Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Azoren
De ultieme bestemming voor liefhebbers van walvis spotten en duiken!

Duikvakantie Azoren: De ultieme bestemming voor liefhebbers van walvis spotten en duiken!

Midden in de Atlantische Oceaan, ruim 1000 kilometer ten westen van Portugal, ligt een archipel van negen eilanden; de Azoren. De eilanden vertegenwoordigen de nieuwe toppen van een enorme, onderzeese bergketen bekend als de 'Mid-Atlantische Rug', die de oceaan over haar gehele lengte van Noord naar Zuid scheidt.

Badend in de warme wateren van de Golfstroom zijn het unieke landschap, de natuur en het rijke onderwater leven van de eilanden nauw verbonden met hun oorsprong en geografische ligging. Houdt u van avontuur? Geniet u van zwemmen, duiken en snorkelen met dolfijnen of zoekt u persoonlijke ontmoetingen met walvissen? Dan is de overweldigend rijke onderwaterwereld van de Azoren het antwoord.

DE AZOREN: EEN VERBORGEN SCHAT MIDDEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN
De 9 bewoonde eilanden van de Azoren vormen evenals Madeira een autonome regio binnen de republiek Portugal en worden verdeeld in drie groepen:
1. De S„o Miguel, Santa Maria en Formigas eilanden behoren tot de Orientaalse Groep, die het dichtst bij het vasteland van Europa ligt.
2. Terceira, Graciosa, S„o Jorge, Pico en Faial vormen de centrale groep en
3. Flores en Corvo vormen de westerse groep, die het dichtst bij de Atlantische kust van Noord-Amerika ligt.

De Azoren strekken zich uit over een gebied van meer dan 600 km door de Atlantische oceaan, tussen de 36į en 40į noorderbreedte en 24į en 32į westerlengte. Deze bevoorrechte positie verleent de eilanden een mild en constant klimaat met luchttemperaturen variŽrend van een minimum van 20įC tot een maximum van 30įC in de zomer, terwijl het schommelt tussen de 16įC en 24įC in de lente en de herfst. De temperatuur van het water aan de oppervlakte wordt getemperd door de Golfstroom en varieert tussen 20įC in april en 26įC in augustus.

Geografie en Oorsprong
Alle eilanden van de Azoren hebben een vulkanische oorsprong. De vulkaan van het eiland Pico heeft een hoogte van 2351 meter en is daarmee niet alleen de hoogste berg van de Azoren en van het moederland Portugal, maar tegelijk van de hele Mid-Atlantische rug. Hij verklaart ook de naam van het eiland, die 'bergpiek' betekent. De Azoren zelf zijn bergtoppen, die gemeten vanaf de bodem op de oceaanbodem behoren tot de hoogste op Aarde!

Een oceaan van leven
De Azoren worden gekenmerkt door een van de hoogste concentratie van walvisachtige wereldwijd. Deze eilanden vormen daarmee niet alleen de ideale locatie voor liefhebbers van walvissen en dolfijnen maar ook voor duikers!
De archipel combineert het comfort en de veiligheid van een bestemming in de Europese Gemeenschap met de charme van woeste landschappen. De walvissen, de dolfijnen en de adembenemende schoonheid van de natuur op de Azoren zorgen ervoor dat elke vakantie hier een onvergetelijke wordt! Het perfecte reisdoel voor iedereen die op zoek is naar een plekje ver weg van het massatoerisme.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten

Vertrekschema en aanbiedingen

Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Azoren
Faial is een van de eilanden van de Azoren. De eilanden zijn een perfecte bestemming voor diegenen die optimaal willen duiken en geniet van prachtige natuur!
Na jaren te hebben gewacht is het vanaf 2017 eindelijk zover: ook de wateren rond de eilandengroep Azoren kunnen verkend worden tijdens een liveaboard trip!
Pico Island, genoemd naar zín imposante berg, is een van de mooiste en meest ondergewaardeerde eilanden van de Azoren.
MANTA PARADIJS IN DE AZOREN! Santa Maria is een prachtig eiland met de mooiste duiken van ...
Pico Sport's: Sharkweeks MAXI, Sharkweeks MIDI, Sharkweeks PRO, het Ocean Awareness Project, Blackwaterdive weeks - data op aanvraag!