Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Liveaboard Routes Oman

Liveaboards Oman: Het Sultanaat Oman ligt aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. De Verenigde Arabische Emiraten scheiden het grootste deel van Oman van het meest noordelijke puntje, Musandam. Met de komst van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen. Oman is vervolgens op veel fronten gemoderniseerd, echter zonder haar authenticiteit te verliezen.

Het duikgebied rond de Hallaniyat eilanden was voorheen nauwelijks bekend en er is de afgelopen jaren ook nauwelijks gedoken. Hierdoor kan het ook zijn dat er tot nu toe nog onbekende duikstekken bezocht worden. Uiteraard heeft Extra Divers hier al veel duiken gemaakt en zijn er ook al verschillende erg mooie duikstekken ontdekt. Een van de hoogte punten is bijvoorbeeld het wrak ďCity of WinchesterĒ. Dit Britse marine fregat is het eerste schip dat tijdens de 1e wereld oorlog tot zinken is gebracht. Het wrak is ca. 150 meter lang en in nagenoeg perfecte staat! De maximale diepte is rond de 28 tot 30 meter. Een must voor wrakkenfans!

Het is sinds kort ook bekend dat er een vaste groep bultrug walvissen rond deze eilanden zwemmen!
Naast het wrak en misschien de bultruggen is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken, prachtige riffen, grote baarzen, mantaís etc. etc. Laat u verassen! Misschien vindt u nog wel een nieuw wrak want er schijnen verschillende schepen van de vloot van ďVasco da GamaĒ gezonken te zijnÖ.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten

Vertrekschema en aanbiedingen

Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Film en Downloads
Bestemmingen Liveaboard Routes Oman
Een gebied met geweldige duikstekken die Oman op de wereldduikkaart hebben gezet!
Ook al hebben alle liveaboard trips in Oman een exploratief karakter, de jaarlijkse verplaatsing van de livaboard van noord naar zuid en andersom biedt unieke kansen voor de ontdekkende duiker!
Tijdens deze trip verkent u de uitgebreide riffen in dit gebied en de indrukwekkende Hallaniyat eilanden. Geniet van maagdelijke koralen, bultruggen, potvissen en het wrak ĎCity of Winchesterí!
Nog geen 120 kilometer ten Oosten van Dubai ligt een onaangetaste onderwaterwereld. In dit gebeid komen de Indische Oceaan en de Golf van Oman samen. Dit zorgt voor bijzonder plankton rijk water waar ...