Reisadvies

Hotel SUNRISE Marina Resort

Hotel SUNRISE Marina Resort
   
Vanaf €658,-
per persoon
8 dagen met een charter vlucht van Brussel naar Marsa Alam (RMF)
Logies & ontbijt, halfpension of all-inclusive

Hotel SUNRISE Marina Resort

Duikvakantie bij Hotel SUNRISE Marina Resort: Een uniek resort in Egypte! SUNRISE Marina Resort is een nieuw vakantieresort, welke verspreid is over meerdere gebouwen, gelegen in de gezellige jachthaven van Port Ghalib. Alle faciliteiten en kamertypes liggen verspreid door het knusse centrum; gelegen in het winkelstraatje, aan één van de zwembaden of juist met uitzicht op de wandelboulevard.

Het is een verrassend complex en uitermate geschikt voor de individuele reiziger. Geniet van je rust in de kamers of appartementen, maar met de mogelijkheid om de gezelligheid op te zoeken bij de zwembaden, aan het strand, in de uitstekende restaurants of in het aquapark. En aan het einde van de dag sluit je af met winkelen en flaneren over de boulevard en kan je genieten van het uitzicht op de luxe jachten vanaf één van de vele sfeervolle terrasjes. Dit is pas écht vakantie, zoals vakantie is bedoeld.

Kaart

Kamers & suites

SUNRISE Marina Resort beschikt over diverse kamers, suites en appartementen.

Kamers

Alle kamers beschikken standaard over airco, tv, een minibar, kluis, bad/douche, föhn en een balkon of terras. Deze kamers zijn ook te boeken als superiorkamer, familiekamer of familiesuite. Deze kamers hebben standaard een extra woon/slaapkamer(s) en zwembad of zeezicht.

Appartementen

De 2 slaapkamerappartementen van het SUNRISE Marina Resort zijn geschikt voor maximaal 6 volwassenen. Deze appartementen beschikken over de volgende faciliteiten:

 • Woon-/slaapkamer met slaapbank
 • Kitchenette
 • Koelkast
 • 4 kookplaten
 • Wterkoker
 • 2 aparte slaapkamers
 • Arco
 • Kuisje
 • Mnibar
 • Koffie- en theezetfaciliteiten
 • 2 badkamers
 • Föhn
 • Balkon of terras
 • Zeezicht

Faciliteiten

Faciliteiten - inbegrepen
- 287 kamers
- hoofd- en bijgebouwen met 2-3 verdiepingen
- wifi in de lobby
- disco
- 2 zwembaden: 1 verwarmd (weersafhankelijk)
- aquapark (verwarmd weersafhankelijk): 4 glijbanen voor volwassenen en Mini Aquapark voor kind
- ligbedden, matrasjes, parasols en handdoeken aan zwembad en strand

Faciliteiten - tegen betaling
- winkeltjes
- wasserijservice
- doktersservice

Sport & ontspanning - inbegrepen
- aerobics
- tafeltennis
- fitness
- beachvolleybal
- basketbal
- darts
- tennis: 2 courts (verlichting €)
- buikdanslessen
- jeu de boules
- waterpolo
- aquagym
- animatie

Sport & Ontspanning - tegen betaling
- wellnesscenter: sauna, stoombad, bubbelbad, massage
- biljart
- bowling
- duiken

Duiken rond Port Ghalib

Het prachtige en beschut gelegen huisrif ligt voor de deur van het Siva Port Ghalib en mag een klasse apart genoemd worden. De andere sites zijn bereikbaar in 15 min - 90 min per boot en zijn evenzeer geschikt voor beginners als voor de gevorderde duikers. Er worden dagtochten per boot georganiseerd als ook halve dagtochten en dagtochten per minibus. Tot de duikplekken die bereikbaar zijn binnen dat tijdsbestek behoren Marsa Abu Dabbab en de duikstekken tussen Marsa Murain en Abu Dabbour. Per boot wordt o.a. gedoken op Abu Dabbab Reefs, Elphinstone Reef, Abu Saile en Shaab Samadai.

Sha'ab Sharm
Een van de meest mooie duikplekken is het zuiden van Marsa Alam, met steile wanden aan de oost en zuid kant. Het rif heeft karakteristieke aflopende plateaus, beiden gelegen in noord en zuid. Je kunt hier het beste de duik plannen door de rand van het plateau te volgen. Het zuid plateau biedt 25 meter zacht en hard koraal, met een veelheid aan vis zoals barracudas, baarzen, en murenen. Regelmatig komen de grijze-, rif- en hamerhaaien in dit gebied voor!

