Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Santa Maria
Het veelzijdige eiland van de Azoren!

Duikvakantie & duiken Santa Maria: De eerste indruk van het kleine, charismatische eiland Santa Maria is er ťťn van rust en vrede. Met haar unieke en gevarieerde landschap, gele zandstranden, rijke historie en verrassende architectuur gaat u hier een heerlijke tijd tegemoet!

Santa Maria is het op twee na kleinste en meest zuidelijke eiland van de Azoren met een oppervlakte van ongeveer 92 km2. Het eiland behoort samen met S„o Miguel en de Formigas eilanden tot de OriŽntaalse Groep van de Azoren, die het dichtst bij het vasteland van Europa ligt. Het eiland heeft ongeveer 6000 inwoners en herbergt de oudste dorpen van de Azoren, waaronder het allereerste dorp van de Azoren; Vila do Porto. Hier staan nog huizen daterend uit de 15de eeuw, de tijd van het kapitein-donatie systeem.

Het landschap van Santa Maria bestaat uit twee contrasterende delen; de vlakke en droge zuidwestelijke helft van het eiland met het historische dorp Vila do Porto en de gevariŽerde, heuvelachtige oostelijke helft met de bergpiek Pico Alto, 590m boven zeeniveau. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over het hele eiland!

Historie
Santa Maria was het eerste eiland dat werd bewoond door pioniers. In de 15e eeuw waren de Azoren een tussenstop voor de vloten van Portugese ontdekkingsreizigers als ze terugkeerden van de Nieuwe Wereld. Anjos op Santa Maria was de eerste aanlegplaats van Christoffel Columbus op weg naar huis. Er gingen in dit gebied vele schepen ten onder tijdens wervelstormen of vielen ten prooi aan piraten die hier opereerden. De eilanden waren in trek bij bannelingen. In de onmiddellijke omgeving vonden zeeslagen plaats tussen de Engelsen en de Spanjaarden.

Cultuur
Verspreid over het eiland zijn vele interessante voorbeelden te vinden van het bouwkundig erfgoed dat de geschiedenis van het eiland en de Azoren markeert. Zo vindt u op Santa Maria veel kerken, kloosters en kapelletjes, forten, oude herenhuizen en historische monumenten van grote culturele waarde. Van bijzonder architectonisch belang zijn de witte huizen met hun markante witte schoorstenen, met name de ronde en slungelige die oprijzen uit een afgeplatte piramide. Deze schoorstenen hebben een kantachtige afwerking, die de oorsprong van de eerste kolonisten uit de Algarve verraad.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
  • 10 bootduiken per week inbegrepen in prijzen!
  • Groepskorting: 6e persoon betaald alleen de vlucht in oktober!
  • Bestemmingen Santa Maria
    ***+

    Inclusief 2 duiken per dag! Het comfortabele Colombo hotel is de perfect uitvalsbasis voor de beste duiken in Europa! <...