Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Pico

Duikvakantie & duiken Pico: Pico Island, genoemd naar z’n imposante berg, is een van de mooiste en meest ondergewaardeerde eilanden van de Azoren. De geschiedenis van Pico kenmerkte zich door de walvisjacht en de wijntradities. Tegenwoordig stata Pico bekend om de beroemde Pico wijnen en de prachtige wijngaarden en de houten botenbouw industrie. De walvisvangst is allang verdwenen en men is zich vooral gaan richten op het op een juiste manier omgaan met walvissen en het observeren van walvissen, dolfijnen en andere zeezoogdieren. Nu boek je er walvis spotting trips, vertrekkend uit de plaatsen Madalena of Lajes.

Het landschap van Pico bestaat uit een mix van lava gesteente en exotische vegetatie. De omgeving biedt steeds weer andere vergezichten over het schaars bevolkte eiland. Pico heeft de beste swimmingholes van de azoren en zelfs af en toe een klein zandstrand. Het is het ideale eiland voor trekkings, wandelingen, vogel spotten, walvis en dolfijn spotten, zwemmen, fietsen en het maken van tochten met quads. Ook speleologie is nog een activiteit die vaak door toeristen en lokalen uitgeoefend wordt.

Ook duikers komen hier volledig aan hun trekken. Vanaf Pico wordt er bijvoorbeeld gedoken op het beroemde Princess Alice rif dat bekend staat om de vele manta's! Ook is er een duikstek midden op zee waar een paar maanden per jaar een ontmoeting met Blauwe haaien gegarandeerd is en met enig geluk zelfs met Mako haaien! Ook de standaard duikstekken rondom Pico en het naast gelegen eiland Faial zijn zeer de moeite waard.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Pico
**+
Self Catering
Dit kleine complex ligt op een paar honderd meter van het centrum van Madalena en op 100 meter van zee.
**+
Self Catering

Guesthouse Golphino is gelegen in het centrum van Madalena en vlakbij de haven en de duikschool Pico Sports.

***
Logies & Ontbijt

Aanbieding! va. Euro 839 pp incl duiken! Het hotel is zeer centraal gelegen en kijkt uit op de haven van Madalena waar de veerboten vanuit Faial en São J...

***
Incl. alle excursies
Dit 11 daagse pakket richt zich op hetgeen waar de Atlantische Ocean bekend om staat: haaien, manta's (mobulas), walvissen en dolfijnen!