Ghadir El Bar & Arug Ghadir
De Ghadir ketting is een groep van 3 kustriffen genaamd Ghadir El Bar, Erug Ghadir en Ghadir El Shark. Deze diepe canyons zitten vol met anemonen. Grote koraal tafel formaties maken El Bar en Arug Ghador een van de meest indrukwekkende riffen in het zuiden. In het oosten van Ghadir vind je overweldigende koraal formaties met tunnels en grotten, prachtig gekleurd door het zachte koraal.

Schildpadden, witpunthaaien, tonijnen, roggen en baarzen zijn maar een paar voorbeelden van wat je daar allemaal tegenkomt. In de wintermaanden (hoofdseizoen) kunnen de golfbrekers een moeilijkheid zijn in deze duikgebieden. Duikgidsen organiseren dagelijks dag- en zodiac tochten tussen Elphinstone en Dolphin Rif.

Marsa Shoona
Marsa Shoona biedt 3 verschillende duikplekken: 1 gesloten; beschermd tegen stromingen, en 2 open rif duiken. Het type koraal verschilt enorm aan de noord- en zuidkant. Het meest interessante aspect van deze duik is het spectaculaire aantal pelagische vissen die continue de open zeestromen opzoeken. De plaats om haaien te spotten dus!

Abu Dabbab (duiken in de baai is beperkt tot kantduiken).

Abu Dabbab bestaat uit 7 externe riffen and 2 interne riffen. Je vindt er prachtige cirkelvormige koraalformaties en een aantal koraaltorens. Rifvissen presenteren zich in langgerekte kleurige groepen. Alle bovengenoemde duikplekken zijn makkelijk toegankelijk, maar daarom niet minder interessant voor de meer ervaren duikers. Abu dabbab geldt tevens als thuisbasis voor de dugong!

Samadai
Alle zuidelijke duikplekken zijn makkelijk te bereiken via de haven van Marsa Alam. Bij Samadai (50 minuten) ook bekend onder de naam Dolphin House, bevindt zich een grote Spinner Dolphin populatie, die de baai als thuisbasis gebruiken. Dit halve maans- gevormde rif, is tevens populair door de onderwater grotten die zich aan de rand van de baai bevinden.

Elphinstone
Elphinstone: alleen de naam zet de meeste duikers al voldoende: een rif met een reputatie voor haaien. Plan hier een vroege ochtendduik en de kans op hamerhaaien is bijzonder groot! Elphinstone is een rif voor de gevorderde duiker, er kan een flinke stroming staan.
In het zuidelijke plateau liggen de duikstekken The Arch and face of the Pharaoh. Hier vind je scholen doktersvissen in de schaduw van de Arch, terwijl de pelagische vissen onder je zwemmen. Let bij het opstijgen en de 5 meter stop op het plateau, waar zilvertip haaien regelmatig te zien zijn.

Het noordelijk plateau is de perfecte plaats om hamerhaaien te zien, meestal op een diepte van circa 25 meter. Wanneer je terug drijft langs de wand, kom je schildpadden tegen, of een achter een prooi aanjagende zilvertip haai. Vergeet niet op de wanden te letten, deze zitten tevens vol met leven!

Wadi Gamal
Wadi Gamal biedt prachtige rifduiken en is een persoonlijk favoriet van de duikgidsen. De 18-20 meter diepe duikstek bestaat uit diverse banken van hard koraal, sponzen en geel-groen zacht koraal, opgesplitst door zandbanken. Het rif is de thuisbasis van engel- en vlindervissen, een residente schildpad en van de wittip haaien. Wadi Gimal wordt gedurende de seizoenen bezocht door enorme scholen jacks en tonijn, die rustig in het water lijken te hangen.

Duikcentrum Extra Divers

Het professionele Extra Divers duikcentrum 'Ghalib' opende zijn deuren in mei 2010. Het duikcentrum ligt tegenover de jachthaven van Port Ghalib en wordt omringd door de luxe hotels: "Intercontinentale The Palace" en "Siva Port Ghalib". De dagboten bevinden zich op slechts een paar meter van het duikcentrum aan de boulevard.

