Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
St. Eustatius

Duikvakantie & duiken Statia: Het eiland St. Eustatius (of Statia) is grotendeels begroeid met doornig struikgewas. Op de hellingen van de krater van The Quill groeit een tropisch regenwoud met veel bloemen en planten. Net als op Saba komen hier ook opvallend veel geiten voor.

Verder zijn er verschillende hagedissoorten en vele tropische vogelsoorten, waaronder de typische witte 'tropical birds'. Het koraalrif bij St. Eustatius is zeer uitgestrekt en kent een onvoorstelbare variŽteit aan vissen en plantensoorten.

St. Eustatius kent eveneens geen lange witte zandstranden maar beschikt over 2 kleine zandstranden bij Oranjebaai en Lynch Beach en een 3 km lang zwart lavastrand bij Zeelandia Beach. St. Eustatius telt meer dan 30 duikplekken. De uitgestrektheid en diversiteit van het rif is nergens ter wereld zo groot als bij St. Eustatius. Naast de schoonheid van de onderwaterwereld zijn het met name de wrakken van eeuwenoude handelsschepen die een even mysterieuze als onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op duikers over de hele wereld. Natuurlijk kunnen er ook andere watersporten als snorkelen en zeilen worden beoefend. Net als op Saba zijn op St. Eustatius wandelroutes uitgezet naar de kraters van de twee uitgedoofde vulkanen.

St. Eustatius of Statia maakt samen met Saba en St. Maarten deel uit van de Bovenwindse eilanden. Hier vindt u geen casino's of grote hotelketens, maar rust en puur natuur. St. Eustatius staat ook wel bekend als 'The Golden Rock' vanwege haar rijke historie als handelscentrum in de 18e eeuw. Tegenwoordig is de rust op het eiland teruggekeerd, maar er zijn nog vele overblijfselen zoals de oude handelsgebouwen en de vele forten die nog aan deze welvarende tijd doen terugdenken."

St. Eustatius is 24 km2 groot, ca. 4,5 km breed en ca. 9 km lang. Het eiland is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Bovenwindse eilanden en ligt net iets ten zuidoosten van Saba. St. Eustatius beschikt over een afwisselend land- schap met in het noorden de uitgedoofde vulkaan North Hill (294 m) en in het zuiden de eveneens uitgedoofde vulkaan The Quill (600 m). Ten noorden van The Quill gaat het landschap over in een lage heuvelvlakte met als hoogste punt Round Hill (152 m). Aan de Caribische kust liggen enkele zwart grijze lavastranden en aan de Atlantische kust liggen enkele schitterende goudgele zandstranden. In het midden van het eiland ligt de hoofdstad, tevens het enige plaatsje op het eiland, Oranjestad. Deze is verdeeld in twee niveaus, 'UpperTown' en 'LowerTown'.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen St. Eustatius
**
logies & ontbijt
Het knusse Golden Era Hotel in Oranjebaai ligt direct aan zee en ca. 700 meter van het strand. Het hotel is gevestigd in een voormalig koopmanshuis uit de 18e eeuw.
***
logies & ontbijt
Dit nostalgische *** hotel is gelegen op een schitterende locatie aan de zuidwestzijde van St. Eustatius, door een rustige weg gescheiden van de Oranjebaai.