Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Liveaboard Routes IndonesiŽ
Liveaboard duiken in IndonesiŽ is ťťn groot avontuur!

Liveaboards IndonesiŽ: De liveaboard boten varen naar afgelegen en spannende locaties in de Indonesische archipel, van de beroemde eilanden in het Komodo Marine Park en de historische Banda Zee tot Raja Ampat in de westelijke helft van Irian Jaya. Het is bijna onmogelijk om een vaste route te volgen met zoveel keuze uit zoveel prachtige duiken. Een liveaboard trip in IndonesiŽ is daarom nooit hetzelfde!

IndonesiŽ ligt in het epicentrum van de koraaldriehoek met de grootste mariene biodiversiteit op aarde. Dit gebied tussen IndonesiŽ, MaleisiŽ, Papoea-Nieuw-Guinea, Filippijnen, Salomons eilanden en Oost-Timor heeft een oppervlakte van 5,7 miljoen km≤ en wordt de kraamkamer van de wereldzeeŽn genoemd. In deze regio bevinden zich rond de 3000 soorten vissen, tal van dolfijnen en walvissoorten, zwemmen zes zeeschildpadsoorten en leeft 75% van alle koraalsoorten op aarde. Naast koraalriffen, zijn er uitgestrekte zeegrasweiden en mangrovebossen. Gevolg: de meeste fantastische duikstekken ter wereld! Duiken in IndonesiŽ staat dan ook voor elke enthousiaste duiker op de ďmoet-je-gezien-hebben-lijst".

Tijdens een liveaboard cruise kunt u de uitgestrekte Indonesische archipel uitgebreid verkennen. In Komodo vindt u enorme zeewaaiers op rij, koraalmuren en een overvloed aan vis, Aan land brengt u een bezoek aan de beroemde Komodo varaan. Een alert en behendig roofdier en aaseter die wel 2,5 meter lang en 125 kg zwaar kan worden. De Banda-eilanden in de Banda Zee heeft ongelooflijke grote scholen vis en een rijke historische achtergrond. Als een echte duikpionier vaart u rond de Ring van Vuur in Noord-Sulawesi of verkent u de glorieuze Raja Ampat regio met onder andere duiken op Fabiacet, een duiksite die bewijst dat er meer vissen leven dan u ooit voor mogelijk had gehouden.

Zoals u zult begrijpen ondergaat u hier een duiksensatie van wereldklasse formaat. Er zijn meer dan 3000 soorten vis geregistreerd in dit gebied en nieuwe ontdekkingen worden aan de lopende band gedaan. De sites bieden een duizelingwekkende hoeveelheid koraaltuinen met ruim 600 soorten koraal, verticale wanden, pinakels, diepe waterloopgraven, onderwater vulkanen, grotten, wrakken uit WWII en een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan macro leven staat u te wachten tijdens uw reis.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten

Vertrekschema en aanbiedingen

Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Liveaboard Routes IndonesiŽ
Duiken op vulkanen, tussen onvoorstelbare hoeveelheden vis en grote pelagische soorten, koraal in alle kleuren van de regenboog en morfologische wonders! Dat en meer staat u te wachten tijdens de Bali...
Wilt u echt ALLES zien wat Indonesie te bieden heeft aan onderwaterleven? Dan is de Biodiversiteit route echt iets voor u! Van Flores via de Banda-eilanden, het Ambon gebied en het Misool gebied naar ...
Er zijn nog slechts een aantal duikgebieden op deze planeet waar men exploratie duiken kan maken. In het onontdekte Halmahera is dit echter nog mogelijk!
Het Komodo National Park is 1 van de grootste beschermde gebieden op onze planeet en met haar zeldzame verscheidenheid aan land en mariene leven tevens een van de meest diverse en interessante!
Raja Ampat is het neusje van de zalm in de duikwereld. De marine diversiteit in deze regio is het grootst van alle gebieden in de Koraaldriehoek en wie hier niet geniet tijdens het duiken, kan net zo ...