Duiktraining wordt gegeven naar de normen van de internationale organisaties: SSI, CMAS & PADI en kan gegeven worden in 7 talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Italiaans, Russisch en Arabisch.
Tot het trainingspakket behoren alle cursussen van Discover Scuba Diving tot Divecon en alle specialiteiten. En daarvan kunnen wij je bijzonder aanbevelen: Cave diving! Speciaal voor de kleintjes bestaat naast de Bubbelmaker cursus de mogelijkheid tot het volgen van de cursussen Scuba Diver en Scuba Ranger.

Het duikpakket bij Extra Divers is erg flexibel. Zo kun je zelf per dag kiezen of je gaat bootduiken of kantduiken. De boot gaat per hele dag en dan maak je 2 duiken, met soms de mogelijkheid tot het maken van een derde duik. Op het huisrif kun je tijdens de openingstijden van het duikcentrum maken. In het duikpakket zijn 2 duiken per dag inbegrepen, met mogelijkheid om ter plaatse nog extra duiken bij te boeken.

Uitrustingen:
• 60 Volledige uitrustingen van Aqualung en Seamann
• 8l, 12l, 15l aluminium cilinders (DIN)
• Scooter Verhuur
• Onderwatercamera Verhuur
• Minibus excursies
• Dagelijkse dagtrips per boot (1 keer in de week Elphinstone)
• Bar en Boetiek
• Nitrox 32 gratis voor gecertificeerde duikers

Ter plaatse geldt er een toeslag voor de havenbelasting van €4,- per dag.

Duikcentrum Emperor Divers

Klanttevredenheid staat voorop bij Emperor Divers Marsa Alam! De duikschool in het Marina Lodge beschikt over grote klaslokalen met airconditioning, TV / DVD-faciliteiten, whiteboards en comfortabele tafels en stoelen. Verder is er een benijdenswaardig gamma aan duikuitrustingen. De dagboten van Emperor vertrekken vanaf de haven in Marina Lodge en huisrifduiken word aangeboden vanaf de strand en steigers van Crown Plaza.

Sjouwen met zware apparatuur is er ook niet bij. Alle uitrustingen worden direct aan boord gebracht voor een soepel verloop van je vakantie. De dagboten hebben een zonnedek, O2, volledige veiligheidsuitrusting en varen vanaf Port Ghalib naar alle duikplaatsen in de omgeving.

Als je kiest voor Emperor Divers, kies je voor de beste in hooggekwalificeerd, stimulerend en professioneel duikpersoneel. Met een goede reputatie – en de onderscheidingen om het te bewijzen – streven de medewerkers van Emperor ernaar om je een duikvakantie te bezorgen waarbij je geniet terwijl je je onmiddellijk veilig en comfortabel voelt. Ongeacht het duikniveau ga je een geweldige tijd in Marsa Alam tegemoet!

Ter plaatse geldt er een toeslag voor de havenbelasting van €4,- per dag.

NIEUW! FILMS & VIDEO'S

Emperor Divers Port Ghalib (een film van blad Duiken)

Duiken met Emperor Divers (een film van blad Duiken)

Snorkelen met kids (een film van blad Duiken)

Port Ghalib vlog (een film van blad Duiken)

Dive Elphinstone with Emperor Divers

Foto’s

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Kamers & suites

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Eten en Drinken

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Faciliteiten

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Duiken rond Port Ghalib

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Duikcentrum Extra Divers

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Duikcentrum Emperor Divers

Hotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina ResortHotel SUNRISE Marina Resort

Prijzen

PRIJZEN : Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur.
De prijslijst wordt voor u samengesteld en verschijnt na enkele seconden.

Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur. De bijbehorende prijzen worden automatisch geladen. Klik vervolgens op een prijs in de tabel om alle details op het boekingsformulier te zien.

