Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Liveaboard Routes Palau

Liveaboards Palau: Bij aankomst op de luchthaven van Palau zie je al waarvoor je komt: de prachtige onderwaterwereld! De luchthaven is door een kunstenaar voorzien van een enorme impressie van hetgeen je onder water mag verwachten: prachtige koralen en veel vis! De prachtige Rock islands, die als groene paddestoelen boven het water lijken te zweven, de cultuur en legendes waarmee het land gezegend is en die in ere worden gehouden, maken Palau tot een heel speciale (duik) bestemming. Snorkel tussen tienduizenden kwallen in het jelly fish lake en maak fantastische (stroom) duiken op wrakken, in kanalen, blue holes en mooie koraaltuinen. Een vakantie die u niet snel zult vergeten!

Palau bestaat uit 30 eilanden, waarvan een aantal met vulkanische grond of van poreus kalksteen, zoals de Rock Islands. Deze geologie zorgt ervoor dat Palau zowel boven als onder water gezegend is met een prachtige natuur. U vindt er zoute meren, jungle, grotten en bergen en meer dan 50 soorten vogels en krokodillen.
Duiken in de wateren van Palau betekent ontmoetingen met haaien, manta`s, dolfijnen, barracuda`s, schildpadden, waaronder de zeldzame Hawksbill schildpad en zwermen tropsiche vis, jacks en barracuda`s.

Palau staat bekend om de steile wanden, grote vissen, blue holes, wrakken en fantastische koraaltuinen. Er zijn ongeveer 1500 vissoorten en 800 soorten koraal te zien. Palau staat ook bekend om de aanwezigheid van haaien. Deze zijn onder andere te zien in het duikgebied de "Blue Corner". Dit is de populairste duikplek op Palau en wordt een van de mooiste duikplekken ter wereld genoemd. De reden hiervoor is de grote verscheidenheid aan tropische vissen. Naast de rifduiken kunt u ook fantastisch duiken in de beroemde druipsteengrotten van Chandeliers Cave en het duiken in Jellyfish Lake tussen tienduizenden kwallen is een unieke ervaring. Het zicht onderwater is gemiddeld 30 meter. De gemiddelde watertemperatuur rondom Palau is 28 graden.

In de buurt van Koror zijn er in de 2e wereldoorlog veel Japanse vracht - en oorlogsschepen vergaan. Ze waren nog uitgerust met oliegekoelde machinegeweren, gasmaskers, helmen, geweren en complete vliegtuigmotoren. Deze wrakken zijn fantastisch! In totaal liggen er ongeveer 35 wrakken, waaronder een paar vliegtuigen en op verschillende eilanden vind je nog bunkers, tanks en oude munitie. Vroeger werd in Palau met stenen kralen betaald, die daar ook gemaakt werden. Dat geld werd vervolgens ook over water naar Yap getransporteerd en kwam niet altijd aan... Tegenwoordig geldt het stenen geld als een waardevol sieraad voor de lokale bevolking.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten

Vertrekschema en aanbiedingen

Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Liveaboard Routes Palau
Palau staat bekend om de prachtige steile wanden, grote vissen, blue holes, fantastische koraaltuinen en de aanwezigheid van haaien en manta's!