maya. Het water is kristal helder en de grotten zijn bezaaid met stalactieten, stalagmieten en andere grote formaties.

Het water is over het algemeen zoet maar als je dieper duik veranderd dit vaak in zout water, dit creëert een halocline. De mix van zout en zout water zorgt ook voor een uniek marine leven, sommige grotten zijn zelfs zo groot dat je er met een bus kunt door rijden. De cenotes zijn eigenlijk ingestorte plafonds van deze grotten, welke ons de ingang verlenen tot het water. Er zijn zelfs cenotes die tot over de 200m diepte hebben, perfect voor alle type duikers dus.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Tulum
**
Logies & Ontbijt
Dit kleine hotel ligt direct achter het Motmot duikcentrum. De locatie is perfect; midden in het centrum van Tulum aan de hoofdstraat en op loopafstand van Tulums lekkere restaurants en bars.
****
Logies
Dit is het hart en de ziel van Tulum. Het is een wereld ver weg van het moderne leven, waar het tempo loom is, de nachten zwoel en de muziek zoetgevooisd.
***
Logies & Ontbijt
Leuk hotel gelegen direct aan het strand van Tulum, midden in een tropisch bos en op een afstand van 1 km van het biosfeerresevaat Sian Ka'an.
**
Logies
Gelegen tussen de palmbomen op het prachtige witte zandstrand van Tulum, met maar 6 kamers, is Kin-Ha een charmant en intiem budget hotel, perfect voor actieve duikers.
Aanbiedingen voor Tulum
Aanbiedingen Duikvakanties Caribbean

Special offers in de Caraibische Zee

Tientallen leuk duikbestemmingen, helderblauw zee, leuk dorpjes en prachtige stranden. Duikvakanties in de Caraibische gebied zijn vol met verassingen!
Kijk hieronder voor alle onze leuk aanbiedingen!

Klik hier voor de aanbiedingen...
Enorme pakketkortingen vanaf Dusseldorf
Tot € 200 pp vluchtkorting!!
Kortingen al verwerkt in de prijzen.
2017
Tot € 200 pp vluchtkorting!