Reisvoorkeuren:

Packages:

Duikcursussen Extra Divers

SSI Open Water Cursus
Inbegrepen: 4 of 5-daagse cursus, 2-3 dagen leslokaal en ondiepe duiken, 2 dagen open water duiken met vervoer, volledige uitrusting tijdens de cursus, SSI Open Water boek in bruikleen.
Niet inbegrepen: certificaat. (twv. € 50,-)

SSI Advanced Cursus
Inbegrepen: 2-daagse cursus (5 duiken), SSI Advanced Diving boek in bruikleen.
Niet inbegrepen: certificaat. (twv. € 50,-) en volledige uitrusting

Duikpakketten Extra Divers

Inbegrepen: 2 huisrif- of (dag)boot duiken per dag inclusief tanks, lucht en lood
Niet inbegrepen: Niet inbegrepen: Riftax voor huisrif duiken a € 4,- pppd | Riftax voor boot/zodiac trips a €7,- pppd


Duikuitrusting (ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen)
Complete uitrusting met computer: € 28,50 per dag
BCD: € 7,- per dag
Computer: € 7,- per dag
Regulator of wetsuit: € 7,- per dag
Masker, vinnen of schoentjes: € 7,- per dag
Torch of kompas € 7,- per dag
15 l tank: € 3,- per duik
Nitrox tank: gratis

LET OP: Duikers met minder dan 30 duiken moeten verplicht gebruik maken van een duikgids tegen € 5 per duik.

Duikcursussen Emperor Divers

PADI Open Water Cursus
Inbegrepen: 4 of 5-daagse cursus, 2-3 dagen leslokaal en ondiepe duiken, 2 dagen open water duiken met vervoer, volledige uitrusting tijdens de cursus.
Niet inbegrepen: PADI manual ca. € 35,-, certificaat ca. € 35,-

PADI Advanced Cursus
Inbegrepen: 2-daagse cursus (5 duiken) + 1 dag duiken, volledige uitrusting voor vooraf geboekte duiken voor, na en tijdens de cursus.
Niet inbegrepen: PADI manual ca. € 35,-, certificaat ca. € 35,-

SSI Open Water Cursus
Inbegrepen: 4 of 5-daagse cursus, 2-3 dagen leslokaal en ondiepe duiken, 2 dagen open water duiken met vervoer, volledige uitrusting tijdens de cursus.
Niet inbegrepen: SSI manual ca. € 20,-, certificaat ca. € 35,-

SSI Advanced Cursus
Inbegrepen: 2-daagse cursus (5 duiken) + 1 dag duiken, SSI lesmaterialen, volledige uitrusting voor vooraf geboekte duiken voor, na en tijdens de cursus.
Niet inbegrepen: certificaat ca. € 35,-

Duikpakketten Emperor Divers

Bootduiken
Inbegrepen: 2 duiken per dag inclusief: transfers per boot van duikcentrum-duikstekken, tanks, lucht/nitrox , lood, diensten van een duikgids, havenbelasting t.w.v. € 3 per persoon per dag inbegrepen!
Niet inbegrepen: riftax € 3,- per dag,Lunch aanboord € 7,50 per dag (max. 2 weken), toeslagen extra excursies (oa. Abu Dabbab, Elphinstone en Dolphin House/ Samadai)


Duikuitrusting (ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen)
Complete uitrusting met computer: € 25,- per dag
BCD: € 6,- per dag
Computer: € 2,- per dag
Torch: € 7,- per dag
Regulator of wetsuit: € 10,- per dag
Masker, vinnen of schoentjes: € 4,- per dag
15 l tank: € 2,- per duik
Nitrox tank: € 5,- per tank

Opmerkingen:

Inbegrepen

 • retourvluchten vanaf Schiphol, Eindhoven, Brussel, Dusseldorf, Dusseldorf-Weeze (Niederrhein), Bremen, Dortmund, Keulen of Munster naar MARSA ALAM (voor meer informatie zie "Vertrek luchthavens" & "Bagage regelmenten informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • luchthavenbelasting (en eventuele lokale vliegbelastingen)
 • alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
 • diensten van onze locale agent/host(ess)
 • 7 tot 14 nachten in accommodatie o.b.v. gekozen verzorging(voor meer informatie zie "Accommodatietypes & verzorgings informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

  Niet inbegrepen

  • visumkosten US$ 25 p.p
  • reis- en annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen.
  • € 5 per persoon SGR bijdrage klik hier

  Let op: Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtprijzen en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatietypes niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

  Algemene informatie

  • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
  • Bagage regelmenten informatie: klik hier
  • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
  • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
  • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
  • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
  • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier
 • Reis reserveren

  Je hebt nog geen datum gekozen. Kies eerst een datum via het tabblad PRIJZEN of klik op de button hieronder.

  Beoordelingen

  Klanten aan het woord

  Diving World Duikvakanties

  Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

  Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

  Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

  Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

  Volg ons op Social Media

  Hotspots