Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Saba

Duikvakantie & duiken Saba: Saba bestaat eigenlijk uit de top van een uitgedoofde vulkaan met een prachtige groene natuur. Door de vruchtbare vulkaanbodem in combinatie met de vochtige lucht is er een prachtige tropische vegetatie ontstaan, met o.a. orchideeŽn, hibiscus, oleanders, varens en palmen.

Op het eiland komen veel geiten, hagedissoorten en tropische vogels voor. Het onderwaterleven rondom Saba is bijzonder mooi, met koraalriffen, rotsformaties en tropische vissen.

M.u.v. van het kleine rotsachtige strandje Well's Bay beschikt Saba niet over stranden. De kust op Saba is steil en rotsachtig. Duiken en wandelen zijn de voornaamste sporten die op Saba kunnen worden beoefend. Saba wordt omgeven door kristalhelder water met een zicht van 30 meter. Over het gehele eiland zijn diverse trails uitgezet, en deze zijn zeer populair bij de fanatieke wandelaar!

Saba maakt deel uit van de Bovenwindse eilanden. Het is een nog ongerepte parel in het Caribische gebied. Saba is het kleinste eiland en wordt ook wel 'The Unspoiled Queen' genoemd. Als een groene kegel rijst het sprookjesachtige eiland op uit zee tot een hoogte van bijna 900 meter, met als hoogste punt de 'Mount Scenery'.

Saba is met een oppervlakte van 13 km2 het kleinste eiland van de Bovenwindse eilanden. Het eiland is cirkelvormig en rijst hoog op uit zee met als hoogste punt de uitgewerkte vulkaan 'Mount Scenery' (877 m). Dit is niet alleen het hoogste punt op Saba, maar ook het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden. Saba is het meest westelijk gelegen eiland van de Bovenwindse eilanden en ligt ten noorden van St. Eustatius en ten zuiden van St. Maarten. De enige weg op het eiland kronkelt langs steile afgronden, groene valleien en vier pittoreske dorpjes. De kustlijn is ruig en er zijn geen baaien of stranden.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Saba
***
Logies & ontbijt
Het Julianaís Hotel is een klein (12 kamers!) en intiem *** hotel met een persoonlijke sfeer, gelegen aan de rand van het pittoreske Windwardside op loopafstand van het centrum.
****
Logies & ontbijt
Het kleinschalige resort biedt een adembenemend uitzicht op de pittoreske hoofdstad The Bottom en de Caribische zeeŽn. Het resort is omgeven door tropische tuinen met mango- en bananenbomen.