Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Liveaboard Boten Costa Rica
Een van de meest begeerlijke duikbestemmingen ter wereld!

Liveaboards Cocos: Het tropische eilandreservaat Cocos (Isla del Coco) ligt in de oostelijke Stille Oceaan op ongeveer 550 km ten zuidwesten van Cabo Blanco, Costa Rica. Een robuust en prachtig eiland, dat wereldberoemd werd vanwege de explosie van onderwaterleven hier. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 24 km² en is min of meer rechthoekig van vorm. Het wordt omringd door diepe wateren met contrastromingen. Die voedselrijke stromingen trekken massa's van pelagische actie naar Cocos, waaronder grote populaties Hamerhaaien, roggen, dolfijnen en andere grote zeedieren.

In 1978 werd Cocos Island uitgeroepen tot Nationaal Park en eind vorige eeuw wees UNESCO Cocos aan als World Heritage Site. In 2002 werd dit uitgebreid met een mariene zone van 1,997 km², die tevens werd opgenomen in de lijst van "watergebieden van internationale betekenis".

Door het adembenemende onderwater leven behoort Cocos Island tot de top-10 van beste duikbestemmingen ter wereld en is een ‘must’ voor echte duikliefhebbers! De grote pelagische soorten zijn hier in overvloed aanwezig, waaronder ook de grootste scholen hamerhaaien ter wereld. Tel daarbij op de vele kleinere kleurrijke soorten vis en een van de meest uitgebreide en rijke riffen van de zuidoostelijke Stille Oceaan en iedereen begrijpt waarom Cocos aan de top staat!

Het rijke koraalrif, de vulkanische tunnels, grotten, massieven en diepere wateren rond Cocos Island zijn de thuisbasis van meer dan 30 soorten koraal, 60 soorten schaaldieren, 600 soorten weekdieren en meer dan 300 soorten vissen. Daaronder zijn grote populaties van geelvintonijn, reusachtige manta's, zeilvis en haaien. Andere grote zeedieren zijn walvishaaien, bultrugwalvissen, grienden, tuimelaars en zeeleeuwen. Ook jacks en tonijn, marlijn, Creoolse vis, reuze murenen, zeilvis, groene schildpadden en octopus vertoeven hier graag.

Cocos Island is een oceanische eiland van zowel vulkanische als tektonische oorsprong. Het landschap is bergachtig en onregelmatig met als hoogste top de Cerro Iglesias op 575,5 meter. In het centrale deel van het eiland zijn vlakkere gebieden. De beroemde oceanograaf Jacques Cousteau noemde Cocos "het mooiste eiland ter wereld” en in de dichte, tropische jungle met o.a. paarse koraalbomen, avocadobomen en kokospalmen liggen meer dan 200 watervallen verborgen!

Het eiland ligt dicht bij de evenaar, wat resulteert in wisselvallig weer. Het klimaat van het eiland is vochtig en tropisch met een gemiddelde jaartemperatuur van 23,6 °C en een gemiddelde jaarlijkse regenval van meer dan 7000 mm. Neerslag wordt het hele jaar door afgewisseld met zon, wat echter geen invloed heeft op het duiken. Voor rustiger water is december tot mei de beste periode, maar het 'regen' het seizoen van juni tot december trekt juist massa's ‘groot wild’ aan! De zichtbaarheid wordt niet beïnvloed door de regenval en kan wel 25m zijn. Water temperaturen schommelen tussen de 24-30 °C, maar kan sterk variëren en daalt soms tot 6 °C als gevolg van thermoclines.

Het eiland komt veelvuldig voor in piratenlegendes. Volgens de overlevering liggen er dan ook vele schatten op de Cocos begraven, waaronder de schat van Benito Bonito, de enorme Schat van Lima, en vele vele anderen. In de voorbijgaande jaren zijn al meer dan 400 grote schatexpedities naar Cocos ondernomen, tot op heden zonder resultaat.

De enige personen die nu op Cocos Island leven zijn de Costa Ricaanse Park Rangers. Bezoekers hebben toestemming van de eilandrangers nodig om voet aan wal te zetten, maar eenmaal aan land wordt een wandeling naar de top van het eiland beloond met spectaculaire uitzichten over de oceaan. Als het weer het toelaat, kunnen de gasten ook genieten van een duik in een van Cocos vele watervallen.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten

Vertrekschema en aanbiedingen

Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Liveaboard Boten Costa Rica
All-inclusive
Argo is voortgekomen uit jarenlange ervaring op het gebied van duiken rond de Cocos Islands, waardoor het dé ideale boot is voor uw onvergetelijke liveaboard trip in Costa Rica!
All Inclusive
Een liveaboard avontuur om nooit te vergeten! U wordt getrakteerd op spectaculair mariene leven in alle soorten en maten en heel veel haaien!
All inclusive
Aggressor Fleet service en duiken in 1 van de meest spectaculaire duikgebieden van de wereld! Kortom een perfecte combinatie!
All-inclusive
De Sea Hunter, onderdeel van de gelijknamige vloot, wordt door velen als “gouden standaard” ervaren en als ‘ultiem’ omschreven,