Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Cyprus

Duikvakantie Cyprus: Natuurliefhebber, duikfan of strandfanaat, Cyprus heeft voor elk wat wils. Trekt het bruisende nachtleven u aan, of voelt u meer voor rust en cultuur, Cyprus biedt beide! Een wondere wereld van gekleurde vissen, geheimzinnige grotten en oude scheepswrakken ligt verborgen onder de glinsterende oppervlakte van de blauwe zee bij Cyprus.

Mede vanwege de aangename watertemperatuur van 16 graden in januari tot 26 graden in augustus, groeit Cyprus uit tot een populaire duiklocatie in de Middellandse zee.De zee is tot 30-40 mtr. diep kristalhelder en eb en vloed of gevaarlijke stroming ontbreekt. De door ons gekozen duikclubs in Cyprus hebben een, aan uw wensen, aangepast dagprogramma. Er zijn flexibele dagprogramma`s zodat `s morgens, `s middags of de hele dag gedoken kan worden en u bent vrij de duikdagen zo te kiezen dat zij passen in Uw eigen vakantieplannen. Perfect voor degenen die duiken willen combineren met een familievakantie, een opwindend uitgaansleven, of een korte relaxvakantie. Maar ook voor de fanatieke duikers biedt Cyprus legio mogelijkheden voor een complete duikbelevenis.Cyprus heeft een aantal interessante en sfeervolle steden, waarvan Nicosia de grootste en tevens hoofdstad is. Er zijn verschillende musea, kerken en drukbezochte markten en het oude stadsgedeelte ademt de sfeer van de Venetianen, die eens in Nicosia neerstreken. Hier bevindt zich ook de fraai gerestaureerde wijk Laiki Yitonia met smalle winkelstraatjes, boetieks, galeries en terrasjes.

Aan de oostkust van Cyprus zijn veel grote duiklocaties te vinden, vooral het gebied van Cape Greko is erg populair. Op dieptes van 10 tot 45 mtr. vinden we een veelheid van grotten en riffen. Bij de westkust van het eiland is een ruim aanbod van duikplekken tussen Paphos, Coral Bay en Latchi. Daar zijn veel interessante duikmogelijkheden voor ieder niveau duiker. Er is een grote variŽteit aan vissen en ander onderwaterleven te vinden in de wateren van Cyprus, zoals murenen, tandbaarzen, wrasse, koraal en tonijn. Met een beetje geluk kunt U dolfijnen en schildpadden ontmoeten of vindt u op de zeebodem oude versteende ankers en amphora`s uit de griekse tijd.

Ook een bijzondere duiklocatie is het wrak van de in 1980 gezonken Zweedse ferry Zenobia. Het wrak van Zenobia ligt slechts 1 kilometer uit de kust vanaf het Dive In duikcentrum in Larnaca. Het wrak is zeer bekend en staat in de top tien van de mooiste wrakduiken ter wereld. Het Zweedse Zenobia, een ferry boot van 187 meter in lengte en een gewicht van meer dan 10 000 ton, zonk in het jaar 1980. Niet alleen de ferry ging ten onder maar ook de vracht en de vrachtwagens, die op de Zenobia aanwezig waren.

Een mooie combinatie met duiken is een reis over het eiland Cyprus. Cyprus is een eiland met een gevarieerd aantal bezienswaardigheden. Voor de natuurliefhebber is er de ongerepte natuur van het Troodosgebergte en natuurlijk zijn er levendige stranden b.v. de stranden van Larnaca en het bruisende Ayia Napa. In deze beide plaatsen zijn brede zandstranden. Lanarca heeft een palmenboulevard met gezellige terrassen en taveernes en wie het uitgaansleven zoekt moet zeker Ayia Napa aandoen. Aan de rand van het natuurgebied Akamas ligt het vissersdorpje Latsi, ook de moeite van een bezoek waard.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Cyprus
Paphos is de ideale combinatie van heden en verleden. Het gezellige centrum is gesitueerd rondom het oude vissershaventje met terrasjes, restaurants en winkels.