Reisadvies

Saildive

Saildive
    
Vanaf €2250,-
per person
Rechtstreekse chartervlucht vanaf Amsterdam

Saildive

De Saildive liveaboard is de grootste catamaran die als liveaboard gebruikt word! Met ruimte voor 8 duikers is deze liveaboard ook als charter te boeken met je eigen duikgroep. Eigenaar en schipper Paulo is zelf een ervaren duiker en neemt je graag mee naar de beste plaatsen om te duiken met blauwe haaien of te snorkelen met potvissen!

Samen met de ervaren crew vaar je naar de beste duikstekken van de Azoren vanaf São Miguel. Per dag worden er vaak 2 duiken gemaakt, afhankelijk van de stek en het weer kan dit variëren. Tijdens de 7-daagse cruise worden vooral de bekende en gewilde duikstekken rondom de eilanden Horta, Pico en São Jorge bezocht. Het hele jaar door hebben de Azoren veel diversiteit te bieden. Zo duik je in de zomer vaak met blauwe haaien, walvissen en dolfijnen, maar kun je het hele jaar door duiken in grotten en natuurreservaten met grote baarzen en vele soorten vissen.

Tijdens de cruise verblijf je op basis van een volpension met 4 maaltijden per dag en onbeperkt water, thee, koffie en sappen. Mocht je meer zin hebben in een wijntje of biertje dan is dat tegen betaling ook te bestellen. De kleine, open en zeer slim ontworpen kitchenette bevindt zich achter de stuurstand. Zowel binnen als buiten is er een tafel die gemakkelijk volstaat voor 4 personen om aan te eten.

Gedurende de week vaart de SailDIve 's avonds een paar keer terug naar de haven of gaat voor anker in een rustige baai langs de eilanden. Hierdoor kun je 's avonds een ommetje maken of de stad verkennen.

De liveaboard biedt plaats voor 8 duikers. Alle gasten worden comfortabel ondergebracht in de vier dubbele cabines in de uithouders van de catamaran. Rechts en links van de salon leidt een kleine trap naar de hutten met grote ramen en elk een eigen badkamer met wastafel, douche, WC. Elke hut heeft ook een USB-aansluiting, evenals bedlampjes en een kleine kledingkast. Indien gewenst kan een tussenschot tussen de bedden worden geplaatst.

Kaart

Liveaboard vertrekschema

Best of Azores route

Ontdek de indrukwekkende "off-shore" sites van de Azoren-archipel. In het hart van de Atlantische Oceaan, en omdat dit gebied beroemd is om zijn zeestromingen, herbergen sommige duikplekken een extreem veel leven. Aangezien deze archipel van negen eilanden een toevluchtsoord is waar niet minder dan 27 soorten walvisachtigen leven, is het vanzelfsprekend dat zelfs zonder je hoofd onder water te zetten, de ontmoetingen uitzonderlijk zullen zijn!

Voorbeeld schema: 7n / 8d Best of the Azores

Dag 1 - Zaterdag – Na ontvangst rond 15.00 uur in het duikcentrum Espírito Azul is het rond 16.00 uur tijd om te boarden. Aan boord volgt er een uitgebreide briefing over de faciliteiten en veiligheid aan boord, en de de procedures m.b.t. het duiken. Vervolgens maak je je duikuitrusting klaar voor een eerste (check)duik om 18.00 uur in het Ilhéu de Vila Franca Marine Reserve. Na de duik wordt er bij de prachtige zonsondergang door de bemanning een welkomstdrankje aangeboden met aansluitend het diner. Na het diner vertrekt de boot naar de Offshore-plekken, aangezien er ‘s nachts gevaren wordt.

Dag 2 en dag 3 - Zondag en maandag – Er worden 2 of 3 duiken per dag gedaan, naar keuze van de klanten, op Formigas Islets en Dollabarat Reef, om dit prachtige reservaat te verkennen. De nacht van zondag op maandag ligt de boot voor anker en maandagmiddag wordt er koers gezet naar het eiland Santa Maria om daar de nacht in de plaatselijke haven door te brengen.

Dag 4 - Dinsdag – 3 duiken worden er gemaakt op verschillende plekken in het Santa Maria Nature Reserve, zoals bijvoorbeeld bij Baixa da Maia, Pedrinha en natuurlijk Ambrósio Reef voor de manta's en mobula's. 's Nachts wordt er richting het eiland Terceira gezeild, zodat er de volgende dag gedoken kan worden bij D. João de Castro Bank, een actieve onderwatervulkaan. Hier duik je op de top van deze vulkaan omringd door kleine belletjes, en op 45 mijl afstand van elk eiland. Het is alsof je in bruisend water duikt!

Dag 5 - woensdag - Overdag wordt er gedoken bij D. João de Castro Bank en daarna ga je naar het eiland Terceira, waar de boot voor anker gaat voor de nacht.

Dag 6 - Donderdag – Je zult een aantal duiken maken rond het prachtige eiland Terceira, zoals bijvoorbeeld bij Caneiro dos Corais en Gruta dos Ratões. Mits het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om met een lokale operator te gaan duiken met blauwe haaien. Voor deze duik wordt 80 euro extra gerekend.

Dag 7 - Vrijdag - Laatste duiken rond het eiland Terceira, zodat ze terug kunnen varen naar de haven van Sao Miguel waar je in de nacht of vroeg in de ochtend aankomt.

Dag 8 - Zaterdag – Na het ontbijt aan boord is het om 10.00 uur tijd om uit te checken.

Opmerking: Programma, duikplekken, te bezoeken eilanden en aantal duiken kunnen worden gewijzigd op basis van de voorkeuren van de gasten, het weer en de omstandigheden.

Enkele highlights:

Ambrosio ligt aan de noordzijde van het eiland en is zonder twijfel een van de beste duikstekken in de Azoren, zo niet Europa! Hier zweven van eind juni tot half oktober grote groepen manta’s rond!!! Grote pelagische vis als barakuda’s en tonijn wordt hier ook vaak gespot. Een fantastische duik, voor herhaling vatbaar!

Santa Maria ligt dichtbij het ‘miereiland’ Formigas en het Dollabarat rif. Hier vind je onderwater bergen, waar zich scholen met tonijn en grote baarzen bevinden. De reis erheen wordt vaak begeleid door dolfijnen, wat de dag al de moeite waard maakt, maar ook het onderwater leven is indrukwekkend. Dit is bovendien de regio waar we de blauwe haai gaan opzoeken. Hier heb je de kans om o.a. haaien, manta's, schildpadden, zonnevissen en zeevogels te zien. Om nog maar te zwijgen over de mooie, vulkanische rotsformaties, de grotten, de waterbronnen en de fantastische baaien!

Foto’s

SaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildive

Best of Azores route

SaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildive

Walvisspotten & zwemmen met dolfijnen

SaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildiveSaildive

Prijzen

8 dagen/ 7 nachten liveaboard = € 2250 pp

1-persoons kamer toeslag = € 900 pp

Voor vragen over prijzen van pakketreizen kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@divingworld.nl of telefoon: +31(0)314-653180.

Opmerkingen:

Inbegrepen

 • luchthaven transfers
 • diensten van onze lokale agent/host(ess)
 • 7 nachten liveaboard in 2-persoons gedeelde kamers
 • soft all-inclusive (maaltijden en niet-alcoholische dranken)
 • 2-3 Duiken per dag met 12L stalen tanks
 • gratis WIFI (ontvangst niet altijd gegarandeerd)
 • handdoeken
 • alle haven fees en (duik)permissies
 • zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier

Niet inbegrepen

 • vluchten (prijs op aanvraag)
 • reis- en annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen.
 • administratiekosten € 15,- per factuur / boeking
 • € 5 per persoon SGR bijdrage klik hier

Algemene informatie

 • € 25 klanten korting op een volgende reis! klik hier
 • Bagage regelmenten informatie: klik hier
 • Accommodatietypes en verzorgings informatie: klik hier
 • Lijndienstvluchten informatie: klik hier
 • Vertrek luchthavens: klik hier
 • Reis- en annuleringsverzekering informatie: klik hier
 • ANVR brochure & reisvoorwaarden: klik hier
 • SGR (financiële) Garantieregelingen: klik hier
 • Calamiteitenfonds Garantieregelingen: klik hier

Let op! Door de grote diversiteit van inkoopbronnen van Diving World tonen de prijslijsten geen real-time beschikbaarheid en prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchtklassen (zie "Lijndienstvluchten" bij "Algemene informatie" hieronder) en kamers ten tijde van publicatie en zijn vaak afhankelijk van de dagprijzen van onze partner tour operators. Indien de goedkoopste vluchten en accommodatie types niet meer beschikbaar zijn ten tijde van boeking (of offerte) bieden wij de volgende laagste beschikbare dagprijs vrijblijvend aan voordat wij uw boeking definitief maken.

Reis reserveren

Vul het gehele boekingsformulier hieronder in om je reis te boeken.

Deelnemer 1 (tevens hoofdboeker)

Voornaam/voornamen (zoals in paspoort)

*

Achternaam (zoals in paspoort)

*

Straat en huisnummer

*

Postcode

*

Woonplaats

*

Land

*

E-mailadres

*

Telefoonnummer

*

Telefoonnummer (alternatief)

Mobiel telefoonnummer

Telefoonnummer thuisblijvers

*

* deze velden zijn verplicht

Vul hier jouw reisgegevens in

Vertrekdatum

Retourdatum

Bestemming

, Anders:

Luchthaven van vertrek

, Anders:

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Vakantiebestemming

Stad:
, Anders:

Accommodatie:
, Anders:

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All-inclusive

Kamertype(s)

x 1 pk
x 2 pk
x 3 pk
x 4 pk

Opmerkingen (speciale wensen of een kopie van uw ontvangen offerte enz.)

 

 

Deelnemer 1

Personalia

Geslacht*:

Geboortedatum* (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

 

 

Deelnemer 2

Personalia

Geslacht:

Geboortedatum (DD-MM-JJJJ):
Voornaam/voornamen (zoals in paspoort):

Paspoortnummer:

(alleen nodig voor liveaboards)
Achternaam (zoals in paspoort):

Annuleringsverzekering voor deze deelnemer afsluiten
Reis- en duikverzekering voor deze deelnemer afsluiten

E-mailadres:

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).

