Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Mauritius

Duikvakantie Mauritius: Het eiland Mauritius ligt ca. 855 km ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan. Oorspronkelijk ontdekt door Nederland, is Mauritius vandaag de dag een culturele smeltkroes met een imponerende natuurlijke schoonheid, zowel boven als onderwater. Sommige duikers zijn zelfs van mening, dat Mauritius zich kan meten met locaties als de Malediven en de Rode Zee! De prachtige stranden, hoge servicestandaard, het kwaliteitsniveau van de accommodaties en de vriendelijkheid van de lokale bevolking maken Mauritius een van de top vakantiebestemmingen ter wereld!

Het eiland met een oppervlakte van 1864 km2 is van vulkanische oorsprong en behoort samen met de buureilanden Rťunion en Rodrigues tot de Maskarenen Archipel. Er leven op Mauritius veel IndiŽrs en Fransen, maar ook Creolen, de oorspronkelijke bevolking, zijn nog steeds vertegenwoordigd. Het zuidelijke deel van het eiland wordt gekenmerkt door opmerkelijke bergen met grimmige en bijzondere vormen. Ook zijn er diepe ravijnen met spectaculaire watervallen te zien. In het binnenland liggen een aantal grote kratermeren en op plaatsen waar de oorspronkelijke begroeiing nog bestaat, komt zelf tropisch oerwoud voor.

In het noordelijke en noordwestelijke deel van het eiland strekt zich een lange vlakte uit met suikerrietvelden en kleine dorpjes. Hier, bij aux Piments, Trou aux Biches, Grand Baie en Cap Malheureux, treffen we de mooiste stranden van het eiland aan. Deze prachtige lange en vlak aflopende zandstranden worden liggen in de beschutting van een enorm turkooisblauwe lagune en een kilometers lang barriŤre rif. De veelzijdigheid aan koraal en leven in dit rifgebied is voor elke duiker een genot om te zien!

Het klimaat op Mauritius is dankzij haar ligging vlak onder de evenaar het hele jaar door zeer aangenaam en constant. Een winterperiode komt hier niet voor, maar van november tot mei is er wel sprake van een zomerperiode op Mauritius met temperaturen tussen de 25-33 graden. De watertemperaturen variŽren van 20 tot 28 graden.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Mauritius
Hier, bij aux Piments, Trou aux Biches, Grand Baie en Cap Malheureux, treffen we de mooiste stranden van het eiland aan!
Tijdens uw vakantie in Le Morne bevindt u zich in tropische sferen. Onder het wakend oog van de berg Le Morne Brabant kunt u wegdromen tussen de exotische begroeiing. Het schiereiland behoort zeker to...