Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Tofo Beach

Duikvakantie & duiken Tofo: Het vissersdorp Tofo ligt aan de oostkust van het schiereiland Inhambane tussen de Indische Oceaan en een klein binnenlands moeras gebied. Dankzij de Zuid-Amerikaanse invloeden is het eilandgevoel goed merkbaar in het kleurrijke dorp. Het kristalheldere water met de witte zandstranden zijn ideaal voor vakantieliefhebbers, back packers, duikers ťn rustzoekers. Het grote toerisme is Tofo nog steeds onbekend, waardoor iedereen zijn eigen rustige plekje op het strand zal vinden.

Tofo Beach:
Tofo Beach telt verschillende bars, restaurants en hotels, geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar comfort en een beetje luxe. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen door te kiezen voor een houten chalet met adembenemende uitzichten.

De unieke bedding met z'n fantastische en wonderschone flora en fauna trekt duikers uit de hele wereld. Walvishaaien en mantaís zijn de belangrijkste trekkers van het leven onder water. Dankzij z'n complexiteit en rijkdom verrast ook de micro-wereld onderwater menig ervaren duiker. Tofo Beach is nog steeds een goed bewaard geheim en is geclassificeerd als ťťn van de top duikbestemmingen ter wereld.

Historisch gezien is Tofo Beach de reisbestemming voor met name Portugese reizigers. Gebouwen in het dorp verraden Portugese invloeden uit de koloniale periode tussen 1920 en 1970. Na de vrijheidsoorlog zijn de meeste koloniale gebouwen aan nieuwe Mozambikaanse eigenaren toegezegd. Nu zijn veel gebouwen gerestaureerd en gemengd met Latijnse architectonische invloeden, wat het dorp zijn typische karakter geeft.

Lange tijd hebben de lokale vissers Tofo Bay gebruikt als (vertrek)haven voor hun kleine vissersboten. De dagelijkse visvangst wordt nog steeds direct op het strand of op de markt in Tofo verkocht.

Inhambane-stad, met de luchthaven, ligt 17 kilometer van Tofo Beach. Het dorp kan bereikt worden via een weg die loopt van de ene kant van het schiereiland naar de andere kant. De weg loopt langs eindeloze palmboomplantages die zijn geÔntroduceerd tijdens de koloniale periode.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Tofo Beach
***
Logies en ontbijt
Op de top van de grootste duin van Tofo Beach liggen de chalets van Paradise Dunes, uitkijkend over de baaien van Tofo en Tofinho. De chalets zijn volledig uitgerust, dus ook voor reizigers die zelf...
Logies & ontbijt
Kleinschalige accommodatie (slechts 5 kamers) met eigen zwembad, op een ideale locatie voor duikers! (Ook te boeken op basis van FULL HOUSE.)
***
Logies & ontbijt
Het Guesthouse Baia Sonambula werd in april 2007 opgeleverd en ligt direct aan het strand van Tofo. Het smaakvol opgeknapte en dito ingerichte pension heeft 3 ruime chalets met zeezicht en 2 zonder ...
**
Logies
Tofo Beach Villa ligt op een ideale plek aan het strand van Tofo op steenworp afstand van ťťn van de duikcentra, een kwartiertje van de markt en het centrum van Tofo.
***
Logies en ontbijt
De sfeer van dit hotel doet denken aan de strandhotels in ItaliŽ of Zuid-Frankrijk in de jaren '60. De markt, restaurants en het duikcentrum liggen erg dichtbij het hotel.