Reisadvies

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village
   
€675,-
Vanaf €539,-
per persoon
8 dagen met een charter vlucht van Brussel naar Marsa Alam (ecolodges)
Soft all-inclusive

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Op zoek naar avontuur? Het derde en kleinste kamp van Red Sea Diving Safari biedt u de mogelijkheid tot fantastisch duiken in het meest zuidelijke puntje van Egypte.

Winter aanbieding: 15% korting op pakket al in de prijzen verwerkt (verblijf + transfer + 5 dagen duiken/PADI cursus)!
Verblijf tussen 1 januari - 31 maart 2020.

Tegenover een verzameling van off-shore riffen, gezamenlijk bekend als de Fury Shoals, ligt in de Wadi Lahami Baai (nabij de haven van Hamata) Wadi Lahami Village. Dit is de meest zuidelijke Ecolodge van de Red Sea Diving Safari. Wadi Lahami ligt 393 kilometers ten zuiden van de Hurghada Airport, 180 kilometer ten zuiden van Marsa Alam Airport en 120 kilometer ten zuiden van Marsa Alam.

Een aanrader voor de ervaren duikers onder ons! Een vakantie in Red Sea Diving Safari Wadi Lahami Village biedt u ongerepte riffen en een enorme flexibiliteit in duiken die u, behalve op een duiksafari, nergens anders vindt!

Kaart

Eten & drinken

In de centrale, door schaduw omgeven zitruimte geniet u van een eenvoudige, doch smakelijke maaltijd. Tijdens een duiktrip worden lunches of een kleine snack op de zodiac genuttigd. Thee, koffie, water en frisdrank zijn de gehele dag te verkrijgen. Tevens is er bier verkrijgbaar (tegen betaling).

Recreatieve mogelijkheden & excursies

Naast lekker veel duiken kunt u in Red Sea Diving Safari Wadi Lahami ook Strandvolleybal spelen, Kite Surfen,Vogels spotten of Beach Buggies rijden. Er zijn tevens woestijnexcursies te boeken. Alle extra activiteiten kunt u ter plaatse boeken en betalen.

Faciliteiten:

Gratis persoonlijke kluis in de receptie, GSM verbinding met Mobinil. Indien gasten gebruik willen maken van de verbinding van de Eco- Village kan dit tegen 5 euro/min.

Betalingen kunnen gedaan worden in contanten in Euro, USD, LE of Pond Sterling of per Credit Card (Visa, MasterCard. Er wordt 3% extra berekent over het totale bedrag) en Travelers Checks. Er geldt 10% wettelijke BTW over alle aankopen die u ter plaatse doet.

Weer
Herfst/Winter: Lucht: 15-25 Celsius. Water: 19-22 Celsius
Lente/Zomer: Lucht: 20-35 Celsius. Water: 22-29 Celsius

Standaard tent

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami eco-diving village heeft 20 standaard tenten, 4 Royal Tenten en 16 Madyafah chalets.

De 20 grote 1- en 2-persoons tenten op het strand worden geventileerd door de voortdurend aanwezige bries van de Rode Zee. In iedere katoenen tent (3,5 x 3,5 meter) bevinden zich twee bedden met twee meter tussenruimte, een tafeltje en een eenvoudige open kast. Elk bed heeft linnengoed, een kussen en een deken (niet nodig in de zomermaanden) Het housekeeping team is u graag van dienst en als u extra beddengoed nodig hebt, hoeft u het slechts te vragen. Bij aankomst in de Ecolodges zal de staf uitleggen hoe u de tentflappen kunt gebruiken om te voorkomen dat er zand in de tent komt. De tenten beschikken over elektriciteit voor verlichting, opladen van batterijen en andere doeleinden. Desalniettemin is het aan te raden voor de zekerheid een zaklamp mee te nemen.

De tenten hebben gemeenschappelijke toiletten en douches die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Gasten dienen hun eigen handdoeken mee te nemen voor strand en douche, evenals eigen toiletartikelen als shampoo, tandpasta etc. Beddengoed wordt regelmatig door housekeeping verschoond.

Royal tent

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami eco-diving village heeft 20 standaard tenten, 4 Royal Tenten en 16 Madyafah chalets.

De Royal Tents (4 stuks) zijn 2 keer zo groot als een normale tent en beschikken over een groot King Size bed met klamboe, een ventilator, een koelkastje, een kast en een tafel met 2 stoelen / zitzakken. Door het King Size bed is deze accommodatie zeer geschikt voor stellen!

De tenten hebben gemeenschappelijke toiletten en douches die van alle comfort zijn voorzien (koud en warm water) en goed schoon worden gehouden. Gasten dienen hun eigen handdoeken mee te nemen voor strand en douche, evenals eigen toiletartikelen als shampoo, tandpasta etc. Beddengoed wordt regelmatig door housekeeping verschoond.

