Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
St. Paulís Bay, Bugibba en Qawra

Duikvakantie & duiken St. Pauls: St. Paul's Bay was oorspronkelijk een eenvoudig, klein vissersdorp maar behoort nu, samen met de naburige plaatsen Bugibba en Qawra, tot de grootste badplaatsen van Malta. Hier vindt u volop accommodaties, variŽrend van eenvoudige appartementen tot luxe hotelcomplexen, en een grote verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden en recreatieve mogelijkheden.

De kustlijn hier geeft een prachtige wijds uitzicht over zee en het eiland St. Paul's, waar volgens de legende het schip dat de apostel Paul vervoerde tot zinken werd gebracht. Prominent aanwezig op het eiland is een groot standbeeld van de apostel ter herinnering aan deze gebeurtenis. De kustlijnpromenade loopt helemaal van St. Paul's Bay naar Qawra Point, met zijn toren en uitzicht over Salina Bay.

Interessant om te bezoeken zijn de parochiekerk, gebouwd in 1617, die zorgvuldig werd gerestaureerd nadat hij zware schade had geleden in de Tweede Wereldoorlog. Niet ver daar vandaan ligt de Wignacourt Toren uit 1610. De toren is gebouwd tijdens het bewind van Grootmeester Alof de Wignacourt en diende als Malta's meest noordelijke defensieve voorpost totdat in 1649 fort St. Agatha in Mellieha werd gebouwd. Vandaag de dag herbergt de toren een klein museum gewijd aan het rijke militaire en architecturale erfgoed van Malta.

St. Paul's Bay kan globaal worden onderverdeeld in vier gebieden:
Xemxija - een rustig, zonnige gebied aan de zuidoost zijde van de baai richting Mellieha. Een populaire site waar vooral de meer welvarende Maltezers hun zomerverblijven hebben.
De oude stad - woonwijk met weinig toeristische accommodatie of voorzieningen. Er is een oude en pittoreske vissershaven.
Bugibba - druk bebouwd toeristisch gebied met voornamelijk toeristenklasse hotels en appartementencomplexen. Veel winkels, bars, cafťs en voorzieningen hebben zich hier langs de boulevard gevestigd.
Qawra - een nieuwer toeristische gebied dat zich uitstrekt vanaf Salina Bay richting Bugibba. Druk bebouwd met wat luxere winkels en voorzieningen, vooral langs de kust.

Platte rotsen aan de kust bieden plaats om te zonnen en er zijn vele toegangsplaatsen gecreŽerd voor zwemmers. Het water is helder, schoon en veilig om te zwemmen, maar over het algemeen wel diep. Als u de voorkeur geeft aan zandstranden, dan brengt een autoritje van 15 minuten u daar!

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen St. Paulís Bay, Bugibba en Qawra
Logies
De Sands Apartments liggen op een handig punt in St. Paulís Bay, op ongeveer 100 meter van het Maltaqua Dive Center. Hier vindt u alles wat u nodig hebt voor een comfortabele vakantie!