Duikpakketten


Duikpakket:

Begindatum:
Eigen duikervaring:

Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)

Cursussen

Cursus:
Begindatum:
Opmerkingen / ontvangen offerte:

(uitrustingen, huur, etc.)
Nieuwe deelnemer toevoegen

 

VerzendenCorona advies en reizen:

Op deze overeenkomst zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Download hier de ANVR reizigersvoorwaarden (printversie). Ondergetekende verklaart akkoord te gaan met deze voorwaarden, alsmede met de aanvullende voorwaarden die Diving World Nederland BV voor haar reizen stelt (download hier de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland BV). Met het via internet verzenden van dit boekingsformulier sluit de reiziger een overeenkomst met Diving World Nederland BV. Na bevestiging van deze inschrijving is de overeenkomst voor de reiziger verbindend.

Door verder te gaan bevestig ik dat ik 16 jaar of ouder ben en ik kennis heb genomen en akkoord ga met de privacy policy van Diving World Nederland B.V.

Ik wil de gratis e-mail nieuwsbrief ontvangen (alléén klanten die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief ontvangen klantenkorting op een volgende reis).
Ik ga akkoord met de aanvullende reisvoorwaarden en privacy policy van Diving World.
Ik heb de verzekeringskaart gelezen en ga hiermee akkoord. (Alleen van toepassing indien een verzekering is afgesloten. Zie hieronder voor meer informatie.)
* deze velden zijn verplicht

Tik de validatiecode over in het tekstvakje

*
ANVR-Reizigersvoorwaarden

Diving World Nederland BV (KvK Arnhem 09098414) is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.)

De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld reisarrangement Voorwaarden) en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V. van toepassing zijn, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overage belangrijke informatie. Klik hier voor het lezen en opslaan van de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V. en overage belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld reisarrangement Voorwaarden), overage ANVR-informatie en de aanvullende reisvoorwaarden van Diving World Nederland B.V.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Vanaf boekdatum 1 februari 2021 wordt er een verplichte bijdrage in rekening gebracht. Op de factuur staat de consumentenbijdrage van € 5,- per persoon die Diving World afdraagt aan het SGR (uitgezonderd reizen met een reissom lager dan €150,- per persoon en/of voor kinderen jonger dan twee jaar.)

Calamiteitenfonds

Diving World Nederland BV (KvK nr. 09098414) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis

Reis- en annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie plant, gaat u ervan uit dat er niets op uw weg komt om deze plannen te dwarsbomen. Toch kan er altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw vakantie vooraf of tijdens uw reis minder plezierig verloopt of zelfs onderbroken moet worden. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Het ongemak is al vervelend genoeg, laat staan de financiële consequenties. Als extra service bieden wij u een reis- en annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance.

Een annuleringsverzekering biedt zekerheid voor én tijdens uw reis. Mocht u onverwacht niet op vakantie kunnen of uw reis moeten onderbreken, worden de kosten door de verzekering vergoedt. Denk hierbij aan ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, echtscheiding of het overlijden van een direct familielid. Geen zaken waar u dagelijks bij stil wilt staan, mar goed om verzekerd te hebben! De annuleringsverzekering dekt tevens uw duikpakket, zelfs bij een zware verkoudheid (met doktersverklaring).

Reisverzekering: € 2,55 per dag (Europese Unie), € 3,50 per dag (Egypte) of € 4,50 per dag (wereldwijd) excl. € 4,50 poliskosten wanneer geen annuleringsverzekering afgesloten wordt.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering kost 6% van de totale reissom + poliskosten excl. assurantiebelasting (21% van polis + poliskosten).

Wanneer u regelmatig op reis gaat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering iets voor u. U kunt dan altijd op reis gaan zonder dat u zich om de verzekering hoeft te bekommeren.

Bagage informatie

Voor meer informatie over bagageregelingen klik hier.

GreenSeat

Bij Diving World realiseren we ons dat reizen per vliegtuig schadelijke gevolgen heeft voor onze mooie natuur. GreenSeat biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om van jouw stoel een "groene" stoel te maken! Door bijbetaling van een klein bedrag compenseer je de uitstoot van je vliegreis. Ga naar GreenSeat om klimaatneutraal te vliegen!

Klanten aan het woord

Diving World Duikvakanties

Diving World is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen!

Al vanaf 1997 bieden wij duikvakanties aan naar duikbestemmingen in alle delen van de wereld. Diving World heeft niet alleen een uitstekende samenwerking met de beste lokale agenten ter wereld, maar ook met veel gerenommeerde touroperators in Nederland, België en Duitsland. Ons aanbod is hierdoor enorm groot, gevarieerd én scherp geprijsd!

Eén van onze specialiteiten is liveaboard vakanties waar wij, met enige trots, marktleider in zijn. Naast onze standaard duikreizen bieden wij ook maatwerkreizen aan.

Met Diving World ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Volg ons op Social Media

Hotspots