Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Curaçao

Op kleurrijk Curaçao zijn vele vaderlandse trekjes terug te vinden. Dit komt het best tot uiting in de architectuur van de in vrolijke pasteltinten gekleurde (handels)gebouwen in Willemstad en in de vele okergele landhuizen die het eiland rijk is. Curaçao is het grootste eiland van de Benedenwindse eilanden en beschikt over een afwisselend landschap, gedomineerd door cactussen, struiken en de welbekende divi-divibomen. U vindt hier mooie baaien met witte zandstranden, waar naar hartelust kan worden gezwommen, gesurft of gedoken. Het fantastische klimaat en de vriendelijke bevolking completeren het geheel. Het eiland Curaçao heet u daarom van harte welkom: Bon Bini!

Curaçao ligt op ca. 55 km van Venezuela, op heldere dagen is het vasteland zelfs vanaf het eiland te zien. Met ca. 63 km lengte en ca. 11 km breedte is Curaçao het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden. Voor de kust, van Curaçao ligt het eilandje Klein Curaçao. De noordkust is erg ruwen rotsachtig, terwijl het verder naar het westen en in het midden vrij heuvelachtig is. Hier bevindt zich het hoogste punt van het eiland, de 372 meter hoge St. Christoffelberg met het gelijknamige Nationale Park. De zuidkust kent vele baaien met kristalhelder water.

Door het droge klimaat en de weinige neerslag is er weinig groen te vinden op Curaçao. De vegetatie bestaat voornamelijk uit cactussen, struiken en door de wind gevormde divi-divibomen, ook wel waaibomen genoemd. Palmbomen komen voornamelijk voor langs het strand en bij de hotels en behoren niet tot de oorspronkelijke begroeiing. Daarnaast komen op het eiland mangroves voor, bomen die met hun voeten in het water staan. De zee kent een kleurrijk onderwaterleven met vele verschillende soorten vissen, zeesterren, zeepaardjes en schildpadden. In tegenstelling tot de zee, leven er aan land weinig dieren. Uniek voor het eiland is het Curaçaose hertje, ook wel witstaarthert genoemd, een beschermde diersoort die alleen op Curaçao voorkomt.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Curaçao
De hoofdstad Willemstad met haar natuurlijke haven, het Schottegat, biedt haar bezoekers een bonte mengeling van bouwstijlen.
Aanbiedingen voor Curaçao
Aanbiedingen Duikvakanties Antillen

De Antillen - divers paradise!

4 eilanden met fantastische duikmogelijkheden! Bonaire, Curaçao, Saba & Statia...
Bonaire: nu te boeken t/m oktober 2016!
Curaçao: nu met vluchten vanaf Eindhoven!
Aanbiedingen voor de beste hotels, appartementen, liveaboards en (ongelimiteerde) duikpakketten.

Klik hier voor de aanbiedingen...
Super lage prijzen voor Sun Reef Curaçao!
Prijzen inclusief auto & ongelimiteerd duiken
Korting al in prijs verwerkt!
2018
va. € 980 pp
9-daagse vakantie met ongelimiteerd duiken & autohuur INBEGREPEN in prijzen! 4-pers apt. vanaf Euro 995 pp!
Prachtig natuur- en duikgebied! Korting al in prijs verrekend.
2018
Euro 935 pp!