Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Special weeks - Pico Sport
Sharkweeks, fotografie specials en meer!
vanaf €1249
(excl. vlucht)

“Observeer haaien in hun natuurlijke leefomgeving, onder de golven: een ware droom voor iedere duiker!”

De hedendaagse Azoren worden gezien als een van de beste plekken op de wereld om oog in oog te komen staan met blauwe- (Prionace Glauca) en Mako- (Isurus Oxyrinchus) haaien, zonder kooi! In de relatief warme wateren bevindt u zich op (soms) slechts armlengte afstand van deze indrukwekkende dieren.

Om veiligheid voor mens & dier te garanderen wordt er gedoken volgens strikte richtlijnen die ontwikkeld zijn door ‘the SharkSchool™’, in samenwerking met de welbekende Dr. Erich Ritter en het professionele team van Pico Sport. Het duiken met haaien vergt de nodige scholing en discipline die, tijdens de duiken die u maakt met Pico Sport, te allen tijde worden nagestreefd.

“Kies voor Pico Sport haar duikafdeling ‘Scuba Azores’ en ervaar een veilig gevoel!”

De speciaal opgeleide Sharkdive-gidsen begeleiden u op een unieke manier, om een zo optimaal mogelijke veiligheidssituatie te creëren voor mens en haai. En dat is niet het enigste: ook de (duik)boten van Pico Sport zijn voorzien van een compleet veiligheids-equipement. Daarnaast profiteert u van een team (waaronder de schippers) met meer dan 20 jaar ervaring, op het gebied van duiken rond de Azoren. Pico Sport organiseert al sharktrips sinds 2011 en is daarmee een echte voorloper!

Ongeacht ervaring en kennis blijft het feit dat we te maken hebben met wilde dieren, die niet op commando verschijnen of onder de duim te houden zijn. Daarom is het van essentieel belang dat de juiste methodes worden toegepast, op verschillende vlakken. Onder meer geduld en rust zijn hierbij sleutelwoorden. Pico Sport probeert u te allen tijde een zo natuurlijk mogelijke situatie te tonen. Echter betekent dit dat er geen 100% garantie is dat u tijdens alle haaiduiken ook daadwerkelijk haaien spot, wanneer u naar deze indrukwekkende dieren op zoek gaat in een van de grootste oceanen van de wereld! Vanuit Pico Sport worden de haaien niet gevoerd, omdat dit de voedselketen kan verstoren. Er wordt gebruik gemaakt van andere technieken die (evenals informatie over de bescherming-, leefomgeving- en het gedrag van de verschillende haaisoorten) tijdens uitgebreide briefing(s) aan bod zullen komen tijdens de speciale en leerzame trips.

Wanneer u op zoek bent naar een duikreis die in het teken staat van leren, kennis en informatie zijn de speciale programma’s van Scuba Azores perfect voor u! Pico Sport houdt zich intensief bezig met het innoveren van technieken en het ontdekken van nieuwe bevindingen, hierdoor zal het ook voor volgende generaties nog mogelijk zijn oog in oog te staan met deze magnifieke zeebewoners! Tevens is de leerstof die u aangereikt krijgt hierdoor up-to-date: ondanks dat het gedrag- en het begrijpen van haaien constant veranderende factoren zijn.

Ontdek de diverse (shark)programma’s van Pico Sport:
- Sharkweeks MAXI
- Sharkweeks MIDI
- Sharkweeks PRO
- het Ocean Awareness Project
- Blackwaterdive weeks

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Special weeks - Pico Sport
excl. vlucht
Het ultieme programma op het gebied van duiken met haaien, met excellente mogelijkheden met betrekking tot het duiken met onder meer Mako- en blauwe haaien.
excl. vlucht
De verder uit de kust gelegen riffen rond het eiland Pico bieden excellente mogelijkheden op het gebied van duiken met haaien, op fantastische- en indrukwekkend korte afstand.
excl. vlucht
Pico Sport heeft samengewerkt met vele (grote) namen op het gebied van film/fotografie onder de golven, zoals Michelle Cousteau, Joe Bunnie en Gerhard Soury.
excl. vlucht
Haaien, mobula’s, blackwaterdives, Whale watching excursie en snorkelen met dolfijnen!
excl. vlucht
Wanneer de nacht valt stapt u aan boord. Er wordt koers gezet richting de diep reikende duikstekken rond Pico; waar de duiktouwen geïnstalleerd zijn op een diepte van 20 meter.