Reisadvies

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Pre-Beurs Special: Ontvang tot €100,- korting p.p. + 6e dag gratis (o.b.v. 7 nachten en 5 duiken.)

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village
   
€675,-
Vanaf €597,-
per persoon
8 dagen met een charter vlucht van Brussel naar Marsa Alam (ecolodges)
Soft all-inclusive

Pre-Beurs Special: Ontvang tot €100,- korting p.p. + 6e dag gratis (o.b.v. 7 nachten en 5 duiken. 6e duikdag gratis).

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Pre-Beurs Special: Ontvang tot €100,- korting p.p. + 6e dag gratis (o.b.v. 7 nachten en 5 duiken. 6e duikdag gratis).

Op zoek naar avontuur? Het derde en kleinste kamp Wadi Lahami van Red Sea Diving Safari bied je de mogelijkheid tot fantastisch duiken in het meest zuidelijke puntje van Egypte.

Een aanrader voor de avontuurlijke duikers onder ons! Een vakantie in Wadi Lahami Village bied je uiterst ongerepte riffen en een enorme flexibiliteit in duiken die je nergens anders vindt! Tegenover een verzameling van off-shore riffen, gezamenlijk bekend als de Fury Shoals, ligt in de Wadi Lahami Baai (nabij de haven van Hamata) Wadi Lahami Village. Dit is de meest zuidelijke Eco-village van Red Sea Diving Safari. Wadi Lahami ligt 180 kilometer ten zuiden van Marsa Alam Airport en 120 kilometer ten zuiden van Marsa Alam.

Je verblijft in één van de 3 accommdatietypes: standaard tent, royal tent of deluxe chalet o.b.v. soft-inclusive. Dit is absoluut geen standaard accommodatie en enkel verblijf bij Wadi Lahami is al een ervaring op zich. Je komt hier volledig tot rust en je vakantie staat geheel in het teken van de mooiste en indrukwekkende duiken die je hier kunt maken!

Kaart

Eten & drinken

Je verblijft hier op basis van soft-inclusive en krijgt drie maaltijden per dag bij het openlucht restaurant. Indien er meer dan 20 gasten zijn, dan worden de maaltijden in buffetvorm geserveerd, anders wordt het in a la carte geserveerd. De tijden voor ontbijt, luch en diner zijn aangepast aan de duiktijden. Tevens zijn er naast de standaard maaltijden ook extra snacks te bestellen (tegen betaling). Informeer ons voor aankomst over speciale wensen als allergieën of vegetarische maaltijden. Wanneer je een nachtduik maakt, kun je de staf laten weten of je ervoor of erna wilt dineren.

Normale softdrinks (Coca Cola, Pepsi, 7Up, Sprite, Fanta), mineraalwater, thee, koffie en warme chocolademelk zijn inbegrepen in het soft-inclusive verblijf. Daarnaast bieden ze in de bar tegen betaling ijs, espresso, verse vruchtensappen, light softdrinks, chips, chocolade etc.

Ook kun je hier Egyptisch bier kopen. Alle extra’s en aankopen worden aan het eind van je verblijf afgerekend

Recreatieve mogelijkheden & excursies

Naast lekker veel duiken kun je bij Wadi Lahami kun je ook andere activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld kitesurfen, vogels bekijken, of woestijn excursies doen.

Alle extra activiteiten kun je ter plaatse boeken en betalen.

Faciliteiten:

Wifi (tegen betaling), persoonlijke kluis in de receptie.

Betalingen kunnen gedaan worden in contanten in Euro, of betalen via Creditcard in USD (Visa, MasterCard) (er wordt 3% extra berekend over het totale bedrag).

Weer
Herfst/Winter: Lucht: 20-25 Celsius. Water: 20-25 Celsius
Lente/Zomer: Lucht: 25-35 Celsius. Water: 25-28 Celsius

Standaard tent

De 20 tenten staan of korte afstand van het strand. In iedere katoenen tent (4 x 4 meter) bevinden zich twee bedden met twee meter tussenruimte, een tafeltje, een eenvoudige open kast en een ventilator. Elk bed heeft linnengoed, een kussen en een deken (niet nodig in de zomermaanden). Het housekeeping team is je graag van dienst en beddengoed wordt regelmatig verschoond. Bij aankomst in de eco-diving villages zal de staf uitleggen hoe je de tentflappen kunt gebruiken om te voorkomen dat er zand in de tent komt. De tenten beschikken over elektriciteit voor verlichting, opladen van batterijen en andere doeleinden. Desalniettemin is het aan te raden om voor de zekerheid een zaklamp mee te nemen.

Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douches voor de tenten en hutten, die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Er is douchegel en zeep beschikbaar in de gemeenschappelijke douches. Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor gebruik op het strand en in de douche, evenals toiletartikelen als tandpasta, shampoo etc.

Royal tent

De Royal tent is groter dan een standaard tent. De 11 Royal tenten (5 x 5 meter) beschikken over een 2-persoonsbed en de overige zijn voorzien van 2 1-persoonsbedden. Verder zijn de tenten uitgerust met een ventilator, een koelkastje, een kast en een tafel, en een buitenzitje met 2 stoelen / zitzakken. De Royal tenten liggen direct achter het restaurant en het dichtst bij de baai.

Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douches voor de tenten en hutten, die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Er is douchegel en zeep beschikbaar in de gemeenschappelijke douches. Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor gebruik op het strand en in de douche, evenals toiletartikelen als tandpasta, shampoo etc.

Deluxe Chalet

De 16 Deluxe Chalets zijn stenen gebouwen (8 x 5 meter) met koepeldak en voorzien van een airconditioning. Verder vind je om de chalet heen twee terrassen met bamboe stoelen en een tafel. Een van de terrassen kijkt uit op de bergen, de andere over zee. Alle chalets beschikken over een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel (met warm en koud water). Verder zijn er twee bedden, nachtkastjes, een kast, tafel, kluis en een koelkast. Houdt er wel rekening mee dat je zelf je eigen handdoeken meeneemt voor strand (handdoeken voor douchen krijg je ter plaatse), evenals toiletartikelen als shampoo, tandpasta etc.

De Deluxe Chalets zijn gevestigd iets verder van de baai af, maar op een heerlijke rustige plek waar je in de ochtend van de zonsopgang kunt genieten.

Duikcentrum Red Sea Diving Safari

Vanuit Wadi Lahami duik je op de wereldberoemde riffen van Fury Shoals. De Rif-topografie van Fury Shoals wordt door velen gezien als het voorbeeld van hoe een gezond rif zou moeten zijn. Hier ontdek je het diepe zuiden van de Rode Zee in zijn puurste vorm, dicht bij de natuur.

Ook Satayah Rif (Dolphin House) is makkelijk bereikbaar vanuit Wadi Lahami, waar de speelse dolfijnen ongetwijfeld je hart veroveren! Omdat de duikplekken in het zuiden nog rustig zijn, werken zij als een magneet op allerlei soorten vissen en andere waterdieren. Het is dus heel gewoon als schildpadden, dolfijnen, haaien en andere fascinerende vissen je pad kruisen.


Red Sea Diving Safari – Marsa Alam is de oudste en meest ervaren duikoperatie in het gebied van Marsa Alam in de Zuid-Egyptische Rode Zee. Zij promoten duiken met minimum impact voor de riffen door beperking van het aantal gasten en no touching!

Het duik programma is geschikt voor duikers van alle niveaus. Het duik programma is geschikt voor duikers van alle niveaus. Er worden PADI cursussen verzorgd vanaf de Open Water Cursus tot en met Dive master.

Bij Wadi Lahami maak je gebruik van het 5 dagen binnen & off-shore riffen duikpakket:
2 begeleide duiken op de buiten riffen (Fury Shoals) + een middag en avondduik op het binnen rif per dag. Alle duiken worden uitgevoerd doormiddel van RIB-boot en zijn inclusief tanks, lucht en lood.

Aantal riffen dat bijvoorbeeld bezocht worden zijn: Torfa (huisrif), Habili Gazella, Lahami, Abu Galawa Big & Small, Shaap Maksour, Satayah (Dolphin House), Shaab Angel. Let op! Het is bij Wadi Lahami niet mogelijk vanaf het strand op de binnen riffen te duiken. Dit kan enkel met een RIB-boot.

Een typische dag in Wadi Lahami:
•vertrek rond 0700hrs naar het hart van de Fury Shoals voor 2 duiken
•koffie, thee, cake worden geserveerd op het RIB tussen de duiken door
•terug naar het dorp voor de lunch rond 1200hrs
•na de lunch duiken op de lokale riffen en terugkeer rond 1630hrs
•nachtduiken starten rond 1900hrs (duikers dienen hun eigen zaklampen mee te brengen)

Belangrijke opmerkingen
Bij sommige omstandigheden op zee kan de transfer per speedboot / RIB fysiek veeleisend zijn en niet geschikt voor mensen met rugklachten. Neem een windjack mee op de RIB om je te beschermen tegen de wind op de terugreis.
RSDS staat geen decompressie duiken toe en de toegestane maximum diepte is 30m. Alleen CMAS *** en Deep Diver Specialiteit / Technische duikers kunnen duiken tot 40m.

