Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Liveaboard Boten Honduras
Ongerepte prachtige onderwater taferelen

Liveaboards Honduras: Ongerept zou het beste woord zijn om het prachtige Caribische eiland Utila te beschrijven. Utila ligt ongeveer 30km noordwaarts uit de kust van het vasteland van Honduras en is het kleinste en minst ontwikkeld van de drie Hondurese Baai eilanden (de andere twee zijn RoatŠn en Guanaja). Van oudsher is Utila een vissersgemeenschap, een beroep dat nog steeds door het overgrote deel van de bevolking wordt beoefend in de nabijgelegen Keys, maar toerisme wordt gezien als de toekomst..

Aan de zuidwest kant van het eiland liggen de Cays (of Caylitos); een verzameling van kleine eilandjes waarvan sommige slechts 100 meter breed zijn en slecht 1-2 meter boven de zeespiegel liggen. De 2 belangrijkste Cays, Suc-Suc (Pigeon) en Jewel Cay. Deze worden bewoond door lokale vissers en de nakomelingen van de oorspronkelijke kolonisten uit de Kaaimaneilanden (1836). De meeste andere Cays zijn in particulier bezit, maar een aantal zijn open voor bezoekers.

Duiken
Utila is slechts 11 km lang en 4 km op zijn breedst. Ze is omgeven door uitgestrekte koraalriffen met een overvloedige onderzees leven. Utila grenst aan het Midden-Amerikaanse Barrier Reef systeem (het 2e rif in grootte ter wereld, na het Great Barrier Reef). Het eiland kent daardoor zeer gunstige duikomstandigheden en trekt zodoende steeds meer bezoekers. Er bevinden zich rondom het eiland meer dan zestig duikplaatsen waaronder uitgebreide, kleurrijke riffen vol zeeleven, wrakken bedekt met prachtig koralen en diepe drop-offs met critters. Afgelegen diepzeeheuvels vormen bloeiende steden onder water en walvishaaien passeren het eiland tijdens hun migratie.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten

Vertrekschema en aanbiedingen

Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Liveaboard Boten Honduras
Volpension
De Roatan Aggressor is de perfecte uitvalsbasis om het duikgebied van Utila te ontdekken en biedt haar gasten een unieke liveaboard ervaring. Bezoek Cayos Cochinos (Hog eilanden), Roatan ťn Utila!