Madyafah chalet

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami eco-diving village heeft 20 standaard tenten, 4 Royal Tenten en 16 Madyafah chalets.

De term Madyafah komt uit oude Egyptische tijden en betekent een grotere kamer in het Egyptische huis. De Madyafah is een 24m² stenen gebouw met koepeldak. Deze stijl van woestijnbouw is zeer effectief en het blijft binnen koel genoeg zonder airconditioning. Verder zijn er twee terrassen van 8m² met bamboe stoelen en tafel. Een van de terrassen kijkt uit op de bergen, de andere op zee. De 16 chalets hebben een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel (met warm en koud water en handdoeken). Verder zijn er twee bedden, nachtkastje, een hang/legkast, een make-uptafel met spiegel en een ventilator. Gasten dienen hun eigen handdoeken mee te nemen voor het strand, evenals eigen toiletartikelen als shampoo, tandpasta etc. Beddengoed wordt regelmatig door housekeeping verschoond.

Duikcentrum Red Sea Diving Safari

Vanuit Red Sea Diving Safari Wadi Lahami duikt u op de wereldberoemde riffen van Fury Shoals. De Riftopografie van fury Shoals wordt door velen gezien als het voorbeeld van hoe een gezond rif zou moeten zijn. Hier ontdekt u het diepe zuiden van de Rode Zee in zijn puurste vorm, dicht bij de natuur.

Ook Satayah Rif (Dolfijn Huis) is makkelijk bereikbaar vanuit Wadi Lahami, waar de speelse dolfijnen ongetwijfeld uw hart veroveren! Omdat de duikplekken in het zuiden nog rustig zijn, werken zij als een magneet op allerlei soorten vissen en andere waterdieren. Het is dus heel gewoon als schildpadden, dolfijnen, haaien en andere fascinerende vissen uw pad kruisen.

Attracties voor duikers in het gebied van Marsa Alam zijn Elphinstone (in slechts 15 – 30 minuten per speedboat; beroemd om zijn Hamerhaaien en Witpunt Oceanische haaien), Dolphin House (in slechts 30 minuten per dagboot; beroemd om zijn dolfijnen) en de rifketen van Abu Dabbab (schildpaden en de beroemde Dugong / zeekoe).


Red Sea Diving Safari – Marsa Alam is de oudste en meest ervaren duikoperatie in het gebied van Marsa Alam in de Zuid-Egyptische Rode Zee. Zij promoten duiken met minimum impact voor de riffen door beperking van het aantal gasten en no touching!

Het duik programma is geschikt voor duikers van alle niveaus. Er worden PADI cursussen verzorgd vanaf DSD tot en met Assistant Instructor. Het standaard (Classic) duikpakket bestaat uit: 3 duiken met high-performance RIB per dag + nachtduik op de 25 duikstekken van Fury Shoals, waaronder: Shabb Lahami, Shabb Shabrour, Shaab Mansour, Abu Galawa, Claudia Shabb & Shabb Malahi. De eerste 2 duiken worden begeleid en de middag en avond duiken kunnen buddie-teams zelf doen.

Wadi Lahami biedt daarnaast nog 2 duikprogramma's: Leisure & Living the Passion
1. Leisure Programma: 3 duiken overdag + nachtduik. Dit programma heeft een latere start (niet begeleid). De normale duiktijden zijn 08:30 / 11:00 / 15:00. Reservering ter plaatse en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
2. Living the Passion: Nacht excursie naar Satayah (Dolphin Reef ), die 6 duiken + een nachtduik op de buitenste Fury Shoals omvat. Reservering ter plaatse en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Een typische dag in Wadi Lahami (Classic programma):
•vertrek rond 0700hrs naar het hart van de Fury Shoals voor 2 duiken
•koffie, thee, cake worden geserveerd op het RIB tussen de duiken door
•terug naar het dorp voor de lunch rond 1200hrs
•na de lunch duiken op de lokale riffen en terugkeer rond 1630hrs
•nachtduiken starten rond 1900hrs (duikers dienen hun eigen zaklampen mee te brengen)

Belangrijke opmerkingen
Bij sommige omstandigheden op zee kan de transfer per speedboot / RIB fysiek veeleisend zijn en niet geschikt voor mensen met rugklachten. Neem een windjack mee op de RIB om u te beschermen tegen de wind op de terugreis.
RSDS staat geen decompressie duiken toe en de toegestane maximum diepte is 30m. Alleen CMAS *** en Deep Diver Specialiteit / Technische duikers kunnen duiken tot 40m.

Duikuitrusting
SMB, duikcomputer en regulator met tweede stadium zijn verplicht. Indien u uw duikuitrusting wenst te huren geef dan minimaal een week voor vertrek uw maten door!

Duiken rond Marsa Alam

De rifketen van Fury Shoal is befaamd om zijn hoefijzervormige Dolfijn Rif met zijn prachtige steile wanden en koraaltorens. De bewoners, een enorme school van 120 dolfijnen beschouwen dit rif als hun domein. Ze staan erom bekend dat ze ontmoetingen met snorkelaars niet uit de weg gaan! In het ondiepe zanderige centrum van de lagune vindt u eeuwen oude amphora's op de bodem.

Rondom Makshur en Sha'ab Ossam treft u een behoorlijke stroming rondom de diepe koraalmuren van het rif. De bewoners passen zich daar op aan; u treft er scholen tonijn, haaien makrelen bij het kleurrijke zachte koraal. Het kleine, maar mooie wrak Abu Galawa is een perfecte plaats voor een mooie nachtduik. Overdag wordt het rif door Napoleons en roggen bezocht. De grotten en spelonken van Sha'ab Claudio vangen het zonlicht door de smalle openingen in het rifplateau.

Video

Foto’s

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Eten & drinken

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Recreatieve mogelijkheden & excursies

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Standaard tent

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Royal tent

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Madyafah chalet

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Duikcentrum Red Sea Diving Safari

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Duiken rond Marsa Alam

Red Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami VillageRed Sea Diving Safari Wadi Lahami Village

Prijzen

PRIJZEN : Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur.
De prijslijst wordt voor u samengesteld en verschijnt na enkele seconden.

Winter aanbieding:

 • 15% korting op pakket al in de prijzen verwerkt (verblijf + transfer + 5 dagen duiken/PADI cursus)!
 • Verblijf tussen 1 januari - 31 maart 2020.

Laagste prijs garantie!

 • Gegarandeerd de laagste prijzen voor alle eco diving villages & tentenkampen in de Rode Zee met ANVR, SGR & Calamiteitenfonds dekking!

Klik op de gele balk hieronder voor de gewenste luchthaven en reisduur. De bijbehorende prijzen worden automatisch geladen. Klik vervolgens op een prijs in de tabel om alle details op het boekingsformulier te zien.

Reisvoorkeuren:

Packages:

Duikpakketten

5 dgn binnen & offshore riffen

INBEGREPEN: 2 x binnenrif duiken per dag per rubberboot & 2 x offshore rif duiken (fury shoal) per dag per rubberboot, tanks, lucht, lood.
NIET INBEGREPEN: ca. € 3,- per dag Marine Park Belasting (indien nodig.) Minimale ervaring: 20 gelogde duiken.


LET OP! duikcomputers & decobooies (SMBs) zijn verplicht voor alle duikers!

Duikuitrusting (kosten ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen)
Complete uitrusting met computer: € 35,- per dag // 3 dagen € 100,- // 5 dagen € 165,-
BCD: € 9,- per dag
Computer: € 9,- per dag
Regulator: € 10,- per dag
Wetsuit: € 8,- per dag
Lamp: € 7,- per dag
Kompas: € 4,- per dag
Masker en snorkel: € 3,- per dag
Nitrox 12L tank: € 2,- per tank

Opmerkingen:

Inbegrepen

 • retourvluchten (niet met eigen vlucht) vanaf Schiphol, Brussel, Dusseldorf, Dusseldorf-Weeze (Niederrhein), Bremen, Dortmund, Keulen of Munster naar MARSA ALAM in de voordeligste boekingsklasse ten tijden van publicatie (voor meer informatie zie "Vertrek luchthavens" & "Bagage regelmenten informatie" bij "Algemene informatie" hieronder)
 • luchthavenbelasting (en eventuele lokale vliegbelastingen)
 • Bagage vanaf Duitsland = minimaal 5KG handbagage + 20 KG ruimbagage inbegrepen
 • Bagage vanaf Nederland of België = minimaal 10KG handbagage inbegrepen (ruimbagage kan bijgeboekt worden: 20KG = € 36 / 25KG = € 50 / 30KG = € 60)
 • alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
 • diensten van onze locale agent/host(ess)
 • 7 tot 14 nachten in accommodatie o.b.v. SOFT ALL-INCLUSIVE (excl. alcohol (voor meer informatie zie "Accommodatietypes & verzorgings informatie" bij "Algemene informatie" hieronder))
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

  Niet inbegrepen

  • visumkosten US$ 25 p.p
  • reis- en annuleringsverzekering
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen.

  Let op: Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtprijzen en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatietypes niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

  Algemene informatie

  • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
  • Bagage regelmenten informatie: klik hier
  • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
  • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
  • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
  • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
  • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier
 • Reis reserveren

  Je hebt nog geen datum gekozen. Kies eerst een datum via het tabblad PRIJZEN of klik op de button hieronder.

  Beoordelingen

  Klanten aan het woord

  Diving World Duikvakanties

  Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

  Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

  Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

  Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

  Volg ons op Social Media

  Hotspots