Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Nuweiba
Kleinschalig en gezellig!

Mega Rode Zee liveaboard aanbiedingen! Tot 30% korting op Sea Serpent liveaboards, Royal Evolution & geselcteerde Emperor liveaboards t/m sept 2018!

Alle reizen naar NUWEIBA, EGYPTE zijn tijdelijk NIET online boekbaar.
Bij interesse staan wij u graag te woord: tel.nr.: 0314-653180

Duikvakantie & duiken Nuweiba: Ingeklemd tussen de SinaÔ bergen en de Golf van Aqaba ligt Nuweiba, 'de parel van de Golf van Aqabaí. Hier regeert nog de authentieke bedoeÔen traditie. Het contrast tussen de ruige bergen van de Sinai op de achtergrond, de woestijn, de azuurblauwe zee met haar gouden zandstranden en afgelegen baaien en de levendigheid van de stad maakt Nuweiba een unieke vakantiebestemming. Nuweiba, een natuurlijke oasis, omringt door de bergen midden in de Sinai, biedt de vakantieganger rust en een onvergetelijke ervaring in een interessante omgeving.

Nuweiba is de 'grote' onbekende van de duikbadplaatsen langs de Rode Zeekust in de Sinai Woestijn. De ideale bestemming voor een zeer relaxte vakantie met prachtige ingrediŽnten. Hier vindt u onbedorven duikstekken, een prachtige natuur, een kleurrijke bazaar, leuke uitgaansgelegenheden en een bescheiden hoeveelheid accommodaties. En dat alles zonder de drukte van het massatoerisme! Nuweiba is natuurlijk gegroeid. Het belangrijkste inkomen is nog steeds niet het toerisme, maar de haven waarvan de veerboot tussen Nuweiba en Aqaba/JordaniŽ vertrekt. Het toerisme in Nuweiba staat nog in de kinderschoenen, wat te zien is aan de dun bezaaide hotels.

Vrij vertaald betekent Nuweiba "bruisende bronnen". Die naam dankt het aan ťťn van de vijf grotere oases van de Sinai, die zich in dit gebied bevindt. De 10 km lange kustlijn waarlangs Nuweiba zich uitstrekt bestaat globaal uit drie gedeeltes: Tarabeen, Medina en Muzeina.

Tarabeen
Het begon allemaal met het Bedoeienendorpje Tarabeen met een blauwe bus. Vroeger kwamen hippies in een blauwe bus aan in Tarabeen. Omdat de omgeving zo mooi en rustig was, besloten ze hier een restaurant te openen: The Blue Bus. Door dit restaurant begon het dorpje te groeien, wat herinnert aan Dahab van enkele jaren geleden. De Tarabeen Bedoeienen zijn aardig en blij met elke gast die hen bezoekt.

Het Nuweiba gebied beschikt over een groot aantal afwisselende duikstekken met prachtige koraalmuren, koraaltuinen, pinakels en velden. Het hele gebied is een nog vrijwel ongerept onderwaterparadijs en nog onbekend bij de meeste duikers.
Onderwater macrofotografen hebben Nuweiba uitgeroepen tot beste macrolocatie. De kans dat u hier tijdens een duik Spaanse Danseressen en een stuk of 5 verschillende soorten naaktslakken tegenkomt is dan ook groot en ook zeepaardjes zijn hier niet zeldzaam.

Nuweiba ligt aan de oostkust van het Sinai schiereiland, op ongeveer 85 km ten noorden van Dahab en 60 km ten zuiden van Taba. Daarmee is Nuweiba het perfecte vertrekpunt om de SinaÔ woestijn te verkennen: breng een bezoek aan het St. Katherina Klooster, de Mozesberg, de woestijn of nabijgelegen Rode Zee bestemmingen zoals Taba, Dahab en Sharm El-Sheikh.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Nuweiba
****
LG/ LO
Het serene Helnan Nuweiba Bay Resort ligt op een fantastische locatie in Nuweiba, met een adembenemend panoramisch uitzicht op de Golf van Aqaba en het SinaÔ gebergte.
****
Al inclusive
Het ruime, rustige Hilton Nuweiba Coral Resort ligt in een prachtige oase aan de Golf van Aqaba. Het afgeschermde privť-strand is de ideale plek om te ontspannen terwijl u het adembenemende landschap ...