Duikuitrusting
SMB, duikcomputer en regulator met tweede stadium zijn verplicht. Indien je je duikuitrusting wenst te huren geef dan minimaal een week voor vertrek je maten door!

Duiken rond Marsa Alam

De rifketen van Fury Shoal is befaamd om zijn hoefijzervormige Dolphin Rif met zijn prachtige steile wanden en koraaltorens. De bewoners, een enorme school van 120 dolfijnen beschouwen dit rif als hun domein. Ze staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! In het ondiepe zanderige centrum van de lagune vind je eeuwen oude amphora's op de bodem.

Rondom Shaab Maksour en Shaab Ossam tref je een behoorlijke stroming rondom de diepe koraalmuren van het rif. De bewoners passen zich daar op aan; je treft er scholen tonijn, haaien makrelen bij het kleurrijke zachte koraal. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een perfecte plaats voor een mooie nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Shaab Claudia vangen het zonlicht door de smalle openingen in het rifplateau.

Video

Foto’s

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Eten & drinken

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Recreatieve mogelijkheden & excursies

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Standaard tent

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Royal tent

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Deluxe Chalet

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Duikcentrum Red Sea Diving Safari

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Duiken rond Marsa Alam

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Prijzen

PRIJZEN : Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur.
De prijslijst wordt voor u samengesteld en verschijnt na enkele seconden.

Laagste prijs garantie!

 • Gegarandeerd de laagste prijzen voor alle eco diving villages & tentenkampen in de Rode Zee met ANVR, SGR & Calamiteitenfonds dekking!

Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur. De bijbehorende prijzen worden automatisch geladen. Klik vervolgens op een prijs in de tabel om alle details op het boekingsformulier te zien.

Reisvoorkeuren:

Packages:

Duikpakketten

5 dgn binnen & offshore riffen

INBEGREPEN: 2 x binnenrif duiken per dag per rubberboot & 2 x offshore rif duiken (fury shoal) per dag per rubberboot, tanks, lucht, lood.
NIET INBEGREPEN: ca. € 3,- per dag Marine Park Belasting (indien nodig.) Minimale ervaring: 20 gelogde duiken.


LET OP! duikcomputers & decobooies (SMBs) zijn verplicht voor alle duikers!

Duikuitrusting (kosten ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen)
Complete uitrusting met computer: € 35,- per dag // 3 dagen € 100,- // 5 dagen € 165,-
BCD: € 9,- per dag
Computer: € 9,- per dag
Regulator: € 10,- per dag
Wetsuit: € 8,- per dag
Lamp: € 7,- per dag
Kompas: € 4,- per dag
Masker en snorkel: € 3,- per dag
Nitrox 12L tank: € 2,- per tank

Opmerkingen:

Inbegrepen

 • retourvluchten (niet met eigen vlucht) vanaf Schiphol, Brussel, Dusseldorf, Dusseldorf-Weeze (Niederrhein), Bremen, Dortmund, Keulen of Munster naar MARSA ALAM in de voordeligste boekingsklasse ten tijden van publicatie (voor meer informatie zie "Vertrek luchthavens" & "Bagage regelmenten informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • luchthavenbelasting (en eventuele lokale vliegbelastingen)
 • Bagage vanaf Duitsland = minimaal 5KG handbagage + 20 KG ruimbagage inbegrepen
 • Bagage vanaf Nederland of België = minimaal 10KG handbagage inbegrepen (ruimbagage kan bijgeboekt worden: 20KG = € 36 / 25KG = € 50 / 30KG = € 60)
 • alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
 • diensten van onze locale agent/host(ess)
 • 7 tot 14 nachten in accommodatie o.b.v. SOFT ALL-INCLUSIVE (excl. alcohol (voor meer informatie zie "Accommodatietypes & verzorgings informatie" bij "Algemene informatie" hieronder))
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

  Niet inbegrepen

  • visumkosten US$ 25 p.p
  • reis- en annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen.
  • € 5 per persoon SGR bijdrage klik hier

  Let op: Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtprijzen en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatietypes niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

  Algemene informatie

  • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
  • Bagage regelmenten informatie: klik hier
  • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
  • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
  • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
  • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
  • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier
 • Reis reserveren

  Je hebt nog geen datum gekozen. Kies eerst een datum via het tabblad PRIJZEN of klik op de button hieronder.

  Beoordelingen

  Klanten aan het woord

  Diving World Duikvakanties

  Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

  Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

  Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

  Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

  Volg ons op Social Media

  Hotspots