Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Madeira

Duikvakantie Madeira: Het vruchtbare eiland Madeira in de Atlantische Oceaan is een plek om verliefd op te worden. De grote diversiteit op een relatief klein gebied in combinatie met de oceaan, de bergen en de grote verschillen tussen de noord- en zuid- zijde maken het mogelijk om elke dag in een andere omgeving of klimaat te verblijven. Het beschermde onderwaterpark, Cap Garajau, staat bekend als het beste duikgebied in de Atlantische oceaan en dat op slechts 4 uur vliegen vanaf Schiphol.

Madeira is van vulkanische oorsprongen en ligt. ca 1000 km ten zuidwesten van Lissabon en 700 km ten westen van Afrika. Samen met het kleinere eiland Porto Santo en de onbewoonde eilanden Salvagens en Desertas maakt het deel uit van de Madeira archipel, een autonome provincie van Portugal. Met bijna 300000 inwoners en 798 m2 oppervlakte is Madeira het grootste eiland in deze archipel. Het constante, subtropische klimaat, de overweldigende natuur met grote diversiteit in flora, de ontspannen sfeer en gastvrije bevolking zorgt er voor dat Madeira het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming is.

In feite bevind je je hier boven op de top van een vulkaan, wat meteen de grillige kustlijn en steile hellingen verklaart. De hoogteverschillen varieren van zeeniveau naar pieken tot 2000 meter, die hoog boven de wolken uitrijzen.

In het Noorden van Madeira vinden we het duizenden jaren oude en unieke Laurisilva (Laurier woud). Een groot gedeelte van Madeira, inclusief het regenwoud, hoogplateau, bergen, de onbewoonde eilanden (Desertas en Salvagens) zijn beschermd gebied en maken deel uit van het UNESCO wereld natuur erfgoed.

De water temperatuur van de Atlantische Oceaan ligt het hele jaar tussen de 18 en 24 °C, waarmee het aangenaam verblijven is voor duikers. Het zicht is vaak goed en door de aanwezigheid van diep water in de omgeving kun je ook grote vissoorten aantreffen als roggen, manta’s en zelfs dolfijnen en walvissen. Leuk detail, door de hoogte van de bergen is het grootste deel van het eiland na het duiken voor enkele uren verboden terrein. Het duiken met Nitrox kan voor een behoorlijke inkorting zorgen.

De wat meer toeristische delen van het eiland bieden diverse mogelijkheden tot sporten, ontspannen en uitgaan. Madeira is wereldberoemd om haar fantastische wijn. Hier kunt u uitgebreid van genieten in combinatie met de nationale en internationale specialiteiten die de vele restaurants serveren.
Madeira is een echte aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten, imponerende natuur, woeste berglandschappen en afwisseling. Het onbedorven karakter maken het land tot een waar paradijs voor liefhebbers.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Film en Downloads
In Madeira
Caniço is een belangrijk toeristisch centrum aan de zuidkust van Madeira, tussen de steden Santa Cruz en de hoofstad Funchal. Gebouwd tegen een heuvel, kunt u vanaf het dorp genieten van spectaculai...
De voormalige hoofdstad van Madeira heeft vele gezichten, van het oude stadsdeel tot een moderner strand, maar natuurlijk bovenal prachtige mogelijkheden voor duikers!