Reisadvies

Curaçao

Kleurrijk Curaçao biedt een mooie combinatie van een heerlijke strandvakantie en mooie duiken

Duikvakantie Curaçao

Een van de populairste sporten op Curaçao is het duiken! En dat is helemaal niet zo verrassend, het duiken op Curaçao is echt uniek! Er zijn zo’n 60 fantastische duikstekken met schitterende koralen! Al dicht aan de kustlijn zijn deze adembenemende koraalriffen te vinden. De koraalriffen vormen een soort band net buiten de kust die onderdak bieden aan veelkleurige flora en fauna!

De prachtige onderzeese flora en fauna zijn al miljoenen jaren oud. De koralen zijn zich al eeuwenlang aan het afzetten op het vulkanisch kalkgesteente waaruit het eiland bestaat. Over de gehele zuidkust is een zeer groot aanbod van duiklocaties! Hierdoor wordt het zuiden vaak als een zeer aantrekkelijk duikparadijs beschouwd.

Van de 60 duikstekken zijn er zeker 44 waar je doormiddel van een ketting zult afdalen en bovenkomen! De ondiepe riffen van Curacao zijn onvergetelijk mooi met prachtige koralen. De dieper gelegen riffen bieden fantastische bezienswaardigheden en onderwaterleven te vinden is! Ook vind je hier nog geweldige grotten en prachtige vissen. De grotten zijn niet erg groot, dus het is wel belangrijk om niet al te lang binnen te blijven om drukte te voorkomen.

Vind je duikbestemming op de